מי מאיתנו לא אוהב להיות ליד ה-DJ האהוב עלינו בזמן שהוא מבצע את הסט? סביר להניח כי כולם היו מנצלים את ההזדמנות אם היא הייתה צצה. אך החוויה הזאת יכולה בקלות להשתבש אם לא נדע מספר כללי התנהגות בסיסיים, שמומלץ לעקוב אחריהם בכדי לא להפריע לדיג’יי בזמן שהוא מפעיל את קסמיו על הרחבה. לשם כך אנחנו מביאים לכם מאמר שייתן לכם כמה חוקים חשובים לאמיצים מאיתנו שנוהגים לעשות את הצעד הזה.
רוצים ללמוד איך להיות DJ בצורה מקצועית? לפרטים על קורס DJ במכללת BPM
חוקי התנהגות בעמדת הדיג’יי: לא לגעת בציוד
הייתם חושבים שמדובר בחוק שהוא מובן מאליו, אבל אנחנו נוכחנו לגלות לאחרונה כי המודעות של אנשים בנושא לא מספיק גבוהה. אז נכון, זה יכול להיות מצחיק וכיפי בפעם הראשונה, במיוחד אם ה-DJ לא מאבד את עשתונותיו בגלל זה. אבל דעו לכם, הסיבה היחידה שהדיג’יי לא ייכעס על מעשה כזה זה כי הוא קצת חייב. בואו נעשה טובה ענקית לאנושות, ונסיים את הטרנד הזה לפני שהפך לטרנד של ממש.
דוגמה מצוינת למה לא לעשות כשאתם ליד הדיג’יי!
https://www.facebook.com/PulseGlobal/videos/10155436778888781/
איך מתנהגים בעמדת הדיג’יי: אל תבקשו שיינגן חזק יותר
דמיינו את הסיטואציה הבאה. אתם יושבים במקום העבודה שלכם, ומרוכזים עמוק בתוך העבודה הקשה שלכם כדי להביא את התפוקה שלכם בזמן. פתאום, מאמצע שום מקום, צץ אדם, נעמד לכם מול הפנים וצועק לכם “תעבוד קשה יותר!”.
אם ההיגיון הישר אומר לכם שמדובר בסיטואציה לא נעימה, אתם כנראה מאוד צודקים, וגם בטח תצטערו לגלות כי זה משהו שאנשים נוהגים לעשות לדיג’ייז באופן די קבוע.
אנחנו ממליצים בחום רב להימנע מהתנהגויות בסגנון הזה.
ה-DJ המפורסם Midland מספר על החוויה הלא נעימה שהייתה לו בעמדה
מינימום צילומים בעמדת ה-DJ
אנחנו ב-2017, והיום הסמארטפון הוא כבר חלק בלתי נפרד מחיינו בכל מקום אליו נלך. אז אחלה, תצלמו ותתעדו, אין בעיה עם זה. אבל חשוב לזכור שצילום עם פלאש מאוד מפריע לתקליטן שבכל מקרה מתקשה לראות מה הוא עושה במועדון. בטח ובטח אם מישהו מבקש ממנו סלפי באמצע הסט – אל תעשו את זה.
בנוסף, אם כבר החלטתם לצלם וביטלתם את הפלאש, נסו בכל מקרה לשמור על זמן צילום מינימלי. רוב הדיג’ייז יבינו כי כולם כיום רוצים לתעד את הרגעים הטובים בחיים, אבל לצלם מעבר ל-10~20 שניות ייחצה את גבול הטעם הטוב גם אצל הסבלניים מביניהם.
אז עשו טובה, בטלו את הפלאש, צלמו כמה שניות במקרה הטוב, ותמשיכו לבלות כמו שצריך לעשות!
חוקי הזהב לעמדת הדיג’יי: לא להניח משקאות
אם הדיג’יי עושה את עבודתו נאמנה, יכול להיות שבתוך כל הגוד ווייבס לרגע נשכח שהציוד על עמדת הדיג’יי יכול להגיע לשווי של אלפי שקלים (אם לא יותר). זה לוקח רק משקה אחד שמונח במקום הלא הנכון, בשביל ליצור קטסטרופה שתיצור נזק כלכלי כבד לתקליטן שרק רצה לעשות לכולם ערב של כיף.
אז אין בעיה, תעלו על הרחבה, גם תשתו. אבל תמיד תהיו עירניים לגבי איפה המשקה שלכם נמצא בכל רגע נתון.
דיג’יי שנפל קורבן לתופעה הלא נעימה, אל תגדילו את הסטטיסטיקה
חוק אחרון: אל תיעלבו אם ל-DJ לא אכפת מהבקשה שלכם
אם עושים את זה נכון ובנימוס, לבקש בקשה ספציפית מה-DJ יכול לעבור חלק. באופן כללי אנחנו ממליצים לא לעשות זאת במילים, אלא לרשום דרך פתק בטלפון ולוודא כי אנחנו לא מפריעים למתקלט בשיא הריכוז שלו, במקום לצרוח לו באוזן ולהרוג לו את המצב רוח.
וגם אם עשיתם מאמצים רבים בכדי לא להפריע, קחו בחשבון כי יכול מאוד להיות כי ה-DJ יבחר להתעלם, או פשוט לומר לכם לא! זה לגיטימי לחלוטין, שכן הרבה תקליטנים בוחרים את הסטליסטים שלהם בקפידה רבה, ויודעים בדיוק מה עושים. סמכו עליהם ותנו להם לעשות את שלהם.
רוצים להשתלט על הפלטות בעמדה ולהעיף את המועדון בעצמכם? לפרטים על קורס DJ במכללת BPM
Source: Pulseradio.net
לקריאת מאמרים נוספים בסדרת מדריכים ל-DJ:
איך מתנהגים ליד DJ? חוקי התנהגות לעולים על העמדה
למה אתם לא מצליחים להשיג הופעות? חלק א’ חלק ב’
איך מתנהגים כדי ג’יי? האתיקה של המתקלטים