תקציר הספר:
מייקל, המשתלם ככנר, וג’וליה, פסנתרנית מוכשרת, נפגשים בווינה ומנהלים רומן סוער. הם נפרדים עקב עזיבתו של מייקל חזרה ללונדון, שם הוא חובר ללהקת כלי קשת. רק שנים ארוכות מאוחר יותר הם נפגשים בשנית, כשג’וליה נשואה ואם לילד, וניסיונם להשיב את אהבתם הראשונה אינו נושא פרי.
הספר מעביר את חוויתם של המוזיקאים: את היחס לכלי, את עוצמת כוחה של המוזיקה בפרט וצלילים וקולות בכלל. המוסיקה והאהבה עומדות במרכזו כשני תחומים פטליסטים אשר עשויים לכלות או לחיות.. הרומן הוא רומן חניכה, ובמרכזו המוזיקה; יחסי הנגנים ברביעיית כלי הקשת, דמויותיהם, השיחות שהם מנהלים, והמוזיקה המדהימה שהם יוצרים יחד, הם מן היפים ביותר אשר נראו בעולם הספרות בשנים האחרונות.
ביקורת:
זהו ספר על מוזיקה ועל אהבת המוזיקה העוברת כמנגינה סוערת בחיים. אלגנטי ושנון, אפל ובעל מסתורין, אישור חוזר לכישרונו הנדיר של סת ויקראם, אשר הביקורת כינתה “טולסטוי ההודי״. על מישור אחר, זהו סיפור אהבה לאישה אשר אבדה, קלסתר פנים בחלון האוטובוס, מכתב אשר אסור היה לקרוא, פסנתרנית שעולמה חרב עליה. הספר מתעמק גם בייסורי האוהבים, התקשורת המגומגמת והבקועה, אי היכולת להבין, להסביר, להצדיק, לפתור – כל אלו שוברי לב באוזלת ידם. כשתסיימו לקרוא, יאחוז בכם החשק לשמוע את כל אחת ואחת מהיצירות אשר הוזכרו בו.
“יצירה צלולה, מקסימה ומתורבתת כמו רביעייה של שוברט” (דיילי מייל).
“…הספר כל-כך עשיר, עד שלא בקלות אפשר או רצוי לוותר עליו. העברית נשמעת היטב, הסיפור האישי מצליח לגעת וכמעט שומעים את המוסיקה… והוא מומלץ גם לאחרים, לא רק למוסיקאים. לי אישית, יש עוד נקודת אור בספר הזה. סת כותב כמוסיקאי חובב לא כמקצוען. הוא עדיין מתרגש ממוסיקה, מחפש תקליטים ותווים נדירים, מביע דעות ומחשבות מזדמנות על מוסיקה וביצוע…” (דוד ויצום, ידיעות אחרונות)
קריאה מהנה!