שנים של לימודים, עבודה, זוגיות, נישואים וגם גידול ילדים מתכנסים לכדי מה שחלק קוראים לו ״משבר גיל ה-40״. היום, לא מעט נשים וגברים מנצלים את נקודת הציון הזאת כדי לעשות משהו בשביל עצמם. יש מי שבוחרים לסכן את האצבעות בקורס נגרות, יש מי שמתמכרים לשייקים בריאים וירוקים ועולים כל יום על האופניים בחמש בבוקר ויש גם את אלה שאחרי שנים של הימנעות, נכנסים לפתע פתאום למטבח. למעשה, אי שם בשנות ה-70 פסיכיאטר קנדי תבע את המונח ״משבר אמצע החיים״ ומאז מסביב לעולם מיליוני גברים ונשים שחוו אותו מצאו נחמה מסוימת בצרת הרבים. אותם אלו שקראו לו ״משבר גיל ה-40״ יקראו לחוסר הסיפוק הזה ששולח אותנו לגלות מקומות חדשים ונפלאים ״להמציא את עצמנו מחדש״. עדי בירן סובול הגיעה לגיל 40 כשמאחוריה קריירה מרשימה למדי, יותר מעשור בתחום השיווק, שם ניהלה מותגים גדולים כמו אסם, בזק בינלאומי ועוד רבים וטובים. היא הספיקה לבנות חיי זוגיות וגם לגדל שני בנים. במסגרת שיתוף פעולה מקצועי עדי נחשפה לראשונה למכללת BPM ואהבתה רבת השנים למוזיקה השמיעה קול שני. אז למה לא להירשם ללימודי תקלוט? שאלה את עצמה.
חולמים לעלות על העמדה ולהתחיל לתקלט? לפרטים על קורס DJ במכללת BPM
למה כן?
“הילדים גדלו והפכו לעצמאיים יותר, והספקתי לבסס את הקריירה שלי״, מספרת עדי על הרגע שהחליטה לקחת את הצעד. ״הראש התנקה מהדאגות של המירוץ, הילדים קצת גדלו ובמקום הדאגות נוצר חלל, שמתוכו שאלתי את עצמי – מה אני יכולה לעשות עבורי? עבור הנשמה שלי? למען האמת, לעלות על עמדת הדיג’יי לא בהכרח היה החלום שלי, בכלל חלמתי להיות שחקנית בתור ילדה… אבל גם אם אני לא שחקנית, אני מרגישה שבסופו של דבר הגשמתי חלום – אני באה להופיע על במה, יש לי קהל, אני נותנת שואו.”
כמה השינוי שעשית בחיים שלך הוא משמעותי?
“סיימתי קורס DJ במכללה בדיוק במהלך הקורונה, וכשהעולם חזר ״לחיות״ התחלתי לנגן בכל מיני מקומות. בהתחלה פעם פעמיים בחודש ועם הזמן זה הפך להיות פעם-פעמיים בשבוע, והתחיל לתפוס חלק לא קטן בחיי לצד התחושה שמצאתי סיפוק אדיר ותחושה שמעולם לא הרגשתי במשהו שעשיתי. התחושה הזו של לעשות טוב לאנשים באמצעות המוסיקה היא עילאית, ואני מרגישה היום שזו השליחות של חיי. כיום למוזיקה יש נגיעה בכל העשייה שלי ביומיום.
לפני כשנה יצאתי לעצמאות, מתוך רצון לתת למוסיקה יותר מקום בחיי ולאפשר לי איזון בין חיי היום לחיי הלילה, והיום אני עובדת עם BPM כיועצת שיווק ביום, ודי ג׳יית בלילות ובעיקר בסופי שבוע ובין לבין גם מפיקה מוסיקה. מצאתי את השילוב שמאזן אותי ומותאם לחיי. אם היית אומר לי עכשיו ‘יש לך כל יום גיג’, הייתי אומרת שאני לא מעוניינת. היכולת שלי לעשות את זה פעם-פעמיים בשבוע לצד שאר העניינים שלי עוזרת לי לשמור על הכיף לאורך זמן.”
צפו בפרק של הפודקאסט “בלי לימיטר” של מכללת BPM בהשתתפות עדי – “משגר גיל ה-40”
קורס DJ בגיל 40 – האם כדאי לי?
אנחנו יודעים מי בדרך כלל עומד מאחורי עמדת הדיג׳יי והבחירה להיכנס לעולם התקלוט והמוזיקה בשלב כזה ״מתקדם״ של החיים יכולה להציף שאלות כמו “מאוחר מדי?”, “איך אמצא את הזמן?”, או “מה יוצא לי מזה?״ – אז בואו נעשה סדר: הצלילה לעולם הדיג’יי ואומנות התקלוט מבעירה מחדש את להבת המוזיקה. היכולת להבין לעומק איך מוזיקה עובדת ומשפיעה על אנשים יוצרת אופן האזנה חדש לחלוטין וחשק עז להקשיב לכל המוזיקה שאתם מכירים עם האוזניים החדשות שלכם, ושלא נדבר על כל המוזיקה החדשה שתכירו…
קורס ה-DJ של BPM הוא אחד הקורסים הפופולאריים ביותר של המכללה, אליו מגיעים אנשים מכלל האוכלוסיות והגילאים. בסיום הקורס כמה מהם הפכו את הדיג’יי למקצוע נוסף כהשלמת הכנסה, וחלקם אפילו הפכו את התקלוטים לעיסוק המרכזי שלהם. כמובן שחלק מגיעים כדי לעשות משהו בשביל הנשמה ונהנים לנגן לעצמם בבית ולחברים קרובים. כל אחד בסוף מוצא את המקום שעושה לו טוב בלב.
כדי ללמוד קורס DJ אין צורך ברקע או בסיס מוזיקלי, אך אומנות התקלוט כוללת בתוכה גם מספר רב של כישורים לא מוזיקליים שיכולים לעשות את ההבדל למי שחולם ללמוד אותה: היכולת לקרוא קהל וההבנה של מה מניע ומזיז אנשים במסיבה או על הרחבה. ובפועל – הקורס שלנו מתקיים במתכונת של מפגש אחד באורך 3 שעות אקדמיות בשבוע למשך 4 חודשים, וגרסת אקספרס שכוללת שני מפגשים בשבוע ומסיימים תוך חודשיים בלבד.
אז למה דווקא ב-BPM?
דבר אחד שאנחנו אף פעם לא מתפשרים עליו הוא איכות המרצים. הסגל שלנו מורכב מהאנשים הכי מקצועיים שיש, מכילים וסבלניים שיודעים ללמד ברמות שונות של בקיאות וידע טכני. הם פעילים בתעשייה ויודעים מה צריך לעשות כדי לנווט את הקריירה להצלחה, ולמעשה גם לעזור להגדיר ולדייק את ההגדרה של הצלחה בהתאם לאופי של כל תלמיד ותלמידה. סביבת הלימודים ב-BPM מפרה יצירתית, תומכת, מוזיקלית ומחבקת. מדי יום נוצרים בין סטודנטים קשרים מקצועיים וחברתיים חדשים. וחשוב לא פחות, לכל קורס או מסלול שנפתח קיים יחס חניכה שמאפשר לתלמידים לעבור דרך משמעותית יחד, אך גם באופן אינדיווידואלי – עם יחס אישי מותאם.