בתעשיית המוזיקה כיום כבר ידוע שכדי להגיע לסאונד הכי טוב שתוכל להגיע אליו אתה זקוק לכישרון ואוזן מוזיקלית, אך זה לא הדבר היחיד שמוזיקאי זקוק לו. אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך זה דווקא הרבה מיומנות ולמידה. החלטנו להפגש ולדבר עם שלושה מבוגרי מכללת BPM שסיפרו על התהליך שעברו במהלך השנים ובמהלך הלימודים שלהם במכללה, על הטכניקות הכי יעילות להגעת הסאונד האולטימטיבי, על ההבדלים בין איך שהטראקים שלהם נשמעו פעם לעומת היום ועל איזה שיעור הכי עזר להם לשפר את הסאונד שלהם.
JO. COHEN מספר על שיפור הסאונד
הבוגר הבא שנספר לכם עליו הוא גל יוסף כהן (Jo Cohen), בוגר מסלול BSP. גל התעסק במוזיקה מגיל מאוד צעיר, הוא למד בבית ספר לאומנויות וניגן על גיטרה מגיל 12. זמן קצר לפני הצבא הוא נכנס לעולם ההפקה לקראת גיוסו לצבא ומשם זה התגלגל. מיד עם שחרורו מהצבא הוא הלך ללמוד במכללת BPM, קיבל הצעה מחברת Cloud 9 Publishing שבראשה עומד אחד הדיג’יים והמפיקים הכי מבוקשים בעולם, (ארמין ואן ביורן), כתב שיר לפיינליסטית של אמריקן איידול והגיע איתה למקום הראשון, דבר שהוביל לכך שגל עבד עם גדולי המפיקים בעולם, ביניהם גם המפיק של דיוויד גואטה.
מה מהטכניקות שלמדת במכללה הכי עזרו לך לשיפר הסאונד?
היום כל טכניקת הסאונד והמיקס שלי מושרשרת על פילוסופיה אישית שחיברתי לעצמי מלא מעט מקומות שונים במהלך העשייה שלי בתחום. במכללה למדתי כמה מהטכניקות היעילות להגיע לרמת הסאונד שהרגשתי שנדרשה ממני, אך הדוגמא שלי תהיה עבודה נכונה עם דיסטורשנים שונים! הרבה מאד מפיקים יודעים מהו דיסטורשן בתיאוריה אך כושלים בלממש את הפוטנציאל העצום ולהבין את גודל ההשפעה שיש לו בכדי להביא את רמת ההפקה מבינונית לסטנדרט הנדרש בפלטפורמה הבין לאומית. שימוש נכון בדיסטורשנים בכדי לנפח או להעשיר הרמונית סורס\ערוץ זאת טכניקה מאד נפוצה ויעילה במיקסינג ובמיוחד במוסיקה אלקטרונית, היא טכניקה שנחשבת מאד עדינה לכן צריך לשים לב מאד ולעבוד איתה נכון כבר בתהליך ההפקה.
מה ההבדל בין איך שהטראקים שלך נשמעו בתחילת דרכך לבין איך שהם נשמעים היום?
ההבדל הוא גדול. אין דרך למידה טובה יותר מניסוי וטעייה וכמובן שבכדי להגיע למצב הזה חייב לקבל את הכלים הנכונים. הכלים שקיבלתי במכללה מאד עזרו לי לפתח את ההשקפה שלי לגבי כתיבה והפקה ואחר כך נוצרה גם היכולת להגיע לסאונד שלי (כמובן שתמיד יש עוד המון מה ללמוד) ורק אחרי שלמדתי את ה”חוקים” למדתי גם איך לשבור אותם, כי האמת המרה היא שאין חוקים בשום צורה בכל מה שנוגע לסאונד ומיקס וכמובן שאין חוקים בהפקה! ניתן להגיע לתוצאות סאונד מדהימות באלף ואחת דרכים שונות ומה שהרבה לא מבינים זה שהכל הולך יד ביד ומתחיל בכתיבה! כתיבה, הפקה, מיקס ועיצוב סאונד וצבע זה הכל בא ביחד מי שלא מבין את זה יתקשה להגיע לתוצאות באמת איכותיות.
איזה שיעור הכי עזר לך לשיפור הסאונד?
מאסטרינג עם ג’ורדן שולץ. מעבר להיותו חבר קרוב ומרצה נפלא, התיאוריה של ג’ורדן בכל מה שנוגע לסאונד מעוררת המון סקרנות והשראה בקורס. הכלים שקיבלתי מג’ורדן הם לא רק יעילים ופרודוקטיבים בעשייה שלי היום הם הקנו לי המון קווים מנחים בכל מה שנוגע ללמצוא את הסאונד הנכון ולהוות התייחסות אמיתית והבנה גישתית למיקס תלוי ז’אנר.
מה אתה הכי זוכר מהלימודים במכללה?
הדבר שהכי זכור לי זה האווירה, הגישה הביתית והמשפחתית והרצון תמיד לעזור ולהשתפר בשביל הסטונדטים היא כל כך ייחודית. הכלים והידע שלמענם נרשמתי הן טיפה בים לעומת היחס החם והאישי שנתנו לי במכללה הזאת. המכללה היא הבית שלי, ולא רק שלי אלא של אלפי יוצרים בארץ ובחו”ל כיום.
רוצים גם ללמוד סאונד והפקה? לחצו כאן