יותם מלחי למד לאהוב את רזי ההגברה במכללת bpm, מאז הוא פתח חברת הגברה ונחשב לאחד מהטובים ביותר בארץ בתחומו. קבלו עוד תלמיד שעושה אותנו גאים.
לאחדים מאיתנו, לשמוע על מוסיקאי שעובר מהפרונט של קדמת הבמה אל מאחורי הקלעים, לעולם של הטכניקה ושל הסאונד וההגברה, יגרום להרמת גבה. אחרי הכל, לא בקלות מוותרים על הסיפוק ועל הריגוש שמלווים את הרגעים שאחרי הירידה מהבמה, כשמחיאות הכפיים של הקהל עדיין מהדהדות בראש ובלב.
ליותם מלחי אין חרטות לרגע, להפך. יותם מלחי, היום מבעליה של חברת הסאונד וההגברה M.L, מהמבוקשות והידועות בארץ, יודע טוב מאד מה זה לחרוש את הבמות. כמי שניגן גיטרה עם ידועים יותר ופחות, הרכבי שוליים של רוק ושל ג’אז לצד אריאל זילבר ודניאל סולומון, עבר דרך הזאפה והבארבי, ברורה לו החשיבות של איכות הסאונד מעבר לחומרים מוסיקליים טובים.
מלחי מצא את עצמו מתלבט בשלב מסויים אם להעמיק בלימודי מוסיקה ונגינה בבית ספר מקצועי, או שמה להתרחב
גם לכיוונים אחרים שייתנו ערך מוסף. בסופו של דבר, הסקרנות ניצחה, ואת לימודי הנגינה הוא החליט, בינתיים, לדחות.
“למכללת bpm הגעתי מתוך רצון ללמוד תחום חדש כתחום משלים וכערך מוסף“, הוא מספר, “אחרי שברור היה לי כבר כמה הבדל יכולה לעשות איכות שונה של סאונד. בני (סגל) ראה מאיפה אני מגיע, והמליץ לי על מסלול PA, הגברה לקהל.
המעבר הזה מתחום משלים שרק עניין אותי לאהבה גדולה ולדרך חיים קרה הרבה בזכות אסף אשכנזי, המורה בקורס.
יש הרבה דוקטורים אפורים למינהם שמספרים לך כמה התחום שלהם מספק, אבל זה לא מספיק. אסף, עם התשוקה שלו
ועם הגישה הנכונה, גורם לך באמת להרגיש את הכנות שלו ושהוא מגיע ממקום של אמת. הוא מצליח לשדר לך מה זה
התחושה המדהימה שאחרי הופעה, את האדרנלין שמשתולל, וגישה כזאת מעודדת אותך לרצות עוד. לי, למשל, זה גרם להמשיך ולהתעמק בספרות מקצועית אפילו מעבר לשעות הלימוד”. את החיבור החזק תולה מלחי גם בגישה החברית של המורה ובתקשורת המוצלחת בקורס. “גישה כזאת מעודדת פתיחות, ואתה מרגיש שאתה יכול לשאול כל שאלה, ככה שלא נשארים לך בסוף תחומים אפורים. גם על החיים אחר כך כאיש מקצוע”.
בקורס, לדבריו, לומדים את כל מה שצריך, מא’ ועד ת’. או יותר נכון, מאיך מתייחסים לכבל, ועד איזו מערכת הגברה מתאימה לאיזו סיטואציה. “אחרי הקורס, כאיש מקצוע, יצא לי להיפגש עם לא מעט אנשי הגברה מנוסים. לא נתקלתי במשהו שהם יודעים ושלי הוא זר”. הלימוד נוגע אפילו באיך צריך לגלגל נכון את הכבל, שהוא אחד האמצעים החשובים שיש לאיש הגברה ביד, בלדעת להתאים מערכת לאירוע ולכמות אנשים, בעבודה עם קומפרסורים, בבחירה נכונה של מיקרופונים והכרה של עקומות קליטה שונות. “נכון שהגברה הוא תחום שחשובים בו הוותק והניסיון”, מלחי אומר, “אבל אפשר לסמוך על המכללה שיכינו אותך בה כמו שצריך כדי לצאת לשוק”.
על העשיה המגוונת שלו בשטח מלחי מספר: “זו יכולה להיות נסיעה ב-23:00 בלילה לאיזה יער לעשות הקמה של מערכת, ולפעמים תקום מוקדם בבוקר, להגיע למקום האירוע, ולראות בדיוק מה צריך. תמיד לשאוף להיות הכי טוב, כדי להצליח צריך להיות פרפקציוניסט. העסק שלנו כל הזמן בהתפתחות. אנחנו עושים הופעות חיות, מהכבדים והמלהיבים בתחום ההגברה, הפקות גדולות של פסטיבלי רוק להרכבים צעירים והפקות בתחום המחול, ובקצה השני של הקשת גם אירועים כמו חתונות. “מדהים כמה נגיעה יש לך באירועים כאלה”, מלחי מספק בסיפוק, “לדעת להכניס את השיר שאחרי שבירת הכוס בדיוק בטיימינג הנכון, לדעת שהצליל נשמע כ”כ טוב עד כדי כך שהחתן משתולל לך מול העיניים עד 3 לפנות בוקר, זה סיפוק אדיר”.
“בסופו של דבר, נגינה על הבמה ועבודה מאחורה בהגברה לא כ”כ שונים”, מעיד מי שהיום משלב בין השניים. “לעמוד מאחורי מיקסר ולעשות עבודה טובה, ושאחרי זה אנשי מקצוע ונגנים ניגשים אליך ואומרים לך שהיה אחלה סאונד – זה לא פחות נעים לאגו מפידבק של מאזין מן השורה”.
לפרטים אודות קורס הגברה לחץ כאן