עבודה למוזיקאים בהייטק? בוגרים שלנו שעובדים ב-Simply

תעשיית ההייטק היא ללא ספק אחת מהתעשיות הרווחיות והחשובות בארץ מזה שנים. עד לא מזמן, רוב ככל המוזיקאים אשר היו מעוניינים להשתלב בה וליהנות מהתנאים והשכר היו צריכים לשים את המוזיקה בצד לשם כך. בסדרת הכתבות שלנו נספר לכם על בוגרים שלנו שמוכיחים שההייטק לא כל כך רחוק מהמוזיקה כפי שאולי נוטים לחשוב – והפעם נתמקד בבוגרים שלנו שעובדים ב-Simply (לשעבר JoyTunes), הסטארט-אפ הישראלי המצליח מאחורי האפליקציות המפורסמות SimplyPiano, SimplyGuitar ולאחרונה, SimplySing!

 

אילון קשת, מנהל תוכן מוזיקלי לאפליקציה ב-Simply (לשעבר JoyTunes)

אילון קשת, מנהל תוכן מוזיקלי לאפליקציה ב-Simply

אילון, בוגר מסלול BSP המקיף לסאונד והפקה מוזיקלית במכללה וקורס סאונד ומוזיקה למשחקי וידאו, סיים את תקופת הלימודים במכללה ב-2019, ומאז הספיק להתברג ב-Simply כמנהל תוכן מוזיקלי לאפלקציית SimplySing.

 

איך הגעת לעבודה ב-Simply?

“שמעתי ממכר שהתחיל לעבוד ב-JoyTunes שמחפשים מוזיקאים, ושזה נראה לו מתאים לי. שלחתי קורות חיים, עברתי תהליך קבלה (ארוך וקשוח במיוחד) ולשמחתי הרבה הצלחתי להתקבל.”

 

מה אתה עושה כיום ב-Simply?

“התפקיד שלי משתנה כל הזמן בהתאם לצרכים ולצוות בו אני נמצא, שזה כיף מאוד עבורי, ולכן הדברים שאני עושה מגוונים מאוד. נכון לרגע זה, אני מנהל את התוכן המוזיקלי של אפליקציית Sing. כחלק מזה אני מנהל ובונה מערכת הפקה מוזיקלית המורכבת מלמעלה מ-60 מוזיקאים, והקבצים שאותם אנחנו יוצרים מותאמים באופן ספציפי מאוד לצורכי האפליקציה. בנוסף אני אחראי על מחקר ופיתוח של תוכן מוזיקלי פדגוגי, הגדרה ובנייה של פיצ׳רים באפליקציה, עריכת אודיו, הפקה מוזיקלית בסיסית ויצירת קשרים בתעשיית המוזיקה.

אני גם מוצא את עצמי מתעסק במגוון דברים מוזיקליים ללא קשר ישיר לתפקיד שלי, כגון התעסקות בציוד המוזיקלי והגברה של הבמה במשרד, ועוד.”

 

איך הידע שצברת בלימודים בא לידי ביטוי ביומיום המקצועי שלך?

“אחד הדברים המרכזיים ביותר בעבודה שלי היא התמודדות עם סוג חדש של בעיות על בסיס יומיומי. זה שיש לי ידע רחב על כל עולם ההפקה, כולל הקלטה, MIDI, מיקס ושליטה ב-DAW (במיוחד Cubase) מאפשר לי כל פעם להתמודד עם כל בעיה בדרך אחרת. גם כשאני לא מתעסק ישירות באחד התחומים, אני יודע לתקשר לגביהם ו/או לבקר אותם.”

 

מה טיפ שלך לבוגר.ת שלנו שרוצה להשתלב בעשייה דומה?

“שני הטיפים שלי: הראשון – קשרים! תהיו בסביבה שהדברים האלה קורים ותיצרו קשר עם האנשים ששם (מתכנתים, מעצבים, וכו׳). Game Jams זה מקום נהדר לזה, כי שם בדיוק תמצאו אנשים נהדרים מהתחומים האלה. וזה גם ממש מפתח וכיף. חפשו את ההזדמנויות, חפשו באינטרנט.

השני – אל תהיו טכנופוביים. אבל ברצינות – תהיו עם ראש פתוח. בסביבת הייטק – יש קוד או דברים דומים לו. הבנה בסיסית של העולם הזה ונכונות לגעת בהרבה דברים חוץ-מוזיקליים נותנת יתרון מובהק לכל מי שרוצה להתעסק בעולמות האלה. (כבר אמרתי Game Jams?)”

 

 

ליאור אביגדור, מפיקה מוזיקלית לאפליקציה של Simply

ליאור אביגדור, מפיקה מוזיקלית לאפליקציה של Simply

ליאור, בוגרת מסלול BSP המקיף לסאונד והפקה מוזיקלית במכללה, סיימה ללמוד במכללה ב-2018 ומאז לא התרחקה כאשר התחילה מיד לאחר הלימודים לעבוד במכללה כמתרגלת, וכיום משמשת כמרצה למיקס ומאסטרינג במכללה. מעבר לעשייתה המקצועית במסגרת המכללה ועבודתה העצמאית כמפיקה מוזיקלית וטכנאית מיקסים לאמנים שונים ומגוונים, התחילה בסוף 2021 לעבוד כמפיקה מוזיקלית לאפליקצייה החדשה של Simply, עליה דיברנו בתחילת הכתבה.

 

איך הגעת לעבודה ב-Simply?

“נחשפתי לחברה דרך מכרה שסיפרה לי על כתבה שנעשתה עליהם – מה שגרם לי לרצות להתקבל לעבודה בחברה. לאחר הכנות, הגשתי קורות חיים לחברה וקיבלתי מהם הצעה לעבוד על המוזיקה לאפליקציה החדשה שלהם, SimplySing – ומשם נכנסתי לזה בכל הכוח”.

 

מה את עושה כיום ב-Simply?

“אני כיום ממלאת שני תפקידים בחברה: הראשון הוא הפקת פלייבקים לשירים באפליקציה, שזה בעצם שחזור (מוק-אפ) להפקות קיימות של שירים מפורסמים מכל הזמנים. והשני הוא עריכה לקטעי השירה באפליקציה – בעצם כל מה שקשור לדיוקים של השירה מבחינת תזמון, פיץ’ ועוד.”

 

איך הידע שצברת בלימודים בא לידי ביטוי ביומיום המקצועי שלך?

“הלימודים נתנו לי ארגז כלים רחב שמשמש אותי מאוד בעבודה עם Simply, בעיקר בהקשר של המוק-אפים שאני מבצעת. כישורים כמו פיתוח שמיעה מוזיקלית, התמקצעות של תוכנת קיובייס על בורייה, וכמובן מיקס. את כל הכישורים האלה פיתחתי מאוד בתקופת הלימודים במכללה, ועצם זה שעשיתי זאת בצורה מקצועית נותן לי יתרון משמעותי בעבודה מהסוג הזה.”

 

מה טיפ שלך לבוגר.ת שלנו שרוצה להשתלב בעשייה דומה?

“לדעת שכל הכלים שרוכשים במהלך הלימודים יכולים להתגלות כמשמעותיים לעתיד, גם אם לא שמנו לב לזה במהלך תקופת הלימודים עצמה. העיקרון הכי גדול הוא לשמור על ראש פתוח: להיות פתוחים ללקחת כמה שיותר עבודות שימקצעו אתכם ויתנו לכם ניסיון, מה שגם יעשיר את הקו”ח שלכם ויעזור לכם לקבל את העבודות הבאות”.