להשיג סאונד באס שהוא איכותי, יציב ונשמע טוב זה לא משימה פשוטה כלל. בדיוק בכדי לפתור את האתגר הזה, Loopsmasters, חברת הבית של Plugin Boutique, ייצרו פלאגין שיעשה לכם את תהליך מציאת סאונד הבאס שלכם להרבה יותר פשוט. בסקירה נדבר על ה-Bass Master, מה הוא מציע וכיצד משתמשים בו.
מהו ה-Loopsmasters Bass Master?
הבייס מאסטר הוא פלאגין סינת’יסייזר ייחודי, אשר מציע נגינה של עד 2 סאמפלים מוכנים מראש של באסים מסוגים שונים, בין אם אקוסטיים או אלקטרוניים, אשר ניתן להעביר דרך פילטר מ-13 סוגים שונים אשר ניתן למודולציה עם LFO ותוספת דיסטורשן טרם כניסת הסיגנל לפילטר, יחידת אפקטים הכוללת קורוס, דיסטורשן וריוורב עם מספר אלגוריתמים וגוונים שונים לכל אפקט, Frequency Booster שמאפשר שליטה פשוטה בגוון דרך קומפרסייה, מיקסר המווסת בין שני הסאמפלים ומטריקס מודולציה של עד 3 פרמטרים.
העוצמה של הפלאגין מגיעה בעיקר מהפשטות שלו – כבר בצורתו המובנה מגיע עם מאות פריסטים מגוונים במיוחד אשר על בסיסם תוכלו להבין בקלות את אופן העבודה עם הפלאגין.
פלאגין באס, איך ה-Bass Master עובד?
מדובר בפלאגין מאוד ישר-ולעניין, אך שווה להתעכב רגע על רמת העומק שניתן להגיע בעבודה איתו.
Bass Master, סקשן השכבות (Layers)
כפי שציינו, לבייס מאסטר 2 שכבות, כאשר אחת מהן מיועדת להיות שכבת סאב (למרות שיכולה גם לנגן את הסאמפל שלה בגובה צליל זהה או גבוה באוקטבה מהשכבה העליונה, ע”י עריכה בתפריט ה-‘Oct’). פריסטים מסוימים יעשו שימושים שונים בשכבת הסאב, כך שלמרות השליטה באוקטבת הנגינה, אין לומר בוודאות מה יהיה המרווח בין האוקטבות מבחינת גובה צליל.
בתפריט ה-Sample של כל שכבה, תמצאו רשימה דגימות ארוכה של צורות גל שונות, ברובן סטטיות, אך גם לא מעט דינמיות אשר משתנות לאורכן. עקב הגיוון בין צורות הגל השונות, באפשרותכם להחליט מאיפה תתחיל נגינת הדגימה ע”י שינוי פרמטר ה’Sample Start’. ניתן גם להשתמש בחצים ואייקון ה-Random בכדי לברור בין הפריסטים במהירות.
בנוסף, לכל אחת מהשכבות יש שליטה במעטפת, כאשר השכבה העליונה מקבלת מעטפת ADSR מלאה, בעוד שבשכבת הסאב שליטת מעטפת חלקית בלבד בהתקף ושחרור (Attack ו-Release), כלומר גם אם במנותק לחלוטין מהמעטפת של השכבה העליונה – המעטפת התחתונה תמשיך לנגן כל עוד הלחיצה על הקלידים נמשכת.
טיפים לשימוש בבייס מאסטר של לופמאסטרס
קיימות מספר דרכים לתחילת עבודה עם הפלאגין בצורה יעילה. להלן כמה עצות שימושיות שיעזרו לכם לא לאבד פוקוס בתוכו:
- מומלץ להשתמש בכפתור ה-Direct Out של שכבת הסאב, אשר מאפשר יציאה ישירה של הסאונד ללא מעבר דרך הפילטרים והאפקטים. שיטת עבודה זו תאפשר מצד אחד ליצור ו”להשחית” ככל שנרצה את השכבה העליונה עם אפקטים ופילטרים שונים, בעוד שהסאב יישאר יציב וישמור על הנוכחות הבריאה של הסאונד ב-Low-End, בדומה לעיבוד מקביל.
- אחד מסוגי הפילטרים אשר מציע הפלאגין הוא ה-Comb Filter – אשר ייתן גוון מאוד ייחודי לסאונד דרך יצירת בנדים מרובים וכמעט אקראיים, אך עלול ליצור איזון מאוד הרסני מבחינת התכולה ההרמונית שלו. לכן מומלץ גם כאן להשתמש בפונקציית ה-Direct Out, ובעיקר להימנע מערכי Resonance גבוהים.
- פונקציית ה-Keytrack של הפילטר, המאפשרת פתיחה וסגירה של הפילטר בהתאם לגובה הצליל המנוגן, מעולה בכדי ליצור סאונדים אשר מרגישים בעלי אופי והתפתחות.
- מומלץ להימנע משימוש ב-Frequency Booster בהגזמה. לפעמים העודף יישמע כמחמיא לסאונד כאשר נשמע בפני עצמו, אך בתמונה הגדולה נגלה כי הוא מעמיס ואף “חונק” את המיקס. הדגש נכון במיוחד לטווח התדרים הנמוך, אשר נורא מוחמא מהשימוש בקומפרסור קיצוני, או טווח התדרים הגבוה, שיכול לסבול מתופעות לוואי כמו קליקים דווקא כאשר טווח תדרים זה לא עשיר בתוכן.
- שימוש במטריקס המודולציה יסייע ביצירת סאונדים אנושיים יחסית. מומלץ להשתמש בו בכדי לשייך את גלגל המודולציה של מקלדת השליטה לפרמטרים אשר משפיעים בצורה מורגשת אך לא הרסנית על הסאונד, דוגמת Cutoff, פרמטרים שונים במעטפת, כמות ההשפעה של יחידות האפקטים השונות ועוד.
- לבייס מאסטר פונקציית Glide אשר מאפשרת “גלישה” בין תווים מנוגנים. מומלץ להשתמש בשני המצבים המוצעים: פורטמנטו (Portament), שיוצר גלישה לכל תו שתנגנו, בעוד שלגאטו (Legato) יבצע את הגלישה אך ורק כאשר תו מנוגן בזמן שתו אחר כבר נוגן לפניו, כך שהגלישה תהיה בין שני תווים בלבד.
לעמוד רכישת הפלאגין באתר Loopmasters
רוצים ללמוד איך להפיק מוזיקה אלקטרונית בעצמכם? לפרטים על מסלול EMP המקיף ליצירה והפקה אלקטרונית במכללת BPM