בתעשיית המוזיקה כיום כבר ידוע שכדי להגיע לסאונד הכי טוב שתוכל להגיע אליו אתה זקוק לכישרון ואוזן מוזיקלית, אך זה לא הדבר היחיד שמוזיקאי זקוק לו. אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך זה דווקא הרבה מיומנות ולמידה. החלטנו להפגש ולדבר עם שלושה מבוגרי מכללת BPM שסיפרו על התהליך שעברו במהלך השנים ובמהלך הלימודים שלהם במכללה, על הטכניקות הכי יעילות להגעת הסאונד האולטימטיבי, על ההבדלים בין איך שהטראקים שלהם נשמעו פעם לעומת היום ועל איזה שיעור הכי עזר להם לשפר את הסאונד שלהם.
למידע על המסלול המקיף ליצירה והפקת מוסיקה אלקטרונית
איך לשפר סאונד – אסף צמח MODUS, בוגר BPM, מספר על התהליך שלו
הבוגר שנספר לכם עליו הפעם הוא אסף צמח, שהחל ליצור מוזיקה בשנת 2007 בתור תחביב והיה מכין הרבה רמיקסים ועריכות לשירי מיינסטרים. הוא לא ייחס לזה יותר מדי חשיבות ולא חשב על זה כמקצוע לקריירה, אבל בשנת 2013 הוא החליט להרשם ללימודי מסלול EMP במכללה ובסיום הלימודים כבר הוציא את הEP הראשון שלו. מאז הלימודים הדברים הטובים מיהרו להגיע: אסף זכה בתחרות הרמיקסים של Juno Reacto, עבד איתו על עוד רמיקס שיצא באלבום שלו וכרגע עובד איתו על טראק עתידי משותף. הEP האחרון שהוא הוציא הגיע למקום הראשון בדירוג בדירוג ה PsyTrance של Beatport.
מה מהטכניקות שלמדת במכללה הכי עזרה לך לשפר את איכות הסאונד שלך?
עבודה עם רפרנס איכותי זו טכניקה מעולה שממש עוזרת לי להגיע סאונד טוב יותר. אני לוקח טראק באיכות ממש טובה וסאונד ברמה גבוהה ואני שם אותו ליד הטראק שאני עובד עליו, אני מנסה להגיע לסאונד של השיר ראשון על ידי השוואה. ברגע שמשלבים את זה ביחד עם מכונות, קונפרסורים, ואקוסטיקה טובה בחדר – הכל משתלב מצוין וגם נשמע ככה.
מה ההבדל בין איך שהטראקים שלך נשמעים היום לעומת איך שהם נשמעו לפני שנרשמת למכללה?
אין מה להשוות בכלל, השתפרתי ולמדתי המון מתחילת הדרך, וכמובן שאני ממשיך ללמוד ולהשתפר מטראק לטראק. בנוסף לזה אני גם יודע שהיום יש לי הרבה יותר מודעות והאוזן שלי הרבה יותר מאומנת לאיך אני בכלל צריך לגשת לטראק ואיך הוא צריך להשמע, וגם הרבה ניסיון ושעות של עבודה בסטודיו גרמו לי להבין איך להוציא מעצמי את המיטב ולמצוא את הסאונד שאני מחפש.
איזה שיעור אתה הכי זוכר מהמכללה?
השיעור סינתזה עם יחזקאל רז היה לחלוטין האהוב עליי. החיים שלי מחולקים ל2 חלקים – לפני ואחרי שלמדתי את השיעור הזה. זה עזר לי ליצור סאונדים מאפס, משהו שלא ידעתי לפני. האווירה בשיעור הייתה טובה מאוד, זה היה שיעור שהתנסינו בו הרבה, שיעורי ניסוי וטעייה כזה. עבדנו ביחד כל הכיתה ונתנו לנו שיעורי בית, כל פעם למדנו על טכניקות חדשות ותרגלנו המון וזה עזר לי הכי הרבה להתפתח בתחום המוזיקילי. בסינתזה למדתי לעשות צלילים משלי וזה גרם לי לפתח סאונד משלי.
למידע על המסלול המקיף ליצירה והפקת מוסיקה אלקטרונית