ללהקת “ונדטה” נחשפנו רובנו אחרי מלחמת לבנון השנייה בזכות הסיפור יוצא הדופן של גיטריסט ההרכב אור בר-און שאיבד את שתי רגליו במלחמה, אך לא ויתר על חלום המוסיקה והבמות.
בימים אלה נשלמות ההקלטות לאלבום הבכורה של “ונדטה”, וחבריה מבטיחים שמדובר באחד מאלבומי הרוק הכבד המיוחדים ויוצאי הדופן שיצאו מישראל.
בשנתיים האחרונות יש גם ל BPM שני נציגים בהרכב “ונדטה” – בוגרי קורס המיקס ומאסטרינג יונתן רוסו, שמשמש כגיטריסט בלהקה, והגיטריסט השני בהרכב רועי אהרון. הסולן בר און, אגב נפרד מההרכב והקים להקה חדשה בשם “אפאטיקה”.
חברי “ונדטה” מקליטים באולפן שאותו הקימו חברי “ונדטה” בעצמם, כאשר על ההקלטות אחראי בעיקר רועי אהרון ועל המיקסים הופקד יונתן רוסו, בזכות הידע שצברו השניים כאן ב BPM כפי שמעיד רוסו: “אני חושב שבזכות המרצה שלימד אותי הרבה דברים היה לי אפשרות להגיע עם הידע שכבר היה לי, ולחצות את הקו שבין ליצור מיקס ממוצע או חובבני, למיקס ברמה מקצועית. איך לשנות דבר קטן כדי לקבל דבר גדול. קיבלתי ממנו בעיקר את הדרך והאופי של העבודה, מלהתבונן בו עושה מיקס ומה הוא עושה ולאן הוא פונה כשהוא רוצה להגיע לאנשהו.”
“שמחתי ללמוד הכל מההתחלה” הוא מוסיף, “לכסות את כל סימני השאלה הקטנים שנוצרו במהלך הדרך שלי כטכנאי סאונד, כאשר המרצה דקדקן בכל פרט וחשוב לו לייצא טכנאי סאונד שיודעים את העבודה, ויודעים למה הם עושים כל דבר. לא סתם רובוטים שעושים כי הם למדו שכך צריך לעשות. כדי לסיים את המלאכה, אנחנו בימים אלה במגעים עם טכנאי מאסטרינג ענק, שעשה את האלבומים האהובים עליי ביותר.
כמובן שגם את התחום הזה למדתי ב BPM, והיום בזכות המרצה אני יודע מה זה אומר “לעשות מאסטרינג” כשלפני כן היו לי המון סימני שאלה, כמו לכולנו, אך כמו שהזהיר אותנו המרצה, מאסטרינג זה לא תחום שאתה מגיע אליו כשאתה בן 20. אתה חייב לחיות מיקסים כמה עשורים בשביל שתוכל להרשות לאוזן שלך לשמוע את מה שאתה עושה במאסטרינג. זה דבר גדול, אני עוד לא שם. בינתיים אני עושה מאסטרינג לקטעים אישיים שלי שאני עושה ומעלה ליוטיוב, אבל לא ברמה מקצועית.”
על מנת לפתוח לכולנו את התיאבון – שחררו חברי “ונדטה” קליפ ראשון לרשת, אותו ניתן לראות כאן: