ברוכים הבאים לפינה חדשה וטרייה בבלוג מכללת BPM, בו מדי שבוע נסקור פלאג-אין חדש וניתן לכם פירוט על השימוש, דרכי העבודה ותפעול הפלאג-אין, וחוות דעתינו עליו.
השבוע בפינה שלנו, הסינת’יסייזר החינמי לחלוטין של חברת TAL, אשר נותנים לנו שחזור של דגמי הסינת’יסייזרים האלמותיים של חברת Roland, ה-Juno!
לחצו כאן להורדה חינמית של ה-TAL-U-NO-62
רוצים ללמוד ליצור ולהפיק מוזיקה משלכם? לפרטים על קורסים בסאונד במכללת BPM לחצו כאן
מה הפלאג אין TAL U-NO-62 מציע?
סינת’יסייזר עם 2 אוסילטורים, פלוס אוסילטור נוסף כ-Sub או Noise, 2 פילטרים (High-Pass ו-Low-Pass), מעטפת (אשר ניתן להקצות לאוסילטורים ולפילטרים), LFO (שניתן להקצות לפילטר ולפיץ’ של אחד האוסילטורים), ו-2 סוגים של אפקט קורוס (Chorus) מובנה.
TAL U-NO-62, אופן שימוש
מדובר בפלאג-אין פשוט למדי, כאשר תהליך הלמידה הוא בעיקר הבנה של האחריות של כל אזור בסינת’יסייזר, וההשפעה ההדדית בין החלקים.
DCO
מימין למעלה תמצאו את אזור ה-DCO, שמה תמצאו את האוסילטורים שלכם. הכפתורים המרובעים במרכז הם הפעלה וכיבוי של כל אוסילטור, כאשר האוסילטור הכתום יושפע מהפיידרים של ה-Sub OSC וה-Noise (ווליום של כל אחד מהם), והלבן והצהוב יושפעו מהחלק השמאלי, וכולם מושפעים משאר חלקי הסינת’יסייזר.
שימו לב כי יש באפשרותכם לשלוט, דרך המתג שנקרא PWM, ברוחב הגל הלבן (גל מרובע), והאם הרוחב יושפע ממעטפת, LFO או ללא השפעה עם כפתור ה-On/Off. שימו לב כי כפתור ה-LFO גם מחולל LFO על גובה הצליל של אוסילטור זה.
LFO
באזור הזה תוכלו לשלוט במהירות (Rate), בזמן עיכוב עד תחילת הפעולה (Delay Time), צורת הגל (Wave), סינכרון לטמפו פרויקט (Tempo), וצורת הטריגר (Alto\Off – כלומר מתחיל מחדש עם לחיצה על קליד חדש או הרצה באופן עצמאי) של ה-LFO.
את ה-LFO תוכלו להקצות למספר פרמטרים בתוך הסינת’יסייזר עצמו, כדוגמת הפיץ’ של האוסילטורים שעליו הסברנו בפסקה הקודמת, או אחרים שנפרט בהמשך.
ENV
באזור הזה תוכלו למצוא את המעטפת. מדובר כמובן במעטפת ADSR (ראשי תיבות: Attack, Decay, Sustain, Release) סטנדרטית. בנגיעה ראשונית המעטפת לא תשפיע על הסאונד של הסינת’, כי אינה מוקצית לאף פרמטר כברירת מחדל.
גם את המעטפת הזו ניתן להקצות לפרמטרים שונים שנפרט בהמשך, בדומה לפרמטר ה-PWM שעליו כבר עברנו.
VCA
הסקשן הזה אחראי על שליטה בווליום האוסילטורים. תוכלו לבחור את הווליום דרך הפיידר, ובנוסף, לבחור דרך המתג שלידו האם הווליום יהיה מושפע מהמעטפת (סקשן ה-ENV), או שיעבוד כמו גייט (מקסימום ווליום בלחיצה על קליד, מינימום ווליום בעזיבת הקליד).
VCF
כאן תמצאו את הפילטר הראשי שיש ל-U-NO-62 להציע, והשליטה המתקדמת שיש עליו. פיידר ה-Freq עובד כמו Cutoff, ומחליט עד איזה תדר יחתוך הפילטר את התדרים הגבוהים, כאשר Res (או Resonance) כרגיל ידגיש את התדר עליו הפילטר נמצא.
הפיידרים מימין אליהם תבחרו באיזה מידה (אם בכלל) יושפע הפילטר מהמעטפת, ה-LFO או המקלדת שלכם (כלומר, ככל שתעלו במקלדת לפיץ’ גבוה יותר, הפילטר ייפתח יותר). שימו לב כי ליד פיידר המעטפת, נמצא מתג אשר מחליט האם המעטפת תשפיע בצורה רגילה או הפוכה.
HPF
High-Pass Filter. מדובר בפילטר הרבה יותר פשוט, שהשליטה עליו אינה מרובה. רק לבחור את התדר (Freq) ממנו ייחתך כל המידע הנמוך ממנו.
Chorus
באזור הזה של U-No-62 אנחנו נמצא 2 סוגי קורוסים שונים, אשר לכל אחד צבע קצת שונה מהשני, וניתן להפעיל אותם יחד או לחוד.
Control וחלק שמאלי תחתון
בחלק הזה של TAL U-NO-62, תוכלו לשלוט בכמה קולות בו-זמנית יוכל הסינת’יסייזר לנגן (Voices), כאשר ברירת המחדל היא מקסימום של 6 קולות. כפתור ה-Panic ישתיק את הסינת’יסייזר במידה ועניינים יצאו אצלכם משליטה (תמיד ממליצים לסנתז בזהירות רבה!).
בחלק התחתון תמצאו שליטה כללית בווליום ובגובה הצליל של הסינת’יסייזר, מתג לטרנספוזיציה ע”פ אוקטבות, ופיידרים אשר יקבעו את כמות ההשפעה של גלגל הפיץ’ שלכם על הפילטר וגובה הצליל של האוסילטורים.
TAL-U-NO-62, סיכום
מדובר בפלאג-אין סינת’יסייזר שעובד ברמה מעולה, עם שליטה גבוהה יחסית בפרמטרים שלו, וסביר להניח כי יספק לכם הרבה צרכים מוזיקליים והפקתיים שלכם שעובדים לסינת’יסייזר.
זאת יחד עם העובדה כי הוא חינמי, הופכות אותו לחובה להתנסות במינימום!
לעמוד ההורדה של הפלאג-אין לחצו כאן
רוצים ללמוד ליצור ולהפיק מוזיקה משלכם? לפרטים על קורסים בסאונד במכללת BPM