הדרך של כל המוזיקאים מכל הסוגים והאיכויות תהיה בחלקה באופן בלתי נמנע ההתנהלות בתעשיית המוזיקה, למעשה, יש שיגידו כי החלק העסקי של ניהול הקריירה האומנותית לעיתים דומיננטי לא פחות ואף יותר מהצד היצירתי. איך מנווטים את הג’ונגל הסבוך והמעורפל שהוא תעשיית המוזיקה? ביקשנו משי רביב, מפיק מוזיקלי ותיק עם ניסיון בינלאומי ומנהל מחלקת קידום הבוגרים שלנו, לספק כמה טיפים מקצועיים להתנהלות כאמן/ית בתעשייה.
למדת אצלנו? אנחנו מזמינים אותך לקבוע פגישת קידום אישית עם שי רביב על פיתוח הקריירה המוזיקלית שלך – 2 המפגשים ראשונים בחינם!
יש לך מוזיקה מקורית ולא ברור לך איך להשתלב בתעשייה? מזמינים אותך לקורס תעשיית המוסיקה אונליין
איך לצמוח בתעשיית המוזיקה, טיפים משי רביב
הנה כמה מההמלצות של שי למוזיקאים בדרכם להצלחה:
הצלחה בעולם המוזיקה מתחילה בתכנון
שי: “מוזיקאי יכול ליצור את המוזיקה הכי מדהימה שהעולם ראה עד אותו רגע, אך ללא תוכנית מסודרת להוצאת המוזיקה לאוויר – הפוטנציאל שלה לעולם לא יתממש. חשוב לקחת בחשבון הפצה דיגיטלית לכלל פלטפורמות הסטרימינג, קמפיינים שונים לקידום בפלטפורמות המדיה החברתית, המעטפת הויזואלית למוזיקה ועוד המון פעולות שחשוב לבצע באופן מסודר כדי להוציא את המוזיקה שלכם כמו שצריך.”
שמרו על תקשורת כנה אל מול הקהל שלכם
שי: “חשוב שצורת התקשורת שלכם אל מול הקהל שלכם תהיה אותנטית – אין צורך להעביר מסרים בצורה שלא נוחה לכם או שאינה משקפת את מי שאתם, גם כשאתם משווקים את עצמכם. אין צורך לבצע פעולות כמו הפצת תמונות סתמיות שלכם או לזייף את האושר שלכם במסרים שאתם מוציאים החוצה אם זה לא משהו שאתם רוצים לעשות.”
שריינו זמן בלו”ז להתעסקות עם החלק העסקי של המוזיקה שלכם
שי: “במידה ויש לכם מוזיקה שאתם רוצים לשחרר, אני ממליץ לחלק את תהליך השחרור למשימות קטנות ואז לשריין שעה בשבוע בה נתעסק במשימות האלו. אין מה לעשות – זה משהו שחייבים לעשות ולתת לו את תשומת הלב שמגיעה לו כי זה לא פחות חשוב מאיכות התוצר שאתם משחררים.”
אל תבזבזו את כל התקציב שלכם על המוזיקה עצמה
שי: “בתור התחלה, כדי שהצד העסקי של האומנות שלכם ינוהל כמו שצריך, ככל הנראה שתצטרכו לעבוד עם לא מעט אנשים כדי לצבור ניסיון, וזה דבר שעולה כסף. מומלץ לחסוך חלק מהתקציב לטובת השקעה בדברים האלו, יש המון שמשקיעים את כלל התקציב שלהם על תהליך ההפקה המוזיקלית של התוצר (הקלטות, מיקס וכו’) ולבסוף לא מצליחים לספק מעטפת נכונה לריליס וזה מה שמונע ממנו את מיצוי הפוטנציאל.”
לימדו מדיה חברתית לעומק
שי: “פלטפורמות הסושיאל מדיה מהוות חלק אינטגרלי מבניית הקריירה המקצועית של מוזיקאים היום – חשוב ללמוד אותן לעומק, וכן, אפשר גם לעשות קורס כדי ללמוד אותן ברמה מספקת. אגב, לא חובה לעשות את הקורסים האלו כדי שתוכלו לבצע את העבודה בעצמכם, אלא גם כדי שתהיה לכם דרך ברורה למדוד אנשי מקצוע שתעסיקו לעשות זאת בשבילכם.”
עולם המוזיקה כיום יותר מאפשר בניית קהילה
שי: “תעשיית המוזיקה כיום נמצאת במצב מצוין, שמאפשר לאמנים עצמאיים לבנות קהילה סביבם. אני לא מדבר על חברות תקליטים גדולות, שהן רלוונטיות לאמנים מסוגים מאוד מסוימים והרוב המוחלט לא באמת זקוק להן. אני מדבר על בניית מעגל קטן של מספר של מעריצים – אמנם לוקח לא מעט כסף וזמן כדי לבנות קהילה מהסוג הזה, אבל להמון מוזיקאים זהו המודל שהכי ישתלם לאורך זמן.”
אתם רק שומעים על סיפורי ההצלחה בלי הדרך לשם
שי: “לכל אמן שמצליח היום בגדול יש סיפור על איך הגיע לאן שהגיע, והוא תמיד יהיה בנוי מ-99% אכזבות. לדוגמה: בתחילת דרכה, ליידי גאגא הועזבה מכמה חברות תקליטים שעבדה איתן. לינקין פארק ניגנו שנים במועדונים כמעט ריקים מקהל עד שהצליחו. מסקנה – העובדה שאתם חווים אכזבות לא סותר את זה שאתם בדרך להצלחה.”
אודות שי רביב
מפיק מוזיקלי ומלחין אשר החל את הקריירה המוזיקלית בגיל 17 בהרכב אלקטרוני משותף עם יונתן דגן (J.Viewz), שזכה להחתמה ומספר ריליסים. בהמשך, העביר שי את פעילותו ללוס אנג’לס, שם עבד עם אמנים ומפיקים מוזיקליים בכירים בתעשיית המוזיקה העולמית, והלחין מוזיקה למספר רב של סדרות וסרטים. בהמשך גם הפך שי ל-Music Supervisor, תפקיד בכיר בתעשיית המוזיקה. כיום, שי ממשיך לעבוד כמפיק מוזיקלי עם אמנים רבים.