יצירת סאונד ייחודי ע”י סינתזה ופריסטים

כיוצרים ומפיקים, אחד הדברים שיוכל להפוך לסימן הזיהוי שלכם היא חותמת הסאונד ייחודית אשר תזוהה אתכם. יצירת סאונד מקורי היום נחשב למשימה קשה במיוחד, בהתחשב בכמות המוזיקה הקיימת היום – אך בהחלט אפשרית. במהלך מאמר זה ננסה לתת לכם דרכים פשוטות יחסית להגיע לסאונדים ייחודיים משלכם, שיוכלו לשמש כצבעים וגוונים מיוחדים לתוספת ליצירות וההפקות שלכם.

 

מכללת BPM הינה מוסד מוסמך להסמכת תוכנת Ableton Live מטעם החברה העולמית – לפרטים על קורס אבלטון

 

איך ליצור סאונד יחודי לכם?

יצירת סאונד ייחודי ע"י סינתזה ופריסטים - מכללת BPM

יש מספר גישות ליצירת סאונד שייקח אתכם למחוזות שאולי לא הכרתם בעבר, אם תשתמשו בהם נכון:

 

אפקטים מרובים

פריסטים לאבלטון לייב - מכללת BPM

הרבה פעמים כאשר נבצע מחקר על סאונדים מיוחדים שתפסו לנו את האוזן משיר ששמענו, נופתע לגלות כי המקור עליו מבוסס אותו סאונד הינו דווקא פשוט לחלוטין. אז איך גורמים לסאונדים לעבור תהליך טרנספורמציה גדול בצורה שמתרחקת מן המקור? אחת הדרכים הרווחות בקרב מפיקים ויוצרים צעירים היא כמובן אפקטים.

קחו את הערוץ עליו נמצא סאונד המקור שלכם (הסורס – Source) ושימו עליו אפקטים ב-Insert ושליחה (Send) כאוות נפשכם, גם אם מדובר באפקטים שאתם לא יודעים בדיוק מה הם עושים. התהליך הזה מאפשר לכם ללמוד כפליים – מצד אחד לומדים להכיר את האפקטים אותם אתם שמים (כולל ההשפעה של משחק עם הפרמטרים שלהם), וגם אתם מרוויחים סאונדים חדשים וייחודיים שקרוב לוודאי כי אף אחד לא הגיע אליהם לפניכם! כל מה שנשאר לעשות הוא לבצע בו גם שימוש מקורי אשר מחמיא ליצירה שלכם.

 

דגימת סאונד ועיבוד

לופ סביב דגימה - מכללת BPM

על כל סאונד שנמצא ברשותנו ניתן להעביר תהליך עיבודים אשר הטכניקות לו ישתנו בין תוכנה לתוכנה. לרוב ייקרא במושגים המקצועיים Process, או Resample. תהליכים אלה יאפשרו לכם להתייחס לסאונד שלכם מניפולציות אודיו כמו: רוורס, האטה, משחק עם הצליל של הסאונד ועוד…

תוכנות סאונד והפקה כמו אייבלטון או קיובייס יאפשרו לכם לקחת דגימה קיימת ולפרוס אותה על מקלדת שלמה. תהליכים כמו אלה מאפשרים לכם לעשות שימוש מוזיקלי ולא מוזיקלי בדגימה שכבר חשבתם שלא יכולה להישמע אחרת. נסו לשחק עם כל הפונקציות אשר התוכנה מאפשרת לכם, גם סאונדים שעברו את אחד מהתהליכים המפורטים במאמר.

 

פריסטים מוכנים מראש

סינתזה עם פריסטים - מכללת BPM

הרשת כיום מלאה ב Presets – תצורות של פרמטרים באפקטים כאלה ואחרים שנוצרו על ידי אנשים במטרה להפיץ לקהל המפיקים ההמוני. בנוסף לכך, רוב האפקטים שיגיעו עם תוכנת הסאונד וההפקה שלכם, יגיעו בנוסף עם פריסטים מוכנים מהיצרן. אז יש שיגידו כי שימוש בפריסטים מוכנים מראש אינו מקורי – אך שימו לב כי שימוש מקורי בפריסט מסוים, או לקיחת פריסט קיים ולשנות אותו משמעותית מהמצב בו קיבלתם אותו הוא תהליך סינתזה לכל דבר ועניין, אשר גם גדולי המפיקים והיוצרים לוקחים בו חלק.

 

אז יצרתי סאונד מגניב, איך שומרים אותו?

יצירת סאונד ייחודי ע"י סינתזה ופריסטים - מכללת BPM

תהליך שמירת הסאונדים משתנה מתוכנה לתוכנה, אך באופן כללי כל תוכנה תאפשר לכם לשמור את הסאונד שלכם כפריסט. השמירה תתבצע בצורה של קובץ אשר ניתן לשתף, לגרור לתוכנה או לנהל הן בתוך התוכנה והן מחוצה לה. ברוב המקרים השמירה תתבצע דרך מאגר הפריסטים המובנה של אותו פלאג-אין אשר שיחקתם עם הפרמטרים שלו, או אם מדובר בסאונד אשר הדבקתם לו מספר אפקטים, ניתן לסגור מספר אפקטים מרובה ל-Group, ולשמור את הגרופ כסאונד בפני עצמו.

לדוגמה: באייבלטון לייב, בה סימון של כלי\פלאג-אין עם מספר אינסרטים אשר הכנסתם לערוץ בתוכנה ניתן להכניס אוטומטית ל-Group (או Rack כפי שנקרא באייבלטון) עם קיצור המקלדת Ctrl/CMD+G. לאחר מכן יש ללחוץ על ציור הדיסקט הקטן ליד שם הפלאג-אין (ניתן גם לשמור בשם ייחודי שלכם אחרי שלחצתם על הגרופ ושיניתם את שמו עם קיצור המקלדת Ctrl/CMD+R) ולשמור אותו במאגר האישי שלכם (User Library).

 

לכל הפרטים על קורס אבלטון עם הסמכה בינ”ל במכללת BPM