אפליקציות ליצירת מוזיקה – מהן 5 האפליקציות ליצירת מוזיקה הכי טובות בשוק כיום?

בעולם יצירת המוזיקה, אפליקציות לסמארטפון הפכו לכלים הכרחיים עבור מוזיקאים חובבנים ומקצועיים כאחד.

מאפליקציות חדשניות לייצור ביטים ועד לסימולציות של כלים וירטואליים, אפליקציות אלה מביאות ליוצרי מוזיקה את החופש ליצור, לערוך ולשתף את המוזיקה שלהם תוך כדי תנועה ובמקרים מסויימים מתממשקות ישירות ל-DAW במחשב האישי לשיפור ה-workflow.

אפליקציות ליצירת מוזיקה הופכות את הטלפון החכם שלכם לאולפן מוזיקה נייד ופותחות מימדים חדשים למסע המוזיקלי שלכם.

אם אתם רוצים לצלול לעולם הסאונד וההפקה מעבר לאפליקציות, מכללת BPM מציגה את מסלול BSP: המסלול המקיף, המעשי והממוקד בישראל ללימודי סאונד והפקה מוסיקלית, עם אפשרות להמשך בתואר ראשון של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים! (B.Mus.)
וכמובן יש אצלנו מגוון קורסי תוכנה על אבלטון וקיובייס, ומסלול מרתק להפקה שנקרא EMP.

 

במאמר זה אעשה עבורכם סקירה של אפליקציות למוזיקאים המובילות כיום בשוק, כולל GarageBand הפופולרית של חברת אפל, וכולל אפליקציה מדליקה במיוחד של חברת Modalics, שהם ישראלים משלנו!

אז יאללה, בואו נצא לדרך!

 

אוקיי, אז גם אתם רוצים ליצור מוזיקה בטלפון הנייד שלכם. זה בטח קרה לכם – הייתם ברחוב, או באוטובוס, מחוץ לאולפן הביתי שלכם, ופתאום עולה לכם רעיון לקטע מוזיקלי. מלודיה כלשהי, ביט או מקצב מסויים, או מהלך הרמוני. ואתם רוצים לעשות עם הרעיון הזה משהו, כאן ועכשיו, ברחוב!

אז מה עושים במקרה הזה?

מהן 5 האפליקציות ליצירת מוזיקה הכי טובות בשוק כיום? האם יש אפליקציות ליצירת מוזיקה בחינם ומה אפשר לעשות איתן?

 

מקור: freepik

 

מקום 5: LANDR – אפליקציה ליצירת מוזיקה של חברת LANDR:

אולי לא שמעתם עליה עד היום, אבל LANDR היא חברה שמספקת גם סמפלים (בסגנון Splice, Artlist ועוד הרבה אחרות), פלאגינים ואפקטים מבוססי VST, כולל פלאגינים חכמים מבוססים על בינה מלאכותית למאסטרינג (LANDR Mastering Plugin), שבטח מזכיר לרבים מכם את אחד הפלאגינים האהובים בעולם – Ozone by Izotope.

ולחברת LANDR יש גם אפליקציה למוזיקאים לטלפון הנייד. אז מה היא עושה, האפליקציה הזאת?

יש בה אפשרות לשיתוף אודיו באיכות גבוהה מתוך ה DAW (מה שהרבה מאיתנו עושים כיום עם זום ועם פלאגין חיצוני כמו Listento by AudioMovers). אפשר לשלוח בה הודעות למוזיקאים, כסוג של רשת חברתית למוזיקאים, ואפשר לכתוב בה הערות על מקומות ספציפיים בשיר שלכם, למשל הערות בדקה 1:37, להגביר את הבאס, או להנמיך גיטרה, ואפשר לעשות דרכה גם הצפה של שירים (כמו Amuse או Tunecore).

 

בקיצור – אם גם אתם קצת הלכתם לאיבוד כאן, אתם לא לבד! לתחושתי, יש בחברה הזאת תחושה של “תפסת מרובה לא תפסת”, יש בה הכל מהכל, שילוב של גם Splice יחד עם קצת Izotope וגם שילוב של חברות הפצה לסטרימינג כמו Amuse. בקיצור, סמטוכה שלמה, בעברית פשוטה! ב-ל-ג-ן!

האפליקציה עצמה היא חינמית, אבל בשביל להשתמש בפיצ’רים המרכזיים יותר של שיתוף אודיו והפצת מוזיקה, צריך לשלם מנוי שנתי.

רוצים לבדוק בעצמכם?

קישור להורדת אפליקציית LANDR

 

landr mobile app

 

ממשיכים את סקירת האפליקציות המובילות ליצירת מוזיקה בטלפון:

 

מקום 4: Modalics – Beat Scholar for iPad

במקום הרביעי אנחנו מוצאים את החברה הישראלית הכי מסעירה בתחום הפלאגינים שקמה כאן מאז חברת Waves האגדית, חברת Modalics שהיא בעצם שני מוזיקאים אהובים ומוערכים מאוד בתעשיית המוזיקה: אייל עמיר ואור לוביאניקר.

Beat Scholar הוא פלאגין מגניב במיוחד, שקיים גם כפאלגין לתוכנות DAWs השונות, וגם בגירסת Standalone לאייפד.

הפלאגין הוא תוכנה ליצירת ביטים, עם ממשק גרפי מדליק ומקורי במיוחד, שבו כל ביט מוצג כעיגול פיצה (כן, כן! 😊),  והחלוקה השונה של הפעמה מתבצעת כמו חלוקה של הפיצה לחלקים שונים – לארבעה משולשים, לחמישה משולשים, לשמונה משולשים, וכולי.

הרעיון כאן הוא לעורר יצירתיות, ולהגיע למקצבים מורכבים מאוד, תוך שניות, ובלי לדעת בכלל תיאוריה מוזיקלית ואת חוקי התיאוריה הקצבית (רבעים, שמיניות, חלקי 16 וכולי). הכל כאן מאוד אינטואיטיבי, מיידי, ומאפשר גם למי שלא מכיר את החוקים של התיאוריה הקצבית המוזיקלית, ליצור ביטים ומקבצים תוך זמן קצר מאוד.

 

אם עוד לא ראיתם את ג’ורדן רודס – Jordan Rudess, מלהקת Dream Theater, יוצר ביטים מטורפים עם פסנתר ותוכנת Beat Scholar, אל תפספסו את הסרטון הבא!

 

והמחיר – חינם לגירסת האייפד! יאללה, לכו להוריד ולשחק עם עיגולי הפיצה ותיצרו מקצבים וביטים מגניבים משלכם.

קישור להורדת אפליקציית Beat Scholar  לאייפד

 

מקום 3: Cubasis של חברת סטיינברג, הקיובייס של הטלפון הנייד.

האפליקציה Cubasis היא ממש DAW לכל דבר, קיובייס על מסך קטן. יש לה ממשק משתמש מאוד דומה לקיובייס, ככה שמי שמכיר כבר קיובייס וחושב שמבין כל תוכנות ההפקה המוזיקלית היא הכי טובה מכולן (כמוני), הוא ירגיש מיד בבית ב Cubasis.

אפשר להוסיף עליה פלאגינים מצד שלישי של חברת Waves למשל, יש בה סינתיסייזרים מובנים, אפשר להקליט לתוכה, לעשות בה מיקס,  

הנה סרטון שמראה כמה מגניבה היא האפליקציה הזאת:

 

אז למה היא לא הפכה ללהיט, אתם שואלים? קודם כל, פעם היא עלתה 50 דולר (שזה המון לאפליקציה!), ואחר כך סטיינברג הורידו את המחיר, והיום הוא 25 דולר למשתמשי אפל, ו-54 ₪ למשתמשי אנדרואיד. 

זה הכי יקר ברשימה הזאת, וזה אולי מראה למה התוכנה הזאת היא לא כל כך פופולרית אצל מפיקים מוזיקלים שאני מכיר ועובד איתם.

אז הסיבה המרכזית היא כנראה המחיר, 50 דולר גרם לאנשים לחשוב – רגב, אני יכול לקנות את תוכנת REAPER ב- 60 דולר, שהיא תוכנת DAW מלאה, אחת המתוחכמות והמתקדמות ביותר שיש כיום בשוק, אז אני אקנה אפליקציה לטלפון ב- 50 דולר?

אם תחפשו בפורומים באינטרנט, תראו הרבה כעס של גולשים על חברת סטיינברג על המחיר הגבוה של אפליקציית Cubasis, מה שגרם כנראה לתחושה שלילית כלפי המוצר, שבסופו של דבר, הוא לא פונה אל המוזיקאי המקצועי אלא בעיקר אל הקהל הרחב, אל השוק של חובבי המוזיקה.

קשור להורדת אפליקציית Cubasis של חברת סטיינברג

 

מקום 2: GarageBand של חברת אפל, שהיא חינמית לחלוטין!

GarageBand היא תוכנת DAW קטנה שמתאימה למערכת הפעלה iOS, ומתאימה גם למחשבי מק, וגם לאייפון ואייפד. היא פשוטה מאוד להפעלה, הכל אפשרי בטאצ’, יש בה סאונדים טובים מאוד, וניתן להגיע איתה אפילו לשיר שלם!

מיליונים של משתמשי אפל בעולם התלהבו מתוכנת GarageBand החל משנת 2004 כאשר יצאה לראשונה, ועד היום. היא גרמה למיליוני חובבים לעשות מוזיקה כתחביב, כאשר חלק מהם גם הפכו את זה אחר כך לקריירה במוזיקה.

סטיב ג’ובס עצמו הכריז עליה בכנס של אפל בשנת 2004, ואם בא לכם לראות פיסת היסטוריה מרגשת במיוחד, הנה הרגע שבו סטיב ג’ובס מכריז לראשונה על GarageBand, ואני בטוח שיצחיק אתכם לשמוע אותו מסביר על מגברי הגיטרה השונים שהיו בתוכנה באותה תקופה.

 

הנה פיסת היסטוריה – סטיב ג’ובס מכריז לראשונה על GarageBand

 

אז GarageBand היא מאוד פשוטה מצד אחד, אבל כל כך עוצמתית ובעלת אפשרויות בלתי מוגבלות מצד שני, שהנה דוגמא שתפיל אתכם מהכיסא:

איך מנגנים את השיר של  The Weeknd –   Blinding Lights, באייפון, בתוכנת GarageBand בלבד. 

 

סרטון מיוטיוב, של השיר Blinding Lights באייפון:

 

אגב, ידעתם שהשיר Blinding Lights הוא השיר הכי מושמע אי פעם בספוטיפיי, עם כמעט 4 מיליארד האזנות?

אחת הסיבות שלדעתי השיר הזה הצליח כל כך, ומושמע כל כך הרבה, קשורה לזה שאין בו טוניקה, כלומר שהשיר לא מסתיים עם תחושה של סוף ברור, ולא על מה שנקרא הטוניקה (האקורד הבסיסי של הסולם, שבמקרה של השיר הזה היה אמור להיות אקורד Cm). בגלל שהשיר מסתיים לא על הטוניקה, זה גורם למיליוני מאזינים לשמוע את השיר בלופ!

אגב, הקטע הכי מצליח של אחד המרצים האהובים שלנו במכללת BPM, יחזקאל רז, הוא הקטע Ballerina, שגם הוא, תחזיקו חזק, לא מסתיים על הטוניקה.

 

Yehezkel Raz – Ballerina

 

קישור להורדת לתוכנת GarageBand

 

ובמקום הראשון: Ableton Note.

אפליקציה לאייפון בלבד בשלב זה, של חברת אבלטון שכולנו אוהבים את תוכנת אבלטון לייב שלה, החברה ששינתה את עולם ה DAWs, והיא כיום תוכנת ה DAW הפופולרית ביותר בעולם.

רוצים להוריד את תוכנת אבלטון לייב בחינם? לחצו על הקישור הבא

 

אז בסוף שנת 2022 הוציאה חברת אבלטון את הגירסה שלה לאייפון, אבלטון נוט – Ableton Note

הממשק הוא מגניב ופשוט, כמו בתוכנת אבלטון לייב שכולנו אוהבים. הממשק הגרפי הוא מיידי וקל להבנה, ומהר מאוד אפשר להגיע שם ללופים מגניבים, סאונדים מעניינים, וכל מיני תהליכי עיבוד של הסאונד שכולנו אוהבים לעשות – פילטרים, סימפולים, סינתזה פשוטה, בקיצור – החבר הכי טוב שלכם לרכבת התחתית (כבר יש בתל אביב רכבת קלה, שמעתם? 😊)

רוצים לראות כמה מגניב זה לעשות מוזיקה ברכבת התחתית בזמן שאתם מגיעים לעבודה או למכללת BPM ללימודים?

הנה סרטון יוטיוב שמראה כמה קלה ומגניבה היא האפליקציה הזאת של אבלטון ליצירת מוזיקה על המקום:

 

האפליקציה מתממשקת בקלות לאבלטון לייב, דרך ה Ableton Cloud, אפשר לסמפל בה את הסביבה שלכם, ולמצוא ככה רעיונות יצירתיים לצורך יצירת מוזיקה והלחנה של מוזיקה, בקיצור, חברת אבלטון הגרמנית לא איכזבה אותנו והביאה כאן אפליקציה מטורפת, פשוטה מאוד להפעלה ומעוררת יצירתיות רבה מאוד.

והמחיר הוא 6 דולר. חד פעמי.

 

בקיצור, המאמר הזה הוא לא ממומן על ידי אבלטון (חבל! 😊), אבל האפליקציה הזאת ליצירת מוזיקה כמעט בחינם, היא הדבר הכי קרוב שתוכלו למצוא בזמן הליכה ברחוב, או בזמן שאתם מחכים לאוטובוס, ליצירת מוזיקה אצלכם באולפן הביתי. 

קישור להורדת אפליקציית Ableton Note

 

תודה רבה על הקריאה!

מקווה שלמדתם, ותמיד תזכרו – האפליקציה היא רק תוכנה. המוזיקה האמיתית נמצאת אצלכם בראש, והכלי האמיתי שלכם הוא לא התוכנה או האפליקציה, אלא האוזניים שלכם ומה שביניהן!

 

 

ד”ר עמית ויינר הוא מלחין לסרטים וטלוויזיה, מעביר הרצאות במכללת BPM, ויוזם ומנהל התכנית המשותפת לתואר ראשון עם האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים