עומר סנש, התוספת החדשה לנבחרת המרצים של BPM והוא מה שנקרא All around player בעולם הרדיו. קשה לחשוב על תחנה או תפקיד בעולם הרדיו שהוא לא ביצע בשלב זה או אחר. תחנות ארציות, מקומיות ותחנות נישה, תפקידים טכניים, עריכתיים והגשה. לרגל ההצטרפות שלו למכללה כמרצה קורס רדיו ,הוא עונה על שאלון המרצים שלנו:
תן לנו סיכום ביניים של הקריירה שלך עד כה. מה עשית והיכן?
“אני יכול לציין בגאווה מסוימת שהשפעתי על הסאונד של כל התחנות שעברתי בהן, לפעמים בנגיעה ולפעמים באופן מקיף – רדיו תל אביב, גלגלצ, גלי צה”ל, רדיו חיפה, אקו 99, קול הקמפוס ואחרות, בכולן שיחקתי בכפתורים והזזתי מתגים. לפעמים הצלחתי לעצב אתסטיקה של רדיו שלם, ולפעמים רק להכין ג’ינגל כזה או אחר, אבל תמיד הייתה לי נגיעה אישית ברדיו עצמו. נגעתי בתחום בכל קצותיו, מבהגשת יומני אקטואליה ועד לתקלוט סטים ליליים.”
מה התפקיד או הפרויקט בו אתה מתגאה יותר מכולם עד כה?
“אני מאד גאה במעורבות שלי במיזם התל אביבי “תדר” – תחנת רדיו משולבת בבר בתל אביב, מקום שהלך והתעצב עם הזמן לתחנת רדיו פעילה ומתפקדת, שבה אנשי תרבות, עיתונאים ותקליטנים למדו את מקצוע הרדיו תוך כדי עשייה. חלקם רק זרקו מילה פה ושם, אבל היו בהם כמה שהפכו לחיות מיקרופון, והתחנה הפכה למוקד תרבות חי ומשגשג.”
אמנם נגעת בתפקידים רבים, אבל מה ההתמחות שלך?
“אני איש סאונד במהותי, זו ההתמחות שלי – אני עורך פסי קול לסרטים, דיבוב ותשדירים, אבל אני גם איש של מילים. הכי נוח לי במקום שבו הצורה משפיעה על התוכן, ומשתדל ששניהם יהיו מעניינים.”
במה תתמקד בקורס הרדיו?
“אני אלמד את מקצועות הרדיו, תוך שימת דגש על המסורת הארוכה של העשייה הרדיופונית, שהיא בעיני מקצוע מופלא ומלא קסם. אני כאן בשביל למוסס את הפחד והשיתוק שלפעמים נתקלים בו באולפן בפעמים הראשונות, ואלווה את כל הדרך שמפתיחת המיקרופון הראשונה ועד לשידור האישיות הרדיופונית הייחודית של כל משתתף, החוצה לעולם. אני אלמד קריינות והגשה אישית, תפעול ציוד והתנהלות באולפן, משמעת שידור, ואקנה את הידע הכללי שסביב התחום”
מה המסר שלך לתלמידי קורס הרדיו ב BPM?
“חשוב כל הזמן לזכור שאתה באולפן לא רק כדי שישמעו אותך, אלא גם כדי שירגישו מי אתה. ברדיו, זה בסדר להיות קצת (רק קצת!) מגלומן. אבל אל תשכח לחייך למאזינים מדי פעם”