בחיים של איתי באומן קיימים שני כוחות חשובים שמניעים , עוד מילדות , את ההתפתחות המקצועית שלו כיוצר: המוסיקה והכתיבה. שניה לפני שהוא מוציא את דיסק הבכורה , הוא הגיע למכללת bpm כדי ללמוד איך לתת מימד חשוב וקריטי להופעות שלו – ableton Live.
באומן , היום בן 33, סטודנט שפרסם לאחרונה שיר שלו, “סונטה לאיקאה”, במגזין “מאזניים” , תל אביבי מזה 13 שנה , זוכר שבבית שבו אבא ניגן תקליטים מעניינים ומיוחדים , “אבא שלי בילה שנה באנגליה בסוף שנות ה-60, ומשם הוא הביא את האהבה לתקליטים מכל מני סוגים . היו לנו בבית לא רק תקליטים של הביטלס, אלא רבים ומגוונים כמו לד זפלין , סטיבי וונדר , אריק קלפטון , פינק פלויד וג’ימי הנדריקס” , את המוסיקה הוא ינק מגיל מאד צעיר.
“ניגנתי בסקסופון כמה שנים בתור ילד” , מספר באומן , “ואפילו הופעתי לפני ראש הממשלה דאז , שמעון פרס , במסגרת אירועים של רמת השרון” . מהרגע שהניח בצד את הנגינה בסקסופון , איתי באומן הניח בצד גם את העיסוק במוסיקה ,לתקופה ארוכה של כעשור. “חזרתי להתעסק במוסיקה רק בגיל 24”, הוא מגלה .
בגיל 23 התחיל באומן לכתוב. למען האמת, חזר לכתוב, כי הוא זוכר את עצמו עוד כילד בן 10 כותב סיפורים לעצמו . “בשלב הזה בערך התחלתי לעשות 1+1”, הוא אומר , “כשאת הטקסטים שכתבתי התחלתי להלחין על גיטרה.
בהתחלה לעצמי, אחר כך השמעתי לחברה, גיליתי פתאום שבכלל יש לי קול יפה, דבר שלא היה ברור לי לפני כן בכלל” . הדרך לבמה בפאב השכונתי לא הייתה ארוכה . “אין לי מושג מאיפה הבאתי את האומץ לעלות פתאום על במה עם חומר שלי שעד אותו רגע נוגן בחדרי חדרים, אבל התגובות היו נלהבות”. בשנתיים שלאחר מכן צבר באומן הרבה מאד חומר. אספתי עוד ועוד שירים, עוד ועוד הופעות אקוסטיות אינטימיות”.
משם, הכניסה לאולפנים לעבודה על אלבום הייתה כמעט מתבקשת. “אני משלים עכשיו תהליך של השנתיים האחרונות של הקלטת אלבום ראשון , יחד עם מפיקה צעירה ומוכשרת בשם זהר פז, שנה וחצי של עיבוד, בחצי השנה האחרונה הקלטות, ועכשיו אנחנו בשלב של המיקסים” . בסוף החודש יתחילו גם חזרות עם ההרכב שאמור ללוות את באומן על הבמות.
“למכללת bpm הגעתי בעיקר מתוך רצון להוסיף מימד חדש להופעות שלי בלייב“, הוא מספר, אפרופו חזרה קרובה לבמות החיות , על מה שהביא אותו להירשם ללימודי ableton Live במסלול EMP של המכללה. “לא הרבה יודעים, אבל התחום של שימוש במחשב נייד ליצירת עיבודים בלייב בהופעה לא מאד מפותח בארץ. אפילו הופעות של הרכבים אלקטרוניים במהותם, שהסאונד שלהם מושתת על אפקטים של מחשב, עובדות בעצם בשיטה של לנגן משהו שהוכן מבעוד מועד על הCubase . זה בערך כמו לשיר עם פלייבק”, הוא מסביר. תכנת ה- ableton Live, שמאפשרת בעצם עבודה נוחה ומתקדמת של שליטה בסאונד בהופעה חיה ממחשב נייד, מספקת, לדבריו, הרחבה של עולם האפשרויות שעומד בפני היוצרים . “הכיוון הוא להרחיב את גבולות הסאונד שלי, ששואב את עיקר המקורות שלו מהרוק, למקומות שמשלבים ניואנסים אלקטרוניים. נכון שהם קיימים קצת גם באלבום, אבל בלייב אני רוצה שתהיה להם אפילו יותר נוכחות. התכנה מאפשרת לי לייצר סאונדים חדשים ומעניינים על הבמה, לשלוט בלופים”.
את התכנה הוא לומד במכללת bpm מאחד מהמהוללים והאהובים במורי המכללה, יחזקאל רז, שעליו יש לו רק דברים טובים להגיד. לפי באומן הוא לא פחות ממאסטר בעבודה על במה עם לפטופ (Laptop).
מבחינת איתי באומן, גילוי האפשרויות המדהימות של הableton הוא רק ההתחלה. “הכיוון שלי הוא לא בדיוק אלקטרוני מובהק”, מודה מי שהוא רוקר בנשמה, “אבל האפשרות הזאת ליצור שילובים ולהפוך את העשייה המוסיקלית למגוונת יותר נהדרת, ואני אשמח לדעת עוד ולהמשיך לגלות עוד ועוד גילויים כאלה שרק עושים טוב למוסיקה שלי”.
לפרטים אודות קורס ABLETON.LIVE