דיג’יי הוא אחד המקצועות שמתאימים באופן מקצועי או תחביב מעשיר וכיפי במיוחד לאנשים עם תשוקה אדירה למוזיקה. יש לכם חשק להיות אמונים על השמחה והכיף של אנשים אחרים? מזמינים אתכם להמשיך לקרוא את המדריך שלנו לדיג’יי המתחיל, בו ריכזנו בשבילכם מספר דברים חשובים שבתור DJ מתחיל חובה להכיר בתחילת הדרך.
רוצים להתחיל לתקלט? כל המידע על קורס DJ במכללת BPM בלינק
איך להיות דיג’י? איזה מיומנות די ג’יי צריך?
ישנם מספר דברים שחשוב שתכירו לגבי אופי העבודה של הדיג’יי והכלים בהם משתמשים כדי לתקלט:
איך להיות דיג’יי? הכנת פלייליסטים וניהול אוסף המוזיקה (סלקשין)
מכיוון שהדבר החשוב ביותר שדי ג’יי מתעסק בו זה המוזיקה, כלומר הסלקשן שלו (אוסף מוזיקלי), אז אכן מדובר בנושא החשוב ביותר. התלבטויות כמו איזה מוזיקה מתאימה למסיבה / אירוע הנוכחי, עם איזו מוזיקה אני פותח את הערב ולאן אני מפתח את הערב משם, איך לבחור את השירים שיעשו לקהל הספציפי הזה את הערב וכמובן תזמון השירים – הכנסת השיר הנכון ברגע הנכון.
חשוב שמעבר לזה שהסלקשן שלכם יהיה רחב ומגוון, שיהיה גם מאורגן ומסודר. אחת התכונות החשובות של דיג’יי היא היכולת לקרוא את הקהל ולהבין מתי הוא מגיב יותר או פחות למה שאנחנו רוצים, וחלק ממה שמאפשר את זה היא היכולת לעבור בין שירים שונים, אולי בניגוד למה שבחרנו במקור שהסט שלנו יהיה מורכב ממנו. למעשה, היכולת לשלוף את השיר הנכון בהתאם לקהל ללא תכנון מראש היא מה שיכולה למצב אתכם כדיג’ייז מוצלחים.
ציוד ה-DJ
כמו בכל עבודה מול ציוד מקצועי בכל תחום, עלינו להכיר את ציוד הדיג’יי העומד לרשותינו הן בהיבט הטכני והן בהיבט התפעולי. עלינו להכיר את סוגי הכבלים השונים בעמדת הדי ג’יי, לדעת מה כל פונקציה בתוכנת די ג’יי מבצעת ולהכיר כל כפתור / נוב / פיידר בקונטרולר שלנו. זה נכון גם לגבי תקליטנים שבחרו לעבוד עם קומפקטים, CDJ או פטיפונים.
אחרי שלומדים את כל הנושא הטכני ומכירים היטב את הציוד, הרעיון הוא להשתמש בו בתבונה. כיצד ואיפה לתפוס Cue בשיר (כלומר נקודת הזנק שממנה יתחיל הקטע שמתנגן), איך לתאם מהירויות בין טראקים (ביטמיקס או ביטמאץ’), מתי הרגע הנכון להכניס את השיר הבא, מתי הרגע הנכון להוריד את השיר שמתנגן עכשיו, מתי נכון להשתמש ב-EQ, אפקטים, לופים סקרצ’ים ופונקציות נוספות.
רוב המיומנויות מתחזקות ומשתפרות עם הזמן והנסיון, במיוחד הנושא של קריאת קהל והבנת הרחבה, מיומנות שמתקשרת ליכולת להבין ולהרגיש איזה שיר וכיוון מוזיקלי נכון ברגע נתון לקהל ספיציפי. קריאת קהל הוא נושא שמתחזק ומשתפר לאורך חייו של הדי ג’יי, שכן הנושא הזה הוא הרבה מבוסס נסיון מול קהל.
איזה ציוד דיג’יי מתחיל צריך?
תעשיית התקליטנים עברה מהפכה רצינית בשנים האחרונות ואחד ההיבטים המרכזיים הוא בנושא הציוד. בהיסטוריה הלא רחוקה תקליטן היה צריך לסחוב את כל המוזיקה שלו בארגזי דיסקים מקוריים / תקליטים, היום אצל רוב התקליטנים המוזיקה מאוחסנת כקבצי WAV או MP3 על גבי המחשב הנייד שלהם – שינוי מהותי מאוד, שהשפיע רבות על זמינות המוזיקה לתקליטנים בחנויות מכוונות ובכל רגע נתון (קבצי mp3) וכמובן בכמות נשיאת המשקל לכל גיג שהשתפרה פלאים לטובה.
בנוסף, בעבר היה הכרחי לרכוש שני קומפקטים ומיקסר כדי לנגן את כל המוזיקה שסחבתם למועדון / אירוע ולחווט את הכל בקייס. בעשר שנים האחרונות נכנס לשוק כל הרעיון המהפכני של תיקלוט באמצעות תוכנת מחשב שמותקנת על המחשב הנייד (למשל Traktor שנלמדת בקורס דיג’יי במכללה) וקונטרולר שהוא מכשיר שמתפעל את התוכנה ומדמה עמדת די ג’יי מסורתית.
לסיכום הנושא, כיום כרטיס הכניסה של רוב התליטנים הצעירים לעולם התיקלוט מבחינת ציוד הוא מחשב נייד (רצוי עם נתונים טובים מבחינת מעבד ו-RAM) וקונטרולר פשוט / מתקדם. הוצאה שרוב האנשים יוכלו לעמוד בה על אחת כמה וכמה שיש להרבה מן האנשים כבר מחשב נייד שאיתו יוכלו לעבוד.
חשוב לציין כי יש לא מעט תקליטנים עד היום שעובדים ללא מחשב נייד ולא זנחו את הקומפקט דיסק / הפטיפון המיתולוגי, זה בעיקר תלוי העדפה אישית וסיטואציה וכמובן ותק וניסיון בתחום, כי לרוב בסט אפ שכזה ישתמשו תקליטנים יותר מקצועיים.
איך מתחילים להיות DJ? איך משיגים את התקלוט הראשון?
אל התקלוט הראשון מומלץ לצאת כאשר העברנו כמות זמן נכבדת באימונים ואנו מרגישים שאנחנו כבר מעבירים בין שיר לשיר בצורה חלקה וזורמת ומרגישים נוח עם הציוד. לא כדאי להגיע אל התקלוט הראשון שלנו כשאנחנו עדיין לא שולטים בדברים אלה, שכן חוויה כזאת עלולה להיות טראומטית לנו ולקהל.
דרך עתיקת יומין ורלוונטית עד היום להשיג את התקלוט הראשון היא פשוט לצאת ל”שטח” ולדבר עם אנשים שקשורים למסיבות או לבארים, ופשוט להציע את עצמכם בתור תקליטנים. מבטיחים לכם שעל כל 10 בארים שתציעו את עצמכם כתקליטנים, אחד לפחות יסגור לכם תקלוט במקום במידה והטעם המוסיקלי שלכם פוגע ויש לכם סטים טובים לדוגמה. בקיצור, עבודת שטח!
אנו חיים בסביבה מאוד ויראלית, סביבה שכל אחד מאיתנו כמעט נכנס פעם ביום לפחות לפייסבוק, כדאי מאוד שכל חבריכם ידעו שאתם תקליטנים ושאתם עוסקים בזה – דרך טובה לעשות את זה: כרוך בשינוי תמונת הפרופיל שלכם לתמונה שלכם על עמדת הדי ג’יי. אם רוב האנשים שקרובים אליכם ידעו שאתם תקליטנים כנראה מתישהו תקבלו פניה והצעת עבודה. סבלנות היא שם המשחק, אם אתם טובים במה שאתם עושים ולא תפסיקו לדחוף את עצמיכם אתם תתקלטו מול קהל!
למה כדאי ללמוד קורס די ג’יי במכללת BPM?
מכללת BPM מתמחה בהכשרת סטודנטים בנושאים מגוונים בעולם הסאונד ומקצועות המוזיקה מזה 14 שנים וכיום מציעה מגוון קורסים שאחד מהם הוא קורס די ג’יי מקצועי. המכללה מעמידה לרשותכם את התנאים האופטימליים לרכישת מקצוענות ברמה הגבוהה ביותר, בקורס DJ הממוקד, מעשי ומקיף ביותר בישראל למקצועות התקלוט בו תקבלו את כל הכלים להיות מקצוענים מאוד בתחום ולבלוט מעל שאר התחרות בענף.
קורס דיג’יי בביפיאם, יתרונות
לקורס די ג’יי במכללה יש מספר יתרונות:
- מרצים מהשורה הראשונה של תקליטני ישראל אשר נותנים לכל סטודנט יחס אישי עזרה והכוונה גם מחוץ לגבולות המכללה
- עמדות די ג’יי לתרגול המאובזרות בציוד האיכותי ביותר היום בשוק
- מספר תרגולים 1 על 1 ביחד עם מתרגלים שהם בעצמם תקליטנים מוכרים ועסוקים מאוד
- מערכת אוטומטית לתרגול אישי על הציוד החדיש שלנו
- הסילבוס המפורט והמעמיק ביותר בישראל בנושא לימוד תקליטנות מגובה במספר רב של שיעורים – תקבלו את כל הכלים להצלחה כ-DJ בתעשייה
- הטבות והנחות משמעותיות על ציוד בקרב החנויות והיבואנים המובילים כמו כלי זמר וקילומבו על כל המוצרים המובילים
רוצים להתחיל לתקלט כמו מקצוענים? מוזמנים לקרוא עוד מידע על קורס DJ במכללה