פסייטראנס (Psy-trance) הוא אחד מהז’אנרים הפופולאריים והוותיקים בעולם המוזיקה האלקטרונית, כאשר אמנים ישראליים כמו אינפקטד מאשרום (Infected Mushroom) נחשבים מבין חלוצי הז’אנר. במהלך מדריך זה ניתן לכם המלצות לפלאג-אינים מומלצים לכל מי שרוצה להתחיל ליצור בז’אנר הזה!
רוצים ללמוד ליצור ולהפיק מוזיקת פסייטראנס בעצמכם? לפרטים על קורס EMP – המסלול המקיף להפקה ויצירת מוסיקה אלקטרונית
Polyverse I Wish – כלי ל”הקפאת” אודיו פסייטראנס
ה-I Wish מבית Polyverse הוא פלאג-אין מאוד מיוחד. ברגע שתשימו אותו על קטע אודיו שמתנגן, תוכלו ללחוץ על כל קליד במקלדת השליטה שלכם, מה שיוביל ליצירת לופ קטנטן בתוך קטע האודיו אשר ייצור פיץ’ עם צליל ברור, או במילותיהם של היוצרים שלהם, ארז ודובדב מאינפקד מאשרום – להקפיא את הסאונד!
בתיאוריה, ה-I Wish יכול להישמע כמו כלי כללי שניתן להשתמש בו בכל ז’אנר אלקטרוני באשר הוא, ולמרות שלא מדובר בטעות – הגוון המתקבל בהמון פעמים נותן תחושות שמאפיינות את ז’אנר הפסייטראנס, שכן מאז שחרור הפלאג-אין הזה נעשה בו שימוש ע”י מספר רב של חלוצים מהז’אנר!
הפלאג-אין מגיע בגרסאות מאק ווינדווס בפורמטים של VST, AU ו-AAX.
Polyverse Manipulator – כלי לעריכות ווקאל פסייטראנס
Manipulator מבית Polyverse הוא פלאג-אין נוסף מבית אינפקטד מאשרום. הפלאג-אין מאפשר עריכות קטעי ווקאל מתקדמות בצורה אשר מזכירה בצורה מסוימת את ה-Vocoder. דרך עריכות גרנולריות מתקדמות מתאפשרים גוונים מיוחדים אשר יהפכו כל קטע ווקאל למוזיקלי, רובוטי או כמעט כל גוון קול דמיוני שניתן לחשוב עליו!
בדומה ל-I Wish, גם לפלאג-אין הזה תוכלו למצוא שימוש בהמון ז’אנרים, אך באופן טבעי ועם השימוש שקיבל לאורך הזמן הגוון השתייך מאוד לעולם הפסייטראנס אשר אינפקטד מאשרום הם מבין החלוצים שלו.
הפלאג-אין מגיע בגרסאות מאק ווינדווס בפורמטים של VST, AU ו-AAX.
Lennar Digital Sylenth1 – סינת’יסייזר אופייני ליצירות פסייטראנס
סיילנת’1 (Sylenth1) מבית Lennar Digital הוא פלאג-אין סינת’יסייזר אנלוגי-ווירטואלי מהפופולאריים בעולם, ונמצא בשימוש ע”י אמנים מכלל הז’אנרים האלקטרוניים.
לסיילנת’ יש 4 אוסילטורים עם יוניסון של 8 קולות ופוליפוניה של 16 קולות בו-זמנית (מה שמאפשר בפועל נגינה של 512 קולות באופן סימולטני!), אפשרויות רזוננס ודרייב קיצוניות ליצירת סאונדים צווחניים חותכי-מיקס, עם 2 פילטרים מדמי-אנאלוג עם סאטורציה מובנית בתוכו לטובת קבלת גוונים “חמים” ומדוסטרסים כיאה לז’אנר. בנוסף גם כלים מרובים כמו ארפג’ייטור או אפקטי מודולציה כמו פייזר ופלאנג’ר וריוורב אשר יאפשרו לכם עריכה קלה ונוחה של פריסטים פנימיים בתור הסינת’י עצמו!
הסאונדים הקיצוניים שהסינת’ הזה טומן בחובו נחשבים אידיאליים למוזיקה אלקטרונית בכלל ולפסייטראנס בפרט!
הפלאג-אין קיים בגרסאות ווינדוס ומאק בקצב של 32 ו-64 ביט, בפורמטים VST, AU ו-AAX.
Native Instruments Massive – סינת’יסייזר לסינתזה מתקדמת ואפקטים
מאסיב (Massive) מבית Native Instruments הוא אחד מפלאג-איני הסינת’יסייזר הפופולאריים כיום בעולם. נעשה בו שימוש נרחב בהפקות אלקטרוניות מכל הסוגים, ולא סתם. הוא פלאג-אין סינת’יסייזר חצי-מודולארי מסוג Wavetable (עוד על כך בהמשך), הכולל בתוכו 3 אוסילטורים (+אוסילטור נוסף למודולציה ואוסילטור נוסף ל-Noise), הכוללים: 2 פילטרים, 4 מעטפות, 4 LFO, שני אינסרטים, 2 אפקטים ופוליפוניה של 16 קולות. בדומה לסרום, המאסיב מציע סינתזה ברמות מבין המתקדמות שמוצעות כיום לקהל הרחב, ובממשק יחסית פשוט אשר מאפשר לכם תוך עבודה של דקות ספורות ליצור סאונד שסביר להניח כי מעולם לא שמעתם לפני!
היכולת שלו לשייך מעטפות ו-LFO לרוב המוחלט של הפרמטרים בתוכו מאפשר לכם ליצור טקסטורות וסאונדים ייחודיים וחותכי מיקס, אשר בקלות יכולים להשתייך לפסייטראנס, או דווקא להוסיף לז’אנר גוון חדש דרך שימוש חכם! הפלאג-אין קיים בגרסת ווינדוס בקצב של 32 ו-64 ביט בפורמטים של VST, AAX וככלי Stand-alone נפרד, וגרסת מאק בקצב של 64 ביט בפורמטים של VST, AAX, AU וגם כן ככלי Stand-alone נפרד.
רוצים ללמוד עוד על מאסיב? היכנסו למדריך שלנו למתחילים על מאסיב
רוצים ללמוד ליצור ולהפיק מוזיקת פסייטראנס בעצמכם? לפרטים על קורס EMP – המסלול המקיף להפקה ויצירת מוסיקה אלקטרונית
למדריכי פלאג-אינים, סאונד והפקת ז’אנרים נוספים:
פסיי-טראנס (Psytrance)
היפ-הופ וטראפ (Hip-Hop & Trap)