לאחרונה התפרסמו סדרת כתבות באתר ynet science על הקשר בין המוזיקה לטכנולוגיה. בכתבות אלו דנו בהפקת אלבומי המופת של פינק פלויד, ביטלס וקווין וטענו, שהאנשים מאחורי הקלעים האחראים על הפקת הדיסק , על הסאונד וההקלטות הם אלו שתרמו לכך שמדיסק טוב נקבל יצירת מופת . בעזרת השליטה בטכנולוגיה האולפנית והכרתה לעומק נולדו רעיונות סאונד מהפכנים אשר גרמו להפקות אלו להישמע שונות מיתר ההפקות בנות זמן ורלוונטיות עד היום.
פינק פלויד – הצד האפל של הירח:
חברי פינק פלויד אהבו מאז ומתמיד למתוח את הגבולות של המוזיקה שלהם, ובאלבום זה היה להם המזל הטוב לחבור לאחד ממהנדסי ההקלטה הטובים ביותר מאז ומעולם, אלן פרסונס. פרסונס, מוזיקאי מוכשר ומוצלח בפני עצמו, סייע לחברי הלהקה ליצור את האווירה המיוחדת של האלבום תוך שימוש בכל טריק אולפני וטכנולוגי שיכל לחשוב עליו. הם בנו תוף מיוחד שחיקה את פעימות הלב האנושיות, נתנו לעוזר של פרסונס לצעוד בתוך תא סגור והקליטו את צעדיו, וכשרצו להקליט את השעונים הרבים בפתיחת השיר Time, כל חברי הלהקה ביחד עמדו ליד המכשירים ולחצו על הכפתורים הנכונים בתזמון הנכון. פרסונס ופינק פלויד השתמשו בטכניקות החדשניות ביותר שהכירו, כמו Flanging, שינויי פאזה והכפלת קול. אנשי ההפקה סיפרו שניתן היה לזהות שפינק פלויד מקליטים באולפן לפי הכבלים שהיו תמיד מבצבצים מהאולפן, שכן חברי הלהקה נהגו להשתמש פחות או יותר בכל מכשיר ומתקן שהיה בחדר. דיוויד גילמור, הגיטריסט ואחד מנותני הטון המוזיקליים בלהקה, התלהב במיוחד מכלי נגינה אלקטרוני שבאותה התקופה ממש נכנס לשימוש אולפני: הסינתיסייזר.
הביטלס – תזמורת מועדון הלבבות הבודדים של סרג’נט פפר
כשהתיישבו חברי להקת הביטלס בשנת 1967 להקלטת אלבום זה הם היו מספיק עשירים על מנת להעסיק את מיטב ככנאי הקול וצוות ההפקה שבריטניה יכלה להציע להם. הביטלס עשו שימוש בטכנולוגיה מתקדמת והשתמשו בה בצורה מהפכנית על מנת ליצור מוזיקה שונה מכל מה שקדם לה. כדי לקבל את האווירה המרחפת וההזויה של Lucy In the Sky with Diamonds למשל, הביטלס השתמשו בטכניקה החדשה ש ל שינוי גובה הצליל: הם היו מקליטים את כלי הנגינה והקולות כשהסרט ההקלטה היה מסתובב מהר יותר או לאט יותר מהמקובל. אחר כך,כשהסרט היה מורץ במהירות הרגילה שלו, הצלילים והקולות היו מקבלים גוון שונה ומרתק כמו כן בזמן ההפקה הומצאו טכניקות חדשות להכפלת קולות על פי בקשתו של ג’ון לנון.
הטכנולוגיה המוזיקלית
הטכנולוגיה המוזיקלית מעולם לא הפסיקה להתפתח והיום בעידן הדיגיטלי מלבד היותה נגישה לכל אחד היא מתפתחת בכיוונים חדשים ומטורפים. המחשב מאפשר לנו לישם דברים ,שלפני כמה שנים היו בלתי אפשריים או שייכים לתחום המדע הבדיוני. בעזרת הטכנולוגיה הדיגיטלית החדשה המקום לחידושים בהפקת סאונד הוא עצום ומי שיצליח לחדש יכנס להיסטוריה של המוזיקה כמו שכל חוקר באוניברסיטה יודע על מנת לחקור,לחדש ולהמציא השליטה בחומר התיאורטי ובציוד צריכה להיות אבסולוטית. כשאנו מדברים על הפקה מוזיקלית וסאונד אזי השליטה בתיאורית הסאונד, האקוסטיקה והפסיכו-אקוסטיקה והשליטה בציוד האולפני האנלוגי והדיגיטלי צריכה להיות מושלמת. בכל העולם המוזיקלי סאונד הוא התחום בו נשאר המקום הרב ביותר לחדש, להמציא ולהשפיע.