מתן דרור בוגר מסלול הפקת מוזיקה אלקטרונית במכללת BPM מפיק את צמרת הפופ

מתן דרור

מתן דרור התחיל לעבוד כעצמאי קצת אחרי שחגג בר מצווה, הפסיק את הנגינה בגלל שירותו הצבאי כלוחם אך ברגע שהוא השתחרר מתן החליט ללכת ללמוד הפקת מוזיקה אלקטרונית במסלול EMP במכללת BPM. השבוע הוא חוגג את יום הולדתו ה23 ולא מצליח למצוא לעצמו זמן פנוי: הוא אחראי לכמה מהלהיטים הגדולים של משה פרץ, מתכנן שיתופי פעולה עתידיים עם זמרים מזרחיים מהתעשייה ואפילו יש לו מה להגיד על ביונסה. דיברנו עם מתן דרור כדי להבין מה הוא לקח איתו מימי המכללה, איך נוצרו הקשרים הראשוניים שלו בתעשייה ומה הולכים להיות הצעדים הבאים שלו במוזיקה הישראלית.

איך הגעת מלכתחילה להפקת מוזיקה אלקטרונית?

התחלתי לעשות במוזיקה בערך מגיל 13. בהתחלה הייתי עושה מוסיקה אלקטרונית והתקדמתי למוזיקת עולם והיום אני בכיוון של מזרחית. לאבא שלי היה מועדון בהרצליה, ובאחת הפעמים שהייתי שם עליתי לעמדה של הדיג’יי, ראיתי את כל הכפתורים והם נראו לי כמו משחק. התחלתי ללחוץ עליהם ולשחק קצת, זה היה נראה לי מאוד מגניב. הבנתי שזה משהו שמעניין אותי והחלטתי לקנות את הציוד ולהתעסק עם זה בבית. בגיל 14 כבר התחלתי להופיע, נהייתי עצמאי בגיל מאוד צעיר. אנשים לא ידעו אפילו מה הגיל שלי ופשוט נתנו לי לנגן.

איך התחלת ליצור את הקשרים הראשוניים שלך בתעשייה?

בגיל 14 התחלתי ליצור מוזיקה משלי ולא רק לתקלט. התחלתי לעשות רמיקסים ללהיטים גדולים, לעלות אותם לרשתות החברתיות ולצבור אנשים שיקשיבו למוזיקה שלי. ברגע שהתגייסתי הפסקתי להופיע בצערי, הייתי לוחם בתותחנים וזה לקח את כל הזמן שלי. ניסיתי לשלב את העבודה תוך כדי ונכנסתי קצת לעולם של האירועים. ברגע שיצאתי מהצבא ישר נרשמתי ללימודים במכללה כי הרגשתי שאני רוצה לקחת הכל צעד אחד קדימה.

באת עם הידע שלך מהבית מגיל מאוד צעיר, אז למה בכל זאת בחרת ללכת וללמוד במכללת BPM?

אף פעם לא רע ללמוד ותמיד יש דברים חדשים שאפשר לדעת. חוץ מזה, רציתי לקחת את הבסיס שלי ולמקצע אותו יותר, לדעת דברים בצורה אמיתית. היו דברים שרציתי ללמוד יותר לעומק, את התיאוריה המוזיקלית, המיקס והסאונד, באתי עם הרקע שלי אבל תמיד שואפים לדעת יותר. כשהגעתי קיבלתי פטור מהשיעורים של קורס קיובייס בגלל הידע הקודם שלי, אבל הלימודים במכללה שינו אותי ואת ההסתכלות שלי על מוזיקה לחלוטין. למדתי בקורס לתיאוריה מוזיקלית שזה לדעתי שיעור חובה, אי אפשר להפיק בלי ללמוד את זה באמת. התחלתי להסתכל על מוזיקה בצורה אחרת, הכרתי תווים ואקורדים מסוימים שלא ידעתי על קיומם לפני זה, אתה מתחיל להכיר סגנונות שלא הכרת לפני וזה באמת גורם לך לעבוד כמו שצריך ולהיות מקצועי.

מה הייתה נקודת השיא שלך בקריירה עד היום?

לפני חודש יצא סינגל שהפקתי למשה פרץ, ‘כוס של יין’, לשם כיוונתי כל הזמן. תמיד רציתי להפיק לגדולים בארץ, לתעשייה המוכרת יותר, גם טיסה 5325 של משה זה לחן שלי. אני עובד הרבה עם אבי אוחיון ומלחין איתו, ובאחד הימים שישבתי איתו משה פרץ הגיע לאולפן, דיברנו והתחברנו, נהייתה בינינו מהר מאוד כימיה מטורפת. משם הדרך הייתה קצרה, יש לנו עוד דברים שייצאו בקרוב. יש למשה פרץ וחנן בן ארי דואט שעומד לצאת וגם עליו אני אחראי.

“כוס של יין” – הפקתו של מתן דרור, עם מיליוני צפיות ביוטיוב:

ולאן אתה רוצה להגיע? מה השאיפה?

השאיפה שלי בארץ היא להמשיך לעשות את מה שאני אוהב, להמשיך להפיק את המוזיקה שלי לאומנים הגדולים ולהגיע לכמה שיותר אנשים וקהל. אני בתחום המזרחית ורוצה להשאר בו ולעבוד עם המון אנשים. מעבר לזה, השאיפה היא להפיק בחו”ל ולהצליח שם, נראה לי זה הכי כיף. הכי הייתי רוצה לעבוד עם ביונסה, זה החלום הגדול.

למה היית ממליץ לאנשים ללכת וללמוד כמוך במכללת BPM?

תמיד לומדים דברים חדשים ואי אפשר לדעת הכל, במיוחד אם לא למדת את הדברים האלה בצורה מקצועית ורק ניסית ללמוד בעצמך. לדעתי ללמוד זה חובה וחשוב מאוד להבין את הדברים שנמצאים מאחורי התווים והמוזיקה שלנו, לא לקחת דברים בקלילות אלא להבין את ההיסטוריה והתיאוריה מאחורי הכל, והמכללה גרמה לי להבין את כל זה.

ולסיום, יש לך עצות לאנשים שהיו רוצים ללמוד מוזיקה וללכת בדרך שלך בעתיד?

חשוב מאוד להתמיד ולא לפחד מעבודה קשה, ליצור מוזיקה שאתם אוהבים ולא לנסות לחקות אחרים כי אתם חושבים שזה יותר יצליח. חשוב מאוד לא לוותר גם אם בהתחלה זה לא הולך כי זו תעשייה קשה אבל ענקית, אז יש מקום לכולם. 😊 אל תפחדו לקבל ביקורות, לא חייב תמיד להסכים אבל חשוב לדעת לקבל, להקשיב ולא להתבאס גם אם הן רעות. בהצלחה!

 

לפרטים נוספים על מסלול הפקת מוזיקה אלקטרונית במכללת BPM >>