מוזיקה לספריות ומאגרי מוזיקה, מדריך ליוצרים מתחילים בתחום

יצירה לספריות מוזיקה יכול להיות אפיק מקצועי מאוד מתגמל למחפשים להתפרנס מהמוזיקה המקורית שלהם. ספריות מוזיקה מספקות פלטפורמה בה ניתן לעשות שימוש במוזיקה דרך תשלום על רישיון, מה שמאפשר הטמעה של המוזיקה בפרויקטים מכל הסוגים – בין אם סרטים, סדרות, משחקי וידאו, פרסומות, סרטוני יוטיוב ועוד. במאמר זה ניתן לכם כמה דגשים חשובים ליצירת מוזיקה לספריות מהסוג הזה, שיוכלו לשמש אתכם כדי להתבלט בשוק התחרותי הזה.

 

אודות BPM Plus

מערך סדנאות אונליין חדש שפותח לכם הזדמנות נדירה ללמוד תכנים מחוץ לתוכניות הלימודים הרגילות והאהובות של המכללה, עם מרצים מובילים מהארץ ומהעולם! כל הסדנאות ממוקדות וקצרות, במחירים נוחים והידע שתרכשו שם יעזור לכם לשדרג ולשפר את היכולות והכישורים שלכם במגוון תחומי המוסיקה.

רוצים להתפתח כיוצרי מוזיקה לספריות ומאגרי מוזיקה? מוזמנים ללמוד את כל מה שצריך על השתלבות בתחום בסדנת יצירת מוזיקה למאגרי מוזיקה, טלוויזיה וסרטים בהנחיית עמית ויינר ב-BPM Plus!

 

להבין ספריות מוזיקה ומאגרי מוזיקה

להבין ספריות מוזיקה

ספריות מוזיקה הן למעשה אוספים של מוזיקה מוקלטת/מופקת מראש שזמינה לרישוי. הספריות הללו משרתות יוצרי תוכן מכל הסוגים שזקוקים למוזיקה איכותית לפרויקטים שלהם, ואינם מעוניינים לעבור דרך התהליך הסבוך של השגת הזכויות והתשלום על סוגים שונים של מוזיקה. כמפיקים ומלחינים המטרה שלכם היא ליצור מוזיקה מגוונת וסוחפת שניתן לשלב בקלות במדיות השונות.

 

המאפיינים העיקריים של מוזיקת ספריות מוצלחת

  • גיוון – חשוב ליצור מוזיקה שיכולה להתאים באופייה למגוון רחב של פרויקטים. מוזיקה אינסטרומנטלית לרוב תהיה בעלת נטייה להיות מגוונת יותר, מתוך העיקרון הפשוט שלרוב יפריעו פחות לדיאלוגים או קריינות במדיה הויזואלית בה יעשו שימוש.
  • הפקה איכותית – הקלטות וסאונדים איכותיים הם הכרחיים. חשוב לוודא כי המוזיקה עברה מיקס ומאסטרינג מקצועי, מה שייתן למוזיקה שלכם יתרון תחרותי מובהק.
  • סגנון ואווירה – מומלץ להתמקד בסגנונות רלוונטיים לצרכים של תעשיות המדיה השונות, בין אם מדובר במוזיקה סינמטית, קצבית או אמביינטית. יש לקחת בחשבון את המרכיב הרגשי של המוזיקה ואיך ניתן יהיה להשתמש בה כדי להעצים סצינה או מוטיב בסרט או סדרה.
  • אורך ומבנה – לרוב יצירות שמתאימות לספריות מוזיקה יהיו באורך של 2-3 דקות. ניתן לכלול נקודות עריכה, וריאציות, לופים ועוד צורות שונות של וריאציה שיציעו כמה שיותר גמישות לעורכים.

 

יצירה לספריות מוזיקה, צעד אחר צעד

יצירת מוזיקה לספריות, צעד אחר צעד

מיפינו את התהליך היצירתי לכמה צעדים חשובים ומרכזיים:

 

1. מחקר ותכנון

ספריות מוזיקה

התחילו את התהליך היצירתי דווקא במחקר – חיקרו ספריות מוזיקה ונסו להבין מה פופולארי ומבוקש בהן. אם קיימת האפשרות, נסו להבין מהם הסגנונות המוזיקליים הכי נמכרים, תוך כדי שימת לב למבנה, עיבוד, כלי נגינה, הפקה, מיקס ועוד המאפיינים את היצירות. המחקר הזה יעזור לכם לזהות טרנדים, או להיפך, להבין מה חסר ודרך זה למצוא את הייחוד שביכולתכם לספק.

 

2. כתיבה ויצירת המוזיקה

כתיבה ויצירת המוזיקה

  • התחילו עם קונספט: החליטו מה יהיה הז’אנר, האווירה והמטרה של היצירה שלכם. באפשרותכם גם לקבוע מבנה יצירתי מראש כדי ליצור מסגרת (בית, פזמון, אאוטרו וכו’).
  • צרו הוק/מוטיב: נסו לפתח מלודיה זכירה שתהפוך את היצירה שלכם לכזו שיהיה ניתן לזהות בקלות.
  • בנו את העיבוד: לאחר שקבעתם אלמנט/ים מרכזיים ביצירה, בנו שכבות נוספות שיעבו ויגבו את המוטיב ויתנו ליצירה עומק והתפתחות. שימו דגש על כך שהיצירה תישאר בתנועה ובכך תשמור על הקשב של המאזין מצד אחד, אך לא תסיח את דעתו מהמתרחש במדיה מצד שני.
  • צרו וריאציות: צרו גרסאות שונות של היצירה שמתקדמות ברמות משתנות של אנרגיה, כלים שונים בעיבוד ועוד, על מנת שליצירה יוכלו להיות מספר שימושים שונים.

 

3. מיקס ומאסטרינג

חדר מיקס ומאסטרינג, אולפן D - מכללת BPM

מיקס ומאסטר איכותיים יכולים להיות אחד הגורמים המכריעים ביותר להצלחה של המוזיקה שלכם, במיוחד בכזו שמיועדת לספריות מוזיקה. מומלץ לוודא שהסאונד של היצירה והכלים בהם השתמשתם יוצרים “תמונה” סוחפת שממחישה את המנעד הרגשי והאנרגטי של היצירה. במידה ואתם עדיין לא בטוחים באיכות המיקס שאתם עושים באופן עצמאי, אל תחששו להיעזר בטכנאי מיקס ומאסטרינג חיצוניים כדי לוודא שהמוזיקה שלכם מגיעה לאיכות הטובה שביכולתכם להשיג.

 

4. תגיות

תגיות

אחד הדברים שעוזרים במיוחד למוזיקה להתגלות בספריות מוזיקה היא דרך התיוגים שלה. תיוג חכם ומדויק ליצירה צריך לכלול בתוכו התייחסות לסגנונות מוזיקליים, סוגי אווירה ומצבי רוח שונים, כלי נגינה בעיבוד ולמעשה כל דבר שיעזור למי שמחפש מוזיקה כמו שלכם למצוא אותה. נסו להשתמש במילות מפתח כמו “motivational”, “epic”, “energetic” ועוד.

 

5. תהליך ההגשה

תהליך ההגשה

לכל ספריית מוזיקה יש הנחיות וקריטריונים משלה להגשת מוזיקה. חשוב להבין לעומק את הקריטריונים של המאגר אליו אתם רוצים להגיש את המוזיקה שלכם, ובכך להגדיל את הסיכויים של המוזיקה להתקבל. קריטריונים נפוצים שכנראה תיתקלו בהם יכללו הגשת קבצי אודיו איכותיים (כמו WAV), תגיות מגוונות ומדויקות, והסכמים הכוללים תנאים לרישוי ותמלוגים.

 

6. קידום המוזיקה

המוזיקה שלכם התקבלה למאגר? מזל טוב! השלב הבא הוא לעשות מה שביכולתנו כדי לקדם את המוזיקה שלנו שנמצאת במאגר במטרה לקדם רישוי שלה. בשלב הזה נמליץ לקדם את היצירה/ות דרך קמפיינים במדיה החברתית, ליצור אתר אישי שלכם הכולל את תיק העבודות שלכם, ואף ליצור נטוורקינג עם יוצרי תוכן מכל הסוגים. ככל שתרבו לעשות זאת, כך תגדילו את הסיכויים שלכם לכך שישתמשו במוזיקה שלכם.