פיגמנטס מבית ארטוריה הוא אחד הסופט-סינתיסייזרים (סינתיסייזר וירטואלי) הפופולאריים ביותר בשנים האחרונות, ומציג ממשק המפגיש את עולם הסינתזה הוירטואלית עם עולם הסינתזה האנלוגית בצורה מודולארית שנותנת פייט רציני למתחרים כמו סרום. לאחרונה ארטוריה הוציאו את העדכון החינמי לסינתיסייזר למשתמשים קיימים, פיגמנטס 3, המציג כמה תוספות מעולות שממשיכות למצב את Pigments כאחד הבחירות הטובות ביותר לסינתיסייזר וירטואלי בעידן הנוכחי. במאמר נסקור את כמה מהשינויים שהעדכון מביא איתו.
רוצים ללמוד סינתזה ועיצוב צליל וליצור סאונדים גדולים מהחיים כמו המקצוענים? לפרטים על קורס סינתזה במכללת BPM
פיגמנטס 3, הוספת מנוע הרמוני חדש
התוספת המשמעותית ביותר בגרסה 3 החדשה היא ככל הנראה המנוע ההרמוני החדש שנוסף לאוסילטורים המרכזיים של פיגמנטס. עד כה היו 3 אופציות לבחירתנו: אוסילטור אנלוגי, שמדמה את האוסילטור של סינתים הארדוור קלאסיים, אוסילטור Wavetable, שעובד בתצורת שולחן-גל שאנחנו מכירים כבר מסינתים כמו סרום, ואוסילטור Sample, שבעצם מאפשר סינתזה גרנולארית עם דגימות שקיימות בסינתיסייזר או שהמשתמש יכול להעלות לתוכו.
המנוע החדש, שנקרא Harmonic, מאפשר יצירה של גוונים ומרקמים המתאימים לתפקידים א-טונאליים וטונאליים כאחד, דוגמת פעמונים וכלי הקשה שונים. המנוע מגיע עם אפשרויות עריכה מתקדמות לשליטה באוברטונים של הסאונד, ועוד אפשרויות רבות המאפשרות ירידה לרזולוציות מדויקות מאוד בתהליך עיצוב הצליל.
Pigments 3, מנוע היוטיליטי החדש
תוספת שימושית במיוחד לגרסה 3 של פיגמנטס הוא ה-Utility Engine החדש שהתווסף אליו. המנוע נותן בוסט לגמישות הממשק של פיגמנטס בכך שמוסיף מנוע נוסף ל-2 המנועים הקיימים, וכולל בתוכו אוסילטור עם צורות הגל הבסיסיות לצד 2 נגני רעש שונים אשר מאפשר לנו להוסיף שכבה נוספת ונקייה לסאונדים הקיימים שלנו.
המנוע החדש הזה מאפשר לנו, לצד החיווט המתקדם אשר מאפשר לנו להריץ אותו באופן מקבילי או סדרתי, מגוון רחב של שימושים: בין אם אוסילטור סאב שיכול לשמש אותנו לעיבוי משמעותי של הסאונד, נגן רעש המוסיף עד 2 טקסטורות ייחודיות, או למעשה כל שימוש יצירתי שעולה לראש.
ארטוריה פיגמנטס 3, וויבטייבלס ופריסטים חדשים
פאלטת הצבעים הרחבה של פיגמנטס מקבלת הרחבה משמעותית עם גרסה 3 החדשה, הכוללת לא פחות מ-64 וויבטייבלס חדשים אשר תוכלו להשתמש בהם ב-2 האוסילטורים המרכזיים של הסינתיסייזר עם שימוש במנוע ה-Wavetable. זאת לצד 200 (!) פריסטים חדשים שמגיעים עם העדכון, ומדגימים בצורה מעולה את היישום של הפיצ’רים החדשים בעיצוב סאונד מתקדם בסינתיסייזר.
חדש בפיגמנטס 3, פיצ’רים חדשים נוספים
כמובן שעדכון הגרסה לא מסתיים רק בפיצ’רים המשמעותיים החדשים שנוספו לארסנל, והגרסה החדשה מביאה איתה כמה עדכונים מינוריים שעוזרים להדק את החבילה הכוללת שהסינתיסייזר מציע.
פילטר חדש בפיגמנטס 3, ה-Jup-8
אחרי שהמון מפיקים ויוצרות מהתעשייה העולמית התאהבו בסדרת ה-V-Collection של ארטוריה, הכוללת סדרת פלאגינים משובחת המדמים סינתיסייזרים קלאסיים מהיסטוריית המוזיקה כמו הג’ונו של רולנד, המינימוג והמוג מודולאר, הפרופט ועוד רבים נחשקים וטובים – מן הראוי שגם פיגמנטס יהנה מכך. לכן החליטו ארטוריה לכלול בפיגמנטס את פילטר הלואו-פאס הרזוננטי האייקוני הלקוח מהדמיית הקלאסיקה מבית רולנד, ה-Jupiter-8, ולהטמיע אותו בפיגמנטס.
אפקטים חדשים בפיגמנטס 3
גם סקשן האפקטים בפיגמנטס לא נפסח ע”י החברים מארטוריה, שמרחיבים אותו עם 4 אפקטים חדשים: דיליי פיץ’ שיפט, פלאנג’ר המדמה את יחידת האפקט ההיסטורית (Bel BF-20), קורוס הלקוח מההדמייה של ארטוריה לג’ונו של רולנד (גם כן מתוך וי-קולקשן), ולבסוף אפקט מולטי-בנד המאפשר עיבוד שונה לתחומי תדרים שונים באותו הסאונד.
המדריכים המובנים החדשים ב-Pigments 3
אם במקרה העדכונים האחרונים שיכנעו אתכם לצלול (ובצדק) למעמקי הסינתיסייזר המרתק הזה, אך אתם חוששים שלא תמצאו את עצמכם בתוך הממשק העשיר שלו, אל דאגה. גרסה 3 החדשה מביאה איתה גם פיצ’ר חדש הכולל מדריכים מובנים בתוך הפלאגין, אשר יעזרו לכם להתמצא באופן בסיסי עד מתקדם בצורת התפעול, הנגינה ועיצוב הסאונד שהכלי הוורסטילי הזה מציע.