לאחרונה נחת על שולחננו (או יותר נכון במייל של מחלקת הפרומושן שלנו) במכללה אלבום יוצא דופן ומעניין של הרכב אלקטרו-אקוסטי בשם False Positive.
המוסיקה של False Positive משלבת ז’אנרים אלקטרוניים שונים כגון: טריפ הופ, צ’ילאאוט, האוס ואינדסטריאל בצורה מרתקת, ועושה שימוש באלמנטים הרמוניים וריתמיים הלקוחים מג’אז, פרוגרסיב ומוסיקה נסיונית. סולנית ההרכב היא תהל קליין, בוגרת קורס קיובייס וסאונד של מכללת BPM.
תהל, ספרי לנו קצת על ההרכב שלך
בהרכב חברים מלבדי עוד 3 מוזיקאים – איליה יופה (גיטרה ומחשב) ויונתן לב (קלידים ומחשב). אנחנו קיימים משנת 2007, פועלים ומופיעים בתל אביב, ובימים אלה מוציאים EP ראשון בן 6 קטעים.
מה מייחד לדעתך את המוסיקה של False Positive?
בשונה מאלבומים אלקטרוניים רבים שמוקלטים בתנאי “מעבדה”, ערוץ אחרי ערוץ, האלבום שלנו הוקלט בצורה חיה, מתוך כוונה ורצון לשמר בהקלטה את האנרגיה והכימיה בין הנגנים והשירה הקיימים בביצוע לייב. ה-EP הוקלט ומוקסס באולפני DB בתל אביב בסטנדרטים הגבוהים ביותר, תחת ידיו של אמן הסאונד והמיקס ארן לביא, אשר עובד עם מיטב המוזיקאים בארץ ובעולם. על המסטרינג, שבוצע בארה”ב, אחראי בוב כץ (Bob Katz), טכנאי מסטרינג בעל שם העולמי.
איך הגעת ל BPM ואיך הלימודים שלך כאן השפיעו על העבודה עם ההרכב?
הגעתי ל-BPM כי חברי להרכב עסקו בהפקה ולאחר שנתיים של התבוננות מהצד, רציתי להבין איך מפיקים מוזיקה, ולקבל מושגים בסיסיים בסאונד כדי שנוכל לדבר באותה השפה. הבנתי שאני לא רוצה להיות רק זמרת-כותבת, אלא להתחיל לקבל ידע בהפקה. לימודי הקיובייס פתחו לי עולם שלם של אפשרויות שלא ידעתי שנמצא בתוכי בכלל. פתאום התעסקתי בעיבודים, והצלחתי להוציא רעיונות מהראש שלי אל המחשב. גיליתי שבאמצעות המחשב, אפשר לנגן כמעט על כל כלי בעולם וזה די מדהים. חגי דוידוף בעיניי הוא אחד המורים הטובים שלי אישית יצא אי פעם ללמוד מהם. המסגרת המאוד ברורה ומסודרת שהוא נתן בשיעורים, גרמו לי ממש לעוף עם המוזיקה שלי בבית. בנוסף, לימודי סאונד עם איתי שור, נתנו לי המון ידע שלא היה לי קודם. פתאום ידעתי להסביר בלהקה מה אני צריכה מבחינת סאונד, איזה תדרים להנחית, מתי לשים קומפרסור, איזה אפקטים נכונים לשירה בכל מצב. היום זה נשמע לי מצחיק שלפני הקורס הזה, המון מושגים בסאונד היו נשמעים לי סינית. אפילו סוגי כבלים לא הכרתי… לא אהבתי את התחושה הזו שאני לא תמיד מבינה על מה מדברים. היום אני כבר ממש לא שם. הלימודים נתנו לי המון ביטחון והתחלתי בהרכב לקחת על עצמי עוד ועוד דברים, ולהפעיל בצורה חיה את כל האפקטים של השירה בהופעות, מה שתרם רבות להבאת הסאונד של ההרכב מהאולפן לבמה. בנוסף, לאט לאט אני מתחילה לשלב בהרכב את יכולות ההפקה שפיתחתי ולהכניס את עצמי עוד יותר לעיבודים, מה שמתבטא בחלק מהשירים החדשים שלנו, שצפויים לצאת באלבום הבא.
ומה התכניות שלך לשנים הקרובות?
בימים אלו אנחנו נמצאים במגעים עם לייבלים בינלאומיים ומתכנן לחדור בחודשים הקרובים לשוק האירופאי והאמריקאי. באופן אישי בשנים הקרובות אני מתכננת להמשיך ולקדם את יכולות ההפקה שלי ומתכננת להפיק גם את אלבום הסולו שלי.