איך לזהות שירים בלי שאזאם?

אתם בטח כבר מכירים את הסיטואציה. אתם נמצאים במועדון\פאב, ופתאום מתנגן איזה שיר שאתם אוהבים. אתם שולפים מהר את הטלפון ומרימים אותו עם שאזאם (Shazam) מופעל בתקווה לגלות את הזהות של אותו השיר. אבל שום דבר לא קורה, ואתם נשארים סקרנים עד עמקי נשמתכם בניסיון לדעת מה היה השיר הזה. במאמר זה נעבור על מספר דרכים חוץ-שאזאמיות לזיהוי שירים, וניתן לכם טיפים על השימוש בהם.

 

רוצים ללמוד מוזיקה, סאונד והפקה בצורה מקצועית? על לימודי מוסיקה במכללת BPM.

 

MixesDB.com

כיום קיימים המון אתרים בחוץ שמשמשים להעלאת מוזיקה וסט-ליסטים של הופעות, כדוגמת Soundcloud ו-Mixcloud. הבעיה היא שעם הנורמליזציה שעברו הפלטפורמות האלה, גם המערכת החוקית משלימה את הפער ומתחילה לאכוף באגרסיביות את כל מה שקשור לזכויות יוצרים, מה שמונע מהמון אמנים להעלות לשם מלכתחילה.

כאן נכנס MixesDB.com לתפקיד. מדובר בפלטפורמה בה מאגר המשתמשים שלה מעלה באופן עצמאי את רשימת השירים (הסטליסט/Setlist) של הופעות ודיג’יי סטס, והכל ברמת שם השיר, אורך, ופרטים נוספים מעניינים על האמן. מה שהופך את הכלי לחזק במיוחד היא האפשרות של השתתפות כללית של כל משתמש באתר להשלים פרטים חסרים, במידה ומשתמש מסוים לא יכול למלא את כל הפרטים בעצמו.

 

1001tracklists.com

בדומה ל-MixesDB.com, גם המידע שתמצאו באתר 1001tracklists מנוהל על ידי מאגר המשתמשים שלו. ההבדל בינו לבין הקודם הוא בעיקר שאתר זה הוא יותר כללי בסגנונות שלו, לעומת MixesDB הנישתי יותר. באתר הזה תוכלו למצוא סטליסטים מז’אנרי ה-EDM הפופולאריים ועד הטכנו וההאוס המחתרתיים שמתנגנים בכל מיני מועדונים!

 

Setlist.FM

Setlist.FM - מכללת BPM

Setlist.FM גם כן עובד על אותם עקרונות כמו השניים הקודמים לו ברשימה, רק שהוא מתאים בעיקר להופעות של להקות. כן, גם בקהל שנמצא אתכם בהופעות יש אנשים שממהרים לסיים את ההופעה וללכת הביתה לעדכן את עמוד ההופעה באתר, ולנו נשאר רק להודות להם.

 

The Identification of Music Group

The Identification of Music Group - מכללת BPM

קבוצת הפייסבוק הקטנה הזו, אחרי מחקר, הסתברה בתור גלגול מתקדם של שרשרת קבוצות שרצה כבר שנים, וכוללת בתוכה המון אנשים שהגיעו בכדי למלא חור בליבם שנפער ע”י שיר ששאזאם לא היה מספיק חזק בכדי לזהות.

הבעיה עם הקבוצה הזו, היא שהיא סגורה. כלומר, תוכלו להיכנס אליה אך ורק אם הוזמנתם ע”י משתמש פנימי מהקבוצה. הייתרון של הקבוצה הזו, במידה ותצליחו להיכנס אליה, היא שאין תלות באדם שנכח פיזית במקום בו התנגן השיר, וכל מה שאתם צריכים להביא איתכם זה סרטון\הקלטה של חלק מהשיר בתקווה שאחד מאשפי הזיהוי של הקבוצה יכיר אותו ויזהה אותו בשבילכם. במידה ובכל זאת אתם חושבים שאתם יכולים למצוא מישהו שנכח בסט, אתם יכולים גם לציין כמה זמן אל תוך הסט השיר התנגן, ויכול להיות כי יתמזל מזלכם.

בזמן האחרון הקבוצה מאוד מתרחבת אל מעבר לים, ככה שהסיכויים שלכם למצוא חבר פנימי בקבוצה שקשור אליכם גדול מתמיד, מומלץ לנצל את ההזדמנות הזו!

 

תגובות ב-Soundcloud ו-Mixcloud

Soundcloud - מכללת BPM

אז למרות שציינו כי Soundcloud ו-Mixcloud מאבדים אט אט את החוזקה שלהם במשחק הזה, תמיד מומלץ לנסות אותם. המון מהמוזיקה המנוגנת כיום מרוכזת באתרים האלה, וגם אם לא יצאה הצהרה רשמית מהאמן לגבי הסט-ליסט שלו, תמיד תוכלו למצוא בתגובות אנשים שמכירים את החומרים בצורה שיכולה לעזור לכם מאוד.

 

Reddit

Reddit - מכללת BPM

Reddit.com הוא כיום אחת מהקהילות האינטרנטיות החמות והגדולות בעולם, וכולל בתוכו תת-רדיטים (subreddits) מכמעט כל נושא שתוכלו לחשוב עליו, וכן, רק בנושאים שיכולים לעזור לכם בנושא זיהוי שירים יש כמה וכמה.

מספר סאב-רדיטס שאנחנו ממליצים עליהם בנושא הזה : r/tipofmytonuge (שיכול לסייע לכם בזיהוי של הרבה מעבר לשירים!),  /r/mixes, /r/tracklist, ו- /r/rDIMixes.

באופן כללי Reddit כולל בתוכו עולם תוכן עשיר מכל נושא (מוזיקלי או לא) שאתם יכולים להעלות על דעתכם, ממליצים לצלול עמוק אליו ולגלות מה מתאים לכם. בהצלחה!

 

Source : Vice

 

רוצים ללמוד מוזיקה, סאונד והפקה בצורה מקצועית? על לימודי מוסיקה במכללת BPM.