סולומון (Solomun), ניתוח מקצועי וסקירת קריירה

סולומון הוא אחד שמות הבולטים מבין כל הדיג’יים שמגיעים לישראל בשנים האחרונות. לא משנה היכן זה קורה, סולומון מושך קהל של עשרות אלפי רוקדים מישראל – כדיג’יי, מפיק, לייבל בוס ואב רוחני, סולומון יצר לעצמו משבצת במפת הדאנס העולמית שבעיני רבים שמורה רק לו. ב-28 באפריל יגיע סולומון שוב לפארק הירקון כחלק מחגיגות יום העצמאות, ולכבוד הגעתו של דיג’יי הענק לישראל, החלטנו לבדוק מה סוד הקסם שלו, שהופך אותו לאחד הדיג’יים האהובים בעולם?

 

רוצים לרכוש כרטיסים בהנחה להופעה של סולומון ביום העצמאות? לפרטים על הנחה לסטודנטים ובוגרי BPM להופעה של סולומון

 

Solomun, תקציר הקריירה עד היום

במאמר ננתח את חייו המקצועים של סולומון לאורכם, תוך התמקדות במאפיינים השונים שתרמו להפיכתו להצלחה המסחררת שהוא.

 

סולומון, חייו המוקדמים וצעדיו הראשונים במוזיקה


מלאדן סולומון נולד ב-1975 ביוגוסלביה וגדל בהמבורג, גרמניה. כילד חובב קולנוע ומוזיקה, פיתח חיבה למוזיקת דאנס אלקטרונית אליה נחשף דרך קלטות שקיבל מבן דודו. כבר בגיל 16 החל לתקלט ולאסוף מוזיקת דאנס ממקומות שונים בעולם כשבמקביל עסק בקולנוע. לאחר מספר שנים זנח את תחום הקולנוע והחל להתמקד במוזיקה באופן בלעדי. כשהגיע לגיל 23 החל להפיק מוזיקה מקורית ולמד את רזי התחום מחבר שיצר והחזיק בלייבל היפ הופ.

ב-2006 הקים את Diynamic Music, לייבל ששם לעצמו את גישת ה”עשה זאת בעצמך” כקו מנחה ואת הגיוון המוזיקלי כערך מוביל. שנה לאחר הקמת הלייבל הוא שחרר בו את ה-EP (מיני אלבום) הראשון שלו בשם ‘Solomun’, ומאז ועד היום הלייבל משמש לו כבית להוצאת מוזיקה מקורית ואוספי דיג’יי של קטעי רחבות (DJ Compilation).

 

Solomun וההגעה להכרה בינלאומית


ההכרה הבינלאומית של סולומון התעצמה ב-10 השנים האחרונות. החל ב-2011 זכה בשרשרת תארים, ביניהם “רימיקס השנה” של Resident Advisor לטראק ‘Around’ של Noir & Haze, וב-2012 זכה בתואר DJ השנה של מגזין Mixmag היוקרתי ובתואר “מפיק השנה” בפרסי הדיג’יים של איביזה. במקביל הספיק לנגן בפסטיבלים מובילים, ביניהם אולטרה, טומורוולנד, מלט ועוד, ולאחר שנים בהן פעל בעיקר באירופה, נכנס גם לתודעה האמריקאית לאחר שניסה להוביל מיזם שיווקי במסגרת תוכנית טלוויזיה, והופיע כדמות במשחק הוידאו GTA Online בתפקיד עצמו.

 

הדיג’יי סט של סולומון, מאפיינים


קיימים כמה מאפיינים בולטים שהופכים את הסט של סולומון לתוצר סוחף שעובד בהמון מקומות שונים בעולם: בחירת קטעים מחושבת, ידע מוזיקלי רחב, הבנה של סאונד, קריאת קהל ובניית הסט כסיפור.

הסטים של סולומון מאופיינים מצד אחד באופי ספציפי ובצבע ייחודי, ומצד שני מגוונים להפליא. השנים הארוכות בהן בילה באיסוף מוזיקה ובנגינה לקהל מורגשים מאוד בטכניקת המיקס ובסלקשן המוקפד והמאופק שלו.
בזכות אהבתו המוזיקלית המוקדמת לסגנונות כמו היפ-הופ, סול ופאנק, מצליח סולומון לאורך השנים לייצר לעצמו פלטת צבעים ייחודית המאופיינת בגרובים שונים, תפקידי בס פאנקיים, מלודיות אופוריות, השפעות אפריקאיות ודרום-אמריקאיות לצד סאונד אלקטרוני קלאבי אירופאי המאפיין יותר את ההאוס והטכנו. בחירת הקטעים נעה בין קטעי “אווירה” קומוניקטיביים המייצרים תקשורת בין הרוקדים, לקטעים המביאים את המאזינים לפוקוס במוזיקה עצמה.

מבחינה אנרגטית, נדיר לשמוע אצל סולומון פניות קיצוניות, במיוחד בשלבים הראשונים של הסט. אך תוך כדי עלייה אנרגטית תמידית, מתונה ומחולקת לפרקים, שוזר סולומון קטעים המשלבים שירה ובעזרתם מצליח לייצר איזון אנרגטי ברחבה ולשמור על מאזיניו מפוקסים ב”עלילה” לאורך זמן. סולומון מייצר יציבות אנרגטית ברחבה, הנשמרת באיפוק ונפתרת בקתרזיס.

הקישור בין הקטעים מתבטא במיקס מחמיא ולא מתחכם, המנסה “לטשטש” את המעבר בין הקטעים: נגינת ביטמיקס, לעתים מבוססת סולם, זיהוי של גרובים וחיבור ביניהם. בתחילת הסטים הוא שומר על אנרגיה “נמוכה”, ומבסס את המיקסים על גרוב בולט של קיק ובאס שלאורך הסט נפתח לכיוונם של התדרים הגבוהים בשילוב מלודיות, סינתיסייזרים, אלמנטים ווקאליים, ומורכבות ריתמית.

קשה לומר שסולומון מאתגר את מאזיניו – הסאונד אינו קשוח ומחתרתי, הוא עגול ונעים לאוזן,מה שעוזר לסטים לפנות למכנה משותף רחב מאוד הכולל בני גילאים שונים ממקומות שונים בעולם.

 

Solomun וההשפעה התרבותית הרחבה


מעבר להיותו דיג’יי מוכשר, אפשר לייחס חלק ניכר מההצלחה שלו ליחסי האנוש  – לקשר שלו עם קהל המאזינים ולאופן בו הוא משתמש בסטים שלו להעצמת אמנים צעירים יותר.

 

קידום אמנים צעירים וגישת Do It Yourself

סולומון (Solomun) והלייבל Diynamic - מכללת BPM

עם הזמן סולומון רכש  מוניטין של “חותם איכות” על מוזיקה שעוברת דרכו, דבר שמאפיין הרבה דיג’יים שהם בעלי לייבלים. הוא מרבה לנגן מוזיקה של יוצרים אנונימיים ומקומיים ברחבי העולם ועוזר לחשיפתם. עובדה זו גורמת למפיקי מוזיקה רבים מסביב לעולם לשלוח לו כמות אדירה של מוזיקה. גישתו הצנועה, הפתוחה והדינמית מעניקה ליוצרים ולתקליטנים סביבו תחושת שייכות ושיתוף.

גישת ה”עשה זאת בעצמך” מונחלת גם בלייבל בבעלותו, Diynamic. ניתן לראות זאת ברשימה ארוכה של אמני רחבות מובילים כמו קולקטיב טורמשטרסה, אדריאטיק, מגדלנה, ארטבאט, אדנה טווינס, אדם פורט (והרשימה עוד ארוכה), הרואים בסולומון דמות אב ומעידים על האווירה המשפחתית של הלייבל.

 

קשר אישי עם קהל המאזינים

Solomun +1, ליין המסיבות של סולומון באיביזה - מכללת BPM

נראה שהקשר האישי עם קהל מאזיניו והאמנים שהוא חושף ומעצים מהווה ערך מרכזי בגישתו של סולומון למוזיקה. היכולת לקחת אמנים תחת חסותו ולהעצימם, כושר המנהיגות שלו לצד צניעות וכנות גדולה אפשרו לו לקנות תואר שהוא מעבר ל-DJ בהגדרתו הפשוטה.

ליין המסיבות שהוא מוביל באיביזה ומסביב לעולם, “סולומון +1”, מושך קהל גדול בכל מקום אליו הוא מגיע ומתעצם גם בזכות אמנים מקומיים המגיעים להתארח ולנגן לצידו.

 

הקריירה של סולומון, סיכום

קשה מאוד להצביע על נקודות תפנית קיצוניות בקריירה של סולומון שתרמו להצלחתו. לאורך השנים הצליח סולומון לבנות סביבו מותג מוצלח בזכות קשרים אישיים, הרבה צניעות, כושר מנהיגות ובעיקר אהבה למוזיקה. הסלקשן המוזיקלי הייחודי שלו מייצר נתיב רחב ויציב בין תרבות המחתרת למיינסטרים ומתאפשר בכל מקום וזמן בזכות ותק, ניסיון והכרה מעמיקה של קהילת הדאנס.

 

רוצים ללמוד לתקלט בצורה מקצועית? לפרטים על קורס DJ במכללת BPM