אורן בן ה-25 החל את הקריירה המוזיקלית שלו בגיל 14. כשאבא לקח אותו יד ביד לשיעורי פיתוח קול הוא לא ידע כי בעוד מספר שנים הוא יתגייס ללהקת הרבנות הצבאית, יירשם ללימודים במסלול זמר-יוצר במכללת BPM ויתחיל להופיע על במות גדולות עם זמרים מוכרים. עם חמישה שירים מאחוריו, משפחה תומכת והרבה שאיפות ותוכניות לעתיד – הגיע הזמן שתכירו את אורן תורג’מן.
מה גרם לך להחליט להיות זמר יוצר?
זה התחיל מגיל מאוד צעיר, מכיתה ד’. המוזיקה היא אהבה משפחתית אצלנו, אבא שלי תמיד היה חובב שירה ואחי גם בעניינים של המוזיקה, אז אבא שלי החליט לקחת אותי לשיעורי פיתוח קול ומשם זה התחיל להתגלגל. הייתי בשיעורים עשר שנים בקונסרבטוריון העירוני, עשיתי 5 יחידות בגרות במוזיקה, התאהבתי בעניין ובגיל 17 כבר הוצאתי את הסינגל הראשון שלי, “כמו בגן עדן”. אחרי שיצא הסינגל החליטו לשלוח אותי לקנדה ליום העצמאות הישראלי להופיע בפני 15 אלף יהודים, זה היה מרגש בטירוף ובאותו הערב החלטתי שאני רוצה להכנס ללהקת הרבנות הצבאית בשירות הצבאי שלי. בהתחלה היו לי בעיות עם זה אבל בסופו של דבר הצלחתי להכנס לתפקיד, הייתי שם שלוש שנים, תוך כדי הוצאתי עוד סינגלים והופעתי בצפון. עם השחרור שלי החלטתי לעלות עוד מדרגה ונרשמתי ללמוד במכללת BPM.
איך היית מגדיר את הסגנון המוזיקלי שלך בתור זמר?
המוזיקה שלי היא מזרחית-ים תיכונים אבל לא רגילה. אני משלב המון סגנונות במוזיקה שלי, גם r&b, גם רוק-רול ואפילו ראפ. עכשיו למשל אני עובד עכשיו על הרבה מאוד דברים מיוחדים, זה עדיין לא בטוח אבל כנראה שהשיר הבא שלי יהיה מבוצע ביחד עם האולטראס, אולי יהיו קטעי רגאטון וקטעי ראפ ולא רק מוזיקה מזרחית וים תיכונית, אני רוצה לעשות משהו מיוחד מהשאר – וזה מה שגורם לאנשים להתעניין בך. גם זה שאני מגיע מהכיוון הים תיכוני לא אומר שדחוף לי להגיע להופיע בקיסריה, אני מאמין שהעיקר הוא שיהיה לי את הקהל שלי ואני אמשיך להופיע עם השירים שלי.
מה גרם לך ללמוד דווקא במכללת BPM?
קודם כל חיפשתי בית ספר ללימודי מוזיקה. רציתי להתעסק גם בצד השני, הרבה פעמים זמרים מתעסקים רק בכתיבה או בשירה עצמה ואני רציתי ללכת לכיוון אחר וגם להבין בקיו בייס ובכל שאר הדברים שעניינו אותי. היו גם בתי ספר באיזור בחיפה שיכולתי ללכת להרשם אליהם אבל הם לא היו מקצועיים כמו BPM, הלכתי לבתי ספר אחרים במרכז אבל המסלולים שלהם לא התאימו לי – הם היו ארוכים מדי, ואז מצאתי את המכללה של BPM. נרשמתי למסלול של זמר יוצר, המסלול הוא מאוד קונקרטי, הוא מלמד אותך בדיוק את מה שזמר צריך לדעת. אם זה כתיבה, אם זה הלחנה, אם זה איך לבצע, איך לדעת לעשות דברים מההתחלה בעצמך וכל זה קידם אותי. הייתי עושה שנה נוספת אם היו מציעים לי.
מה השיעור שהכי זכור לך במסלול המקיף לזמרים יוצרים?
בלי אפילו להסס, השיעור שאני הכי זוכר הוא שיעור ה’פרפורמנס’. היה לנו מרצה מדהים שלימד אותנו אין סוף דברים. היינו באים עם כל החומרים שהתעסקנו בהם כל החודש לשיעור וכל העבודה שלנו הייתה מסתכמת בשיעור הזה, הייתי רואים אם מה שעשינו עד כה היה טוב או לא ומה צריך לשפר לפעם הבאה. בהתחלה הייתי צריך להכריח את עצמי לשבת ולעבוד, אתה מגיע ממקום של ‘אני חייב’ אבל הלימודים גורמים לך להכניס את זה לראש בתור משהו טבעי.
נגמרו הלימודים ויצאת “לשוק” – איך הצלחת ליצור את הקשרים הראשוניים בתעשייה?
זה היה מאוד קשה בהתחלה. התחלתי להציע את עצמי בחינם בפאבים וברים בכל רחבי הארץ רק כדי שישמעו אותי. הייתי משלם ומוציא כסף מהכיס שלי בלי הפסקה כדי לקבל הזדמנות. לאט לאט אחרי כמה פעמים התחילו כבר להזמין אותי לאירועים כמו חתונות, בר מצוות וליינים ושל מסיבות – היום אני חתום כבר בכמה ליינים קבועים ורץ איתם בלי הפסקה. מהרגע שאתה מתחיל לעבוד העצה שלי היא פשוט לא לעצור, להמשיך ליצור.
אחרי הלימודים התחלתי לעבוד על האלבום שלי וכבר יש לי חמישה שירים שלי, עכשיו אני מתחיל להופיע יותר בבמות גדולות יותר כמו עיר הנוער וכאלה. אני רוצה למלא רידינג, בארבי ודברים כאלה, זה מאוד מעניין אותי, במיוחד שאני מגיע מהכיוון הים תיכוני ולא דחוף לי הקיסריה, העיקר שיהיה לי את הקהל שלי ואני אמשיך להופיע. אני מופיע בקריות ובחיפה המון והחלטתי לפנות לעיריות ולהציג את מה שיש לי. אני מושמע ברדיו חיפה ורדיו צפון לא מעט, העיריות החליטו לתת לי צ’אנס ויצא מצב שקראו לי להופיע אצלם בשנה לאחר מכן וגם השנה אני מופיע שם. זה כבר נהיה בית וכולם פה בצפון מחבקים, אבל אני בדרך להגעה גם למרכז.
רוצים ללמוד ולהתפתח כזמרים ולקבל כלים משמעותיים לעצמאות מוזיקלית? כנסו לפרטים ומידע על מסלול זמר-יוצר במכללת BPM.