חברת ארטוריה, המפורסמת בזכות הסינת’יסייזרים והפלאגינים המופלאים שלה, מכריזה על הגרסה החדשה של ממשק הסינת’יסייזרים והפסנתרים שלה, אנלוג לאב 3, ומביאה איתה מבחר מטורף ואיכותי של כמה מהסאונדים הנחשקים ביותר בעולם.
ניתן למצוא את ה-V Collection 6 של Arturia לקנייה ברשת חנויות קילומבו!
Analog Lab 3, היכרות ראשונית
למי מכם שלא מכירים את אנלוג לאב, חשוב להבין עם מה יש לנו בכדי להעריך עד הסוף את המוצר. האנלוג לאב הוא פלאגין שעובד בצורה של ספריית סאונדים, וכולל בתוכו דימויים של כלי נגינה עיקריים וחשובים בארגז הכלים של מפיק מוזיקלי אלקטרוני ואקוסטי כאחד: סינת’יסייזרים אנלוגים (כדוגמת ARP Solina, Jupiter 8, MiniMoog, Prophet 5 ועוד קלאסיקות רבות), פסנתרים אקוסטיים ופסנתרים חשמליים (כמו Rhodes ו-Wurlitzer).
הקונספט עובד בצורה די פשוטה: ניתן ליהנות מהפלאגינים בצורה אינדיווידואלית (אף בצורת Standalone מחוץ לתוכנות ה-DAW), וניתן לקבל גישה לכל הפריסטים והעריכה שלהם דרך פלאגין האב, ה-Analog Lab, אשר מתכלל את הכל לכדי דפדפן חיפוש מתקדם אשר יעזור לכם למצוא סאונדים מתאימים במהירות, ומאפשר לכם להיכנס לעריכה פרטנית דרכו במידה ותרצו.
ה-Analog Lab מגיע באופן חלקי עד מלא בקניית מקלדות השליטה המפורסמות של ארטוריה, סדרת ה-KeyLab, מה שתרם לפופולאריות שלו בקרב קהל המפיקים.
מה חדש ב-Analog Lab 3
הגרסה החדשה של Analog Lab מציעה מספר לא קטן של שיפורים מקודמו, ומביא איתו גם כמה טעמים חדשים לשולחן בכדי להרחיב את המניפה הכבר רחבה של דימויים.
סאונדים חדשים באנלוג לאב 3 (Buchla, CM, DX7, Clavinet)
בנוסף ל-16 הדימויים שהיו עד כה בספרייה הרחבה של ה-Analog Lab, ארטוריה מציגים מספר הדמיות חדשות לכלים מפורסמים:
DX7 – מבוסס על סינת’יסייזר ה-FM האנלוגי האגדי מבית Yamaha.
Clavinet – מבוסס על הפסנתר החשמלי של חברת Hohner, שהגיע להתילה דרך מעשה ידיהם של אמנים דגולים כדוגמת Stevie Wonder.
Buchla Easel – מבוסס על ה-Music Easel של Buchla, אחד הסינת’יסייזרים המורכבים ביותר, המבוסס על אוסילטורים עם צורות גל מתקדמות.
CM – מבוסס על אחד הסינת’יסייזרים הרשומים בעלי יכולת דגימה דיגיטלית, הזכה גם לכינוי “אם כל הסאמפלרים”, ה-Fairlight CMI.
שדרוג הפסנתר של אנלוג לאב (Piano)
גם הפסנתר זוכה לשדרוג משמעותי בגרסה החדשה עם 3 דגמים חדשים של פסנתרים, מערכת דימויי חדרים וחללים מסוגים שונים, אפקטים מובנים כמו איקוולייזר (שזכה לבנדים נוספים בגרסה החדשה), דיליי סטריאופוני וקומפרסור, שליטה ברעשים נלווים כמו לחיצה על פדל, מכת הפטיש ועזיבת קליד, וכמובן איך אפשר בלי מספר עשיר של פריסטים מכל סוג שניתן לחשוב עליו.
חידוש ממשק המשתמש של Analog Lab
אחרי התייעצות רבה של ארטוריה עם קהל המשתמשים ומומחי עיצוב, התוצאה המתקבלת היא ממשק מחודש לחלוטין עם דפדפן גלובאלי אשר יעזור לכם לנווט בקלות בין פריסטים שונים לכל הכלים הכלולים ב-V Collection (יחד עם שחקני החיזוק החדשים, כמובן), עם אפשרויות סינון לפי סגנון, סוג הכלי, אווירה ועוד!
חידוש הממשק הגרפי לכלים Solina, Vox Continental ו-Wurli
גם חלק מהכלים הקיימים מגרסאות קודמות זכו למתיחת פנים גרפית, עם תמיכה מלאה ב-5K ואפשרויות להגדלה והתאמה אישית של המסך יחד עם נראות מקצועית הרבה יותר, אשר מפיחה מחדש חיים בכמה מהכלים האהובים בקולקציה.
Analog Lab 3 & V Collection 6, סיכום
עם כמה אסים חדשים בשרוול, ואופטימיזציה המושפעת באופן ישיר מקהל המשתמשים, נראה כי ארטוריה עושים הכל בכדי לספק חווית משתמש פנומנלית, ולתת לכם הזדמנות לחזור אחורה בזמן עם כלים אייקוניים בכדי שתוכלו לשלב אותם בקלות בהפקות והיצירות שלכם. תבלו!
רוצים ללמוד ליצור ולהפיק מוזיקה אלקטרונית? לפרטים על מסלול EMP המקיף ליצירה והפקה אלקטרונית במכללת BPM