עתיד עולם הדיג’יי, ראיון עם Ean Golden

לקראת סדנת האמן של איאן גולדן במכללת BPM, שוחחנו עם איאן בכדי לקבל כמה תשובות לשאלות מרכזיות על הקריירה הארוכה שלו כ-DJ, מייסד מגזין הציוד DJ Techtools, דמות מרכזית בעולם ציוד התקלוט כפי שאנו מכירים אותו כיום ועוד רבים.

 

רוצים ללמוד את אומנות התקלוט? לפרטים על קורס די ג’יי במכללת BPM

 

איאן, אתה דיג’יי ותיק שהתחיל את קריירת התקלוט שלו עוד לפני שהמחשב נכנס לתפקיד, מה גרם לך להתנסות בטכנולוגיות החדשות?

התחלתי לנגן במקומות באמצעות תקליטים, ורוב מה שתקלטתי היה האוס וטכנו. אבל באזור 2001-2002 לא היו הופעות האוס וטכנו בעיר בה גרתי, כך שנאלצתי להתנסות בדברים חדשים. המחשב הוא זה שאיפשר לי להתנסות בנגינה של ז’אנרים אחרים לחלוטין ממה שהייתי רגיל, כי הייתה לי גישה מאוד קלה למוזיקה הזאת. זה נבע מצורך בסיסי שהיה לי באותו רגע, וגרמתי לצורך הזה לעבוד בשבילי.

 

מה הייתה המטרה מאחורי הקמת הבלוג / מגזין DJ Techtools?

היה לי ניסיון של 7 שנים בערך עם טכנולוגיות תקלוט שונות, וזה היה מאוד קשה. רציתי לחלוק את הידע שהיה לי עם אנשים אחרים, בכדי שהם יוכלו ליהנות מהעבודה הקשה שעשיתי בעצמי, ובכך להתנסות בהנאה של להיות יצירתיים.

 

האם אתה מרגיש שחברות הציוד בעולם התקלוט מקשיבות יותר לדרישות הקהל ממה שהקשיבו לפני עשור לדוגמה?

אני לא יודע, תשאל אותם. מהניסיון שלי, כנראה שלא – בסופו של דבר הרעיון המרכזי שלהם באופן טבעי הוא למכור כמה שיותר, ואלה המייבאים והמפיצים שאומרים להם למה יש ביקוש ולמה פחות.

 

האם יש לך שגרה לאיסוף מוזיקה חדשה לסטים שלך?

כן, אני משתמש כל הזמן ב-KADO, תוכנה שפיתחתי וכולם צריכים לדעת עליה. אתה גורר לתוכה טראק או שיר שאתה אוהב, והיא מראה לך מה דיג’יים אחרים מנגנים סביבה – לפני, אחרי, באותו הסט וכו’… התוכנה צעירה (הושקה לפני פחות משנה), אבל אני מאמין שהיא מהפכנית לעולם הדיג’יי.

 

לאן אתה חושב שהולך העתיד של עולם התקלוט וציוד ה-DJ המקצועי?

אני חושב שזה תמיד מחזורי. היום הפוקוס נמצא דווקא בבחירת המוזיקה, ולא בציוד איתו מנגנים אותה. להיות DJ כיום זה עניין תרבותי, המטרה היא שהפן הטכנולוגי יהיה פשוט, ודווקא רואים את החזרה של התקליטים וה-CDJ לסטים. זו אמרה כזו: “אני רוצה לנגן מוזיקה טובה, וזאת העבודה שלי”. אחרי תקופה עם פוקוס כזה, הדרישות של ומהדיג’ייז יגדלו, והציפיות לגבי מה מקבל הקהל בסטים שלהם יצריכו התפתחויות טכנולוגיות חדשות ששוב יהפכו את אופן התקלוט להיות בפוקוס, כפי שבחירת המוזיקה והפשטות נמצאת בפוקוס כיום, וייאפשרו ל-DJ לבטא את עצמו בדרכים חדשות.

וככה זה הולך הלוך ושוב, ראיתי את זה כבר קורה פעמיים במהלך הקריירה שלי – תקופה בה העולם חובק טכנולוגיה חדשה, ומיד לאחר מכן דחייה שלה. אם תסתכל על עמדת DJ של היום, היא לא תהיה שונה מדי מעמדה של DJ ב-2001. אנחנו חוזרים לזמנים פשוטים יותר – התקליטים חוזרים, הרבה מה-DJים בטור זונחים את הלפטופ, ורק מי שמחויב לדחוף את הפן היצירתי של התקלוט קדימה מקפיד על להביא לפטופ איתו. יחד איתם יש את כל מי שתוקף את עניין היצירתיות בסטים מכיוונים אחרים לחלוטין, דרך הוספת נגינה חיה לסטים, שילוב של כלי נגינה שונים ויצירה של סטים מורכבים יותר.

 

ובאיזה ציוד DJ אתה משתמש כיום בסטים שלך?

אם אני מנגן טכנו – אני משתמש במיקסר 4 ערוצים, ב-X1 (של Native Instruments) ו-MIDI Fighter Twister לשליטה בלופים, ולפעמים TR-8 בכדי להוסיף שכבה של תופים. אבל לאחרונה אני מנגן המון סטים משולבים מבחינת ז’אנרים, ויוצא שאני משלב במהירות טראקים מגוונים עם טמפואים שונים אחד מהשני – כך שאני מוצא שכשהכל ברור ככה זה יותר טוב, ובסיטואציות כאלה לרוב אשתמש ב-S5 ו-F1 (שניהם של Native Instruments).

ככה יוצא שיש לי שני סט-אפים אפשריים: הראשון שיותר מתאים לכיוונונים קלים והוא יותר צנוע, בעוד שהשני מאפשר תנועות קיצוניות יותר ובכללי אינטראקטיבי יותר.