ביום חמישי, ה-5.10.17, ענקי הפלאג-אינים אייזוטופ (iZotope) הכריזו על הדור הבא של תוכנות המיקס, המאסטרינג והפוסט-פרודקשן שלהם, ה-Ozone 8 וה-Neutron 2! השמות האלה בטח מוכרים לכם, שכן כבר עשו היסטוריה בצורה בה מפיקים וטכנאי אודיו מכל הז’אנרים והתחומים השונים ניגשים למיקסים שלהם, ואנחנו דאגנו לתת לכם סקירה ראשונה בעברית.
Ozone 8 ו-Neutron 2 הם השדרוג האחרון לחבילת ההפקה המוזיקלית של iZotope, ה-Music Production Suite, שמציעה את הפלאג-אינים החדשים לצד מוצרי דגל נוספים של iZotope:
- Nectar 2: הכלי המתקדם לעריכת שירות ושאר קטעי ווקאל הכולל בתוכו כלים ואפקטים לעריכה מכל הסוגים
- VocalSynth: היחידה המשלבת סינתזה וקטעי ווקאל בצורה שהתיאור Vocoder לא יספיק בכדי לעשות לו צדק
- Trash 2 Expanded: הכלי המפורסם של אייזוטופ לעריכת אודיו דרך פילטרים, דיסטורשנים מגוונים, דיליי וריוורב ועוד
- RX 6 Standard: הגרסה החדשה של חבילת הכלים לתיקוני אודיו שכבר הפכה לסטנדרט תעשייה
אז מה חדש ב-Ozone 8 ו-Neutron 2 מבית iZotope?
Ozone ו-Neutron כיחידה אחת
החל מהגרסה החדשה שלהם, ה-Ozone וה-Neutron יכולים לתקשר אחד עם השני! הכוונה היא כי ביכולתכם לבצע שינויים בכל אחד מהפלאג-אינים, בידיעה כי קיים סינכרון מלא בין הנעשה באחד לשני.
התכונה הזו הופכת את הפלאג-אינים של iZotope לממשק שליטה חסר-תקדים בתחום המיקס והמאסטרינג.
Tonal Balance Control
גולת הכותרת של הגרסאות החדשות של הפלאג-אינים המפורסמים מבית iZotope היא ה-Tonal Balance Control, או שליטה באיזון הטונאלי של השיר. מדובר בפלאג-אין פנימי אשר עובד גם עם האווזון וגם עם הניוטרון, ומטרתו ניתוח מתקדם של המיקס והמאסטר שלכם, דרך אלגוריתמים שונים המבוססים על מיקסים של שירים מפורסמים, ומטרתו לומר לכם ע”פ 4 אזורי תדרים האם המיקס-מאסטר שלכם מאוזן.
הכוונה באיזון היא בעיקר תרגום “בריא” של המיקס למספר מקורות שונים אשר יכולים לנגן אותו, דבר שעלול להיות חסר לנו בתור מוזיקאים באולפן ביתי, או אפילו אם אנחנו טכנאי מיקס מקצועיים אשר רוצים להעלות את המיקס שלנו לרמה הבאה.
אחד היתרונות של הפלאג-אין הזה הוא שהוא מתקשר גם עם ה-Ozone וגם עם ה-Neutron, ומאפשר לכם שליטה ועריכה של האלמנטים במיקס ובמאסטר ללא צורך בפתיחת חלונות חדשים למעבר ביניהם.
Ozone 8 & Neutron 2, שליטה במיקס והמאסטר דרך רפרנסים
במידה והאלגוריתמים של אייזוטופ לא מספיקים לכם, ביכולתכם ליצור רפרנסים משלכם דרך ה-Tonal Balance Control וה-Ozone 8.
הרפרנס יכול להיות בנוי מטראק בודד, או משילוב של כמה טראקים, ויכול להתבצע דרך אלגוריתם מחושב מחדש או שילוב של עד 10 רפרנסים בזמן אמת בעת תהליך המאסטרינג עם Ozone 8. הדבר יכול לשמש אתכם להשוואה מבחינת איזון התדרים או השוואת עוצמות מלאה או חלקית באזורים שונים של המיקס שלכם!
Neutron 2, מיקסר ויזואלי
עוד פיצ’ר בולט במיוחד בגרסה החדשה של ניוטרון 2 הוא ה-Visual Mixer. מדובר בממשק אשר נותן שליטה נוחה ומקסימלית בתמונת המיקס שלכם, ומאפשר לכם לשלוט בקליק בכל ערוץ אינדיווידואלי מבחינת העוצמה, הצידוד הסטריאופוני והפריסה הסטריאופונית שלו.
ניוטרון 2, Track Assistant משופר
אייזוטופ מתגאים בהעלאת הסטנדרט של עזר הערוצים שלהם, שצובר עוד ועוד פיצ’רים עם עדכוני הגרסאות.
בגרסה האחרונה, זוכה העזר לניתוח חכם ומהיר של הטראקים שלכם, שכולל בתוכו זיהוי של כלים אינדיווידואלים, ביצוע אוטומטי של קומפרסור עם אטאק, רליס וטרשהולד אוטומטי, EQ אוטומטי ואף העשרה אוטומטית עם פונקציית ה-Drive בממשק ה-Exciter שלו.
Mix Tap ב-Neutron 2
גם אייזוטופ מבינים שלא כל ערוץ במיקס שלכם תמיד יצריך שימוש בממשק המלא של הניוטרון, וזה בסדר גמור!
מספיק שימוש במיני פלאג-אין החדש שנקרא Mix Tap, והערוץ שלכם יתממשק באופן כמעט מלא עם ה-Neutron 2 על רוב התהליכים החשובים בו כדוגמת ה-Tonal Balance Control, ה-Visual Mixer, וגם אחת הפונקציות האהובות של ניוטרון, ה-Masking Meter, שעוזר לכם למנוע מיסוך בין מספר ערוצים נבחרים אשר נורא אקטיביים בתחומי תדרים חופפים.
Ozone 8, המעצב הספטקראלי
אחד המודולים החדשים שמציע האווזון 8 הוא ה-Spectral Shaper, שמאפשר לכם עריכה מתקדמת בשלב המאסטרינג לתחומי תדרים ספציפיים בתוך המאסטר שלכם.
הממשק נותן לכם אפשרויות מתקדמות לעריכה באמצעות קומפרסיה, EQ, עריכת Mid/Side ועוד אפשרויות רבות לשליטה אנליטית מתקדמת בסאונד שלכם.
Neutron 2 & Ozone 8, סיכום
אייזוטופ מתעלים על עצמם מחדש עם המון פיצ’רים שהופכים את תהליך המיקס, המאסטרינג והפוסט-פרודקשן ליותר נגיש אך מתוחכם באותה מידה, ומאפשר לכם להיכנס לעומק המיקס שלכם בצורה שמעולם לא הייתה כל כך פשוטה.
שווה להעיף מבט!
לעמוד ההכרזה בדף הרשמי של iZotope