אם אתם עוקבים אחר הכתבות שלנו ייתכן וכבר נתקלתם בשמה של פלורינה מנדל, אחת הבוגרות המצליחות שיצאו ממסלול ה- BSP ליצירת והפקת מוזיקה אצלנו ב BPM. בשנה האחרונה פלורינה לקחה חלק במספר פרויקטים בהם הייתה שותפה המכללה, ביניהם אינדיסיטי, מצעד הגאווה בראשל”צ, פרויקט הקאברים לאליוט סמית’ TAU Music ,BalconyTV ועוד.
לאחר סיום לימודיה, השתלבה פלורינה בעבודה כעוזרת הטכנאי הראשי באחד מאולפני ההקלטות המובילים בארץ – “קיצ’ה” שבשכונת פלורנטין בתל אביב, והיא עובדת דרך קבע עם אמנים מהשורה הראשונה.
פלורינה, אז איך הגעת ל”קיצ’ה”?
הכל התחיל מזה שבסיום לימודיי במכללה עשיתי סטאז’ בז’אן ז’אק אצל אפיק פלג. בדיוק באותה תקופה אפיק, יחד עם ההרכב שלו “הדמעות” הקליטו את אלבום הבכורה שלהם באולפני קיצ’ה. אפיק הציע לי להצטרף בתור עוזרת משנית, והשאר היסטוריה. באולפנים הכרתי את אורי ברק ומרקו גורקן, מבכירי אנשי הסאונד בתעשייה, ואחראים על אלבומים רבים (ברי סחרוף, ארקדי דוכין, עברי לידר, אבישי כהן, אביתר בנאי, ועוד רבים אחרים). פגשתי גם את יורם ואזן, מורי לשעבר ב BPM בקורס מיקס ומאסטרינג, שאולפן הפיירהאוס שלו נמצא גם כן במתחם.
עם מי יצא לך כבר לעבוד?
הבלקן ביט בוקס, גבע אלון, שי צברי, אבישי כהן, האנג’לסי, דנה איבגי, אביה פרחי, ראש גרוב, שעלת נפוצה, ועוד רבים ומוכשרים אחרים. הייתה לי גם הזכות להיות נוכחת בכמה הפקות בינלאומיות, עם מפיק העל דנטון סאפל שהגיע מלונדון, שהגיע גם לסדנת אומן ב-BPM (לצפייה בסדנא) , והמפיק ביל לזוול שהגיע עם צמד הטכנאים שלו מארה”ב. שניהם הפיקו הרכבים ישראלים, וההקלטות נעשו באולפני קיצ’ה.
במה למעשה מתבטא התפקיד שלך באולפנים?
תפקידי באולפן הוא עוזרת טכנאי. הוא מתבטא בהכנת האולפן לקראת סשן ההקלטה, הקמת מיקרופונים וחיווט האולפן. יש לנו ארבעה חדרים מופרדים בהם יכולה להתבצע ההקלטה בו זמנית. כל חדר בעל צבע ואופי משלו, חדר לבנים, חדר עץ וחדר יבש, והכלים אשר יהיו בכל חדר ישתנו מהפקה להפקה. בגלל שאנחנו אולפן עם הרבה ציוד אנאלוגי, החיווט ממשיך בתוך הקונטרול לקונסולת האריסון משנות ה-70 ולשלל מכשירים חיצוניים אנלוגיים כגון קומפרסורים, איקולייזרים ואפקטים שונים שנמצאים באולפן. לאחר מכן אני מכינה את הסשן במחשב על תוכנת פרוטולס HD ובודקת את הקווים. במהלך ההקלטה אני צמודה לטכנאי הראשי, עוזרת לו במה שצריך, וגם מחליפה אותו בעת הצורך. עם צבירת ידע וניסיון מעשי אני מקבלת יותר ויותר אחריות, ועבודה ישירה מול מפיקים ואומנים.
מה הוביל אותך ללימודי מוסיקה והפקה ב-BPM ומה לקחת איתך מהתקופה הזאת?
הגעתי ללימודים במכללה כשהחלטתי לבנות קריירה בתחום המוזיקה. לא ידעתי בדיוק מה, וחיפשתי מסלול שישלב מספר דברים. מסלול ה- BSP היה הבחירה המושלמת בשבילי. במהלך הלימודים יצרתי, הקלטתי, הפקתי ואף למדתי לנגן על כלי נוסף. רכשתי המון כלים וידע שאני מיישמת עד היום. דרך שיתופי פעולה מדהימים של המכללה כמו Tau Music ו BalconyTV יצא לי לטעום מהעולם האמיתי עוד בתקופת הלימודים. להקליט להקות לייב, לעבוד מולן במיקס ולהרגיש את הדדליין מהמפיק – זה לימד אותי המון! חלק מההרכבים שהקלטתי במהלך הלימודים יוצא לי לפגוש היום בקיצ׳ה. האחרונים היו ראש גרוב הפאנקים, שלפני פחות משנה הקלטתי ב Tau Music ובימים אלו הם הקליטו אי פי בקיצ׳ה, בהפקתו של בנו הנדלר.
למידע נוסף על לימודי סאונד במסלול BSP 360 לחצו כאן.