השמיעה המוזיקלית שלנו היא שריר לכל דבר, כך יגידו רבים. מצטרפים לאמירה הזאת גם חברינו הישראלים מ-SoundGym, הפלטפורמה לאימוני כושר מהסוג שיחדד לכם את האוזן ובהמשך גם את המיקסים. במאמר זה נדבר על הפלטפורמה, ונסקור מה היא מציעה למשתמשיה. בהמשך גם נרחיב על ההטבה החדשה לסטודנטים ולבוגרים של מכללת BPM לפלטפורמה.
מה זה SoundGym?
אז כפי ששמה רומז, SoundGym היא פלטפורמה ממושחקת לאימוני שמיעה מוזיקלית, עם דגש על ההקשר של עולם הסאונד. היא מציעה מספר רב של משחקים מגוונים ופשוטים שבוחנים את המשחקים בה ביכולתם לזהות תופעות והשפעות שונות שניתקל בהן בעולם הסאונד, ודרך האימונים הללו, מפתחת את היכולת של השחקן המתמיד לזהות את אותן תופעות בעולם האמיתי של הפקה ומיקסים.
מבין השאר, המשחקים כוללים הבדלה בין סאונדים שונים אשר הוחל עליהם EQ עם הגדרות שונות, שחזור הגדרות של קומפרסור על סאונד מסוים, יכולת לזהות במהירות תדרים שהוגברו בשרשרת סאונדים המנוגנים אחד אחר השני, לזהות את הסאונד מתוך שלושה אשר הוחלה עליו הגדרת ריוורב שונה מהאחרים, ועוד ועוד.
המשחקים מתוכנתים בצורה כיפית ולימודית בו זמנית, עם סאונדים איכותיים ממגוון רחב מאוד של סגנונות מוזיקליים וכלי נגינה, בממשק משתמש קליל ונוח ללמידה ושימוש.
למה חשוב לפתח שמיעה מוזיקלית?
שמיעה מוזיקלית היא היכולת לזהות תופעות מוזיקליות, תדרים מסוימים בטווח התדרים השמיע, תווים מוזיקליים שמתנגנים, גוונים שונים ועוד רבים באמצעות השמיעה בלבד. למעשה מרגע שנתמקצע בעולם הסאונד, השמיעה צריכה להפוך לכלי העבודה החזק ביותר שלנו, וזאת נעשה דרך תהליך של חידוד היכולת האנליטית של השמיעה שלנו לטובת זיהוי מהיר של פעולות עיבוד ומיקס שונות שעלינו לעשות ביצירות השונות איתן נעבוד.
ופה סאונדג’ים נכנסת לתמונה – המשחקים השונים של סאונדג’ים עוזרים לשחקנים ללמוד לפענח סאונד ברמה גבוהה, ודרכו לזהות בעיות נפוצות בסאונדים שנעבוד איתם: שימוש עדין או חריף מדי בקומפרסור המצריך עיצוב דינמי מחדש, עודפים וחוסרים בתדרים מסוימים שפוגעים בתחושת הטבעיות של הסאונדים במיקס שלנו, הגדרות ריוורב שלא יוצרות חלל איכותי בהקשר של המיקס, ועוד רבים אשר לרוב רק בעלי מקצוע עם ניסיון רחב של שנים בתחום המיקס ומאסטרינג יצליחו לרכוש וליישם בתהליך העבודה שלהם.
מה SoundGym מציעה?
מעבר לזה שסאונדג’ים מציעה את המשחקים השונים שלה, סאונדג’ים הפכה לאורך הזמן גם לפלטפורמה קהילתית במיוחד, המציעה המון הטבות אשר מעשירות את חווית המשתמשים:
SoundGym, קהילה ותחרויות
סאונדג’ים מציעה מעטפת של ערך מוסף שיכולה לעזור לכל איש/אשת סאונד והפקה להיכנס לשגרה של עשייה והתפתחות בתחום. אחד הבולטים בהם הוא הקהילה הבינלאומית הגדולה שנוצרה סביב הפלטפורמה, ומאפשרת לכם: לתקשר ולדבר על סאונד ומוזיקה עם אנשים מכל העולם בפורום הקהילתי Spaces, להשתתף בתחרויות סאונד והפקת ביטים נושאות-פרסים וקרבות אחד-על-אחד במשחקים השונים של הפלטפורמה, ואף להשוות את הנתונים שלכם למשתמשים אחרים באתר כדי לאמוד את עצמכם ביחס לשאר מאגר המשתמשים.
SoundGym מנתחת אתכם לעומק
אחד הפיצ’רים המעניינים של הפלטפורמה היא שככל שתשחקו בה יותר, ככה היא תלמד אתכם יותר ותדע לומר לכם המון על עצמכם. מעבר ליכולת שלה להבין מהו טווח השמיעה שלכם בפועל בכל אוזן, הפלטפורמה עוקבת אחרי המשחקים שלכם ומבינה לאילו תדרים אתם רגישים יותר ופחות, באילו שעות של היום הביצועים שלכם גבוהים יותר, ואף יורדת לרזולוציה של רוחבים שונים של סטריאו שאתם מצליחים לזהות בהצלחה יותר ופחות.
בשימוש הכלי העוצמתי הזה, תוכלו להבין באופן מדויק את נקודות התורפה שלכם ולחזק אותן דרך עבודה עצמית, בין אם מחוץ או בתוך משחקי הפלטפורמה עצמה.
המטבעות של SoundGym
על כל אימון שתעשו בפלטפורמה, יתחילו להצטבר בכיס שלכם Soundcoins – מעין תמורה פנימית של הפלטפורמה שככל שתצברו יותר ממנה, ככה הפלטפורמה מציעה יותר ויותר פיצ’רים וגיוון בתוך עצמה, ונותנת תמריץ מעולה להמשיך להתמיד.
אחד הדברים שעוזר לפלטפורמה להישאר טרייה באוזניים לאורך זמן והסאונדקוינז נותנים לכם, היא האפשרות לקנות חבילות סאונדים שונות שעליהן תבצעו את המשחקים של הפלטפורמה. דרך הרחבת מגוון הסאונדים שאיתם תשחקו, ככה תפתחו את השמיעה שלכם בסגנונות מוזיקליים שונים ומגוונים, ותטמיעו את הידע גם בעולמות מוזיקליים שלא בהכרח תכננתם. דברים נוספות שתוכלו לקבל דרך מטבעות הסאונד כוללים: חבילות סאמפלים איכותיות של חברת Musicrow, מכונות תופים שונות לשימוש בתחרויות הביטים של הפלטפורמה, הנחה על מאסטרינג של חברת LANDR המוכרת ועוד.
SoundGym, סיכום
אם אתם מחפשים דרך לשמור על הכושר השמיעתי שלכם, לפתח את חדות השמיעה שלכם למחוזות חדשים, למצוא מסגרת שתשמור עליכם יצירתיים ותחרותיים ועל הדרך ללמוד ממנה המון, סאונדג’ים מציעה מגוון רחב של דרכים בשבילכם לעשות את כל הדברים האלה ועוד.
סטודנטים ובוגרים של מכללת BPM יכולים להתנסות בחודש חינם למשתמש מלא בפלטפורמה, וגם לקבל 30% הנחה על החודש הראשון בתשלום. לפרטים היכנסו להטבה ל-SoundGym לחברי קהילת BPM