כרמל דה פיצ’וטו, אחת היוצרות המעניינות והמגוונות שיצאו לאחרונה מ-BPM מגדירה את עצמה כחוקרת סאונדים. במוסיקה שלה משתלבים הסינתזה והמוזיקה הממוחשבת לצד כלים חיים “שגרתיים” יותר כמו פסנתר וכינור ופחות, דוגמת חליל הבמבוק והקלימבה:
“התחלתי ללמוד פסנתר בכיתה ב'”, היא מספרת, “בבית שלי תמיד הייתה הרבה מוזיקה, גדלתי על תקליטים של ביטלס, פינק פלויד קינג קרימסון הרבה ג’אז ומוזיקה קלאסית. בתיכון למדתי במגמת מוזיקה 5 יחידות, ובעצם המוזיקה תמיד הייתה חלק גדול מהחיים שלי; אם זה ללמוד לנגן על כלים שונים ואם זה למצוא מוזיקה מוזרה לשמוע. עבדתי בחנות דיסקים שעזרה לי לחפור בעולם הזה ולשמוע הרבה דברים לא קונבנציונלים ובצבא לקחתי קורס בתיאוריה באוניברסיטה הפתוחה”.
ואז הגעת ל BPM אבל גם כאן המסלול שלך היה לא שגרתי – שנה במסלול יצירה הפקה אלקטרונית (EMP) ושנה במסלול ה BSP, איך השילוב הזה השפיע עלייך?
“הגעתי לבי פי אם כי חיפשתי מסלול ללימודי מוזיקה אלקטרונית, כדי להעמיק בכל העולם הזה של הסאונדים הסינטזה וההפקה. אני חושבת שהשילוב של שני המסלולים זה בדיוק מה שהתאים לי כיוון שמה שחיפשתי ללמוד את עולם הסאונד הסינתזה וההפקה האלקטרונית ביחד עם העולם הקלאסי של כתיבה לכלים אקוסטיים, תזמור ממוחשב ומוזיקה לסרטים. אני מרגישה שרכשתי ידע והפקה של שני העולמות האלה וזה אדיר.
וגם עכשיו את לא מסתפקת בפרויקט אחד, אלא שניים
“כן. הפרויקט הראשון הוא פרויקט טכנו תחת השם Carmel De. המוזיקה שבו משלבת בתוכה נגיעות פסיכדליה וספירטואליות. החלק הספיריטואלי של המוזיקה מתבטא בסימפולים של “גורואים” בודהיסטיים והינדוניסטים קרישנה מורטי, אושו וגם סימפולים מתוך סדנת ויפאסנה שהייתי בהודו.
והפרוייקט השני שלי נקרא carmel peach שזה בעצם פרויקט מוזיקה לסרטים שמאגד את כל ה”הזיות” שלי, כביכול המוזיקה לא מוגדרת אבל מושפעת מהמון סגנונות כגון: IDM, מוזיקת עולם, קלאסי, והרבה אלקטרוני.
בנוסף, אני מפיקה ליין של הופעות אקוסטיות בתל אביב , בבר שנקרא “קוזה נוסטרה” שבו מעבר לקביעת ההופעות ולדבר עם האמנים אני גם אחראית על הסאונד. במקביל אני גם עובדת באולפן הקלטות בתור טכנאית הקלטה”
האזינו עוד לכרמל:
לעמוד היוטיוב של כרמל
לעמוד הפייסבוק של כרמל
לעמוד של כרמל באתר reverbnation
בואו להתקדם בתחום שאתם הכי אוהבים, לחצו כאן לפרטים על קורסים ומסלולים במכללת BPM.