מדריך לקיובייס, מה זה Track Presets ואיך משתמשים בהם?

צפו בחגי דוידוף, מרצה לקיובייס ותזמור וירטואלי במכללה, מדגים פיצ’ר חשוב של קיובייס הנקרא טראק פריסטס, ומאפשר שמירה של תצורות ערוצים וסאונדים שונים לשליפה מהירה במהלך העבודה, לזירוז משמעותי של ה-Workflow.

 

צפו: Track Presets בקיובייס, מדריך מקצועי עם חגי דוידוף

 

קורס Cubase, מה זה Track Presets?

טראק פריסטס הם למעשה תצורות שמורות מראש של ערוצים, כלים ואפקטים, אשר מטרתם לאפשר שליפה מהירה של כלים מסוימים בעבודה תוך כדי חיסכון של זמן הכנה. הכוונה היא כי אם נניח כשאתם מנגנים בכלי פסנתר בתוכנה, אתם אוהבים באופן קבוע להוסיף אפקטים כמו ריוורב, אז באפשרותכם לשמור טראק פריסט של הפסנתר עם הריוורב טעון כבר עליו, כדי לחסוך את הפעולה של טעינת הריוורב בכל פעם שנרצה לנגן בפסנתר. כמובן שבדוגמה הזו נחסכה רק מספר פעולות בודדות של טעינת הריוורב ושינוי הסאונד בהתאם לרצוננו, אך באפשרותנו לשמור פריסטים מורכבים בהרבה מכך ובכך לחסוך זמן רב בעתיד. כמו שאומרים: “תחסוך שנייה אחת מפעולה שתבצע מיליון פעמים, וחסכת מיליון שניות”.

 

רוצים ללמוד יצירה והפקה בתוכנת קיובייס בצורה מקצועית? לפרטים על קורס קיובייס במכללת BPM לחצו כאן

לימודי קיובייס, איך שומרים Track Presets?

קורס קיובייס, איך שומרים Track Presets?

יש להכין את הערוץ במצב שנרצה שיהיה כאשר נטען אותו לשימושים נוספים: עם כלי הנגינה הנכון טעון, הסאונד בהתאם לטעמנו, אפקטים שאנחנו אוהבים להשתמש באופן קבוע על אותו סאונד, הצבע והאייקון שנרצה לערוץ, ווליום לפי מיקום הפיידר ובעצם כל פרט שנוטה לחזור על עצמו בתהליך ההכנה של הכלי לתהליך היצירה.

לאחר שעשינו את זה, באפשרותנו לשמור את הפריסט ב-2 דרכים: דרך תפריט האינספקטור (ראו תמונה בתחילת הפסקה) או לחלופין דרך קליק ימני על הערוץ ואז Save Track Preset. בתפריט הבא תוכלו לקבוע את השם של הפריסט שיישמר. בשלב הזה חגי ממליץ לסמן את שם הפריסט בסימן זיהוי קל שיאפשר לכם להפריד את הפריסטים ששמרתם בעצמכם לעומת פריסטים אחרים (ראשי התיבות של השם שלכם זו אפשרות), ולקרוא לפריסט בשם שיהיה לכם קל לזיהוי ואיתור בשעת הצורך.

לאחר ששמרתם את הפריסט, תוכלו בכל פרויקט עתידי שלכם לשלוף בקלות את הפריסט דרך תפריט ה-Media Bay (התפריט הימני), חיפוש חופשי של הפריסט שלכם לפי השם, מציאתו ברשימה ואז דאבל קליק שיביא אותו ישירות לפרויקט. בסוף הסרטון חגי מדגיש ששווה לכם ליצור פריסט לפחות לכל “חבר בלהקה” שמרכיבה את היצירות שלכם, לפי כלי הנגינה שונים והסאונדים שאתם אוהבים להשתמש בהם באופן קבוע.