בינה מלאכותית למוזיקה, כלי AI שאתם חייבים להכיר

האינטיליגנציה המלאכותית סוחפת את העולם בסערה בשנה האחרונה, בעקבות התפתחויות טכנולוגיות משמעותיות שנעשו בתחום שגודלות בקצב מסחרר. במאמר זה ניתן לכם כמה כלים מבוססי AI בהם תוכלו להשתמש בתהליך המוזיקלי היצירתי שלכם.

 

AI ליצירת רמיקסים, LALAL.AI

AI ליצירת רמיקסים, LALAL.AI

מכירים את זה שאתם אוהבים קטע שירה של שיר מסוים ואתם פשוט לא מצליחים להשיג אותו בנפרד כדי לעשות לו רמיקס? בא לכם לראות איך ההפקה שלכם תישמע עם תופים של הביט ההוא שאתם אוהבים? אחד היישומים הראשונים של אינטיליגנציה מלאכותית במוזיקה היה במטרה להגשים חלומות מהסוג הזה, ולשם כך נוצר מפריד ה-AI, האתר LALAL.AI.

עם אלגוריתם מבוסס AI מנצח, לאלאל מאפשר לכם בפשטות רבה לזרוק לתוכו איזה קובץ אודיו שתרצו, ולקבל בתמורה הפרדה של ערוץ לבחירתכם מתוכו, ובנוסף את שאר המוזיקה ללא הערוץ שבחרתם. נכון לכתיבת מאמר זה, LALAL יודע להפריד משאר המוזיקה קטעי שירה, תופים, בס, קולות, גיטרות חשמליות, גיטרות אקוסטיות, פסנתר, סינתיסייזר, כלי קשת, כלי נשיפה ואפילו רעשים!

לכניסה לאתר LALAL.AI

 

AI למציאת דיאלוג, PlayPhrase.Me

AI למציאת דיאלוג, PlayPhrase.Me

איפשהו בשנים האחרונות, סימפול קטעי שיח מתוך סרטים וסדרות הפכה לאחת הדרכים הפופולאריות להוסיף רגש או עניין ליצירות אינסטרומנטליות (או לאו דווקא). התופעה רווחת מאוד בקטעי Lo-Fi על סגנונותיו השונים (עם דגש על Lo-Fi Hip-Hop), אך עם הזמן התופעה חלחלה עמוק בתרבות המוזיקה האלטרנטיבית המודרנית.

אז כמובן שבמידה ונרצה לעשות דבר שכזה בעצמנו, ההמלצה הראשונה תהיה לצטט מקור שאנחנו מכירים וקרוב לליבנו, בטח אם הוא מתאים לאופי היצירה, אך אין זה תמיד תרחיש שיתאפשר בכל פעם שנרצה. פה נכנס לתמונה PlayPhrase.Me, שמציעים שירות פשוט שבאמצעות AI מאפשר לכם להקליד טקסט כזה או אחר, והוא ידאג למצוא לכם סצינה מסרט שיש בה שימוש באותו טקסט.

לכניסה לאתר PlayPhrase.Me

 

AI ליצירת קולות, UberDuck

AI ליצירת קולות, UberDuck.AI

אחת מהיכולות החדשות ואולי המפחידות ביותר שהשיגו כלי האינטיליגנציה המלאכותית לאחרונה היא היכולת ליצור באופן מדויק להפליא קטעי קול דרך תרגום מטקסט. אתר UberDuck.AI מציע לכם לרשום איזה טקסט שתרצו, ולהשתמש באחד ממאות מנועי AI הממודלים אחר קולות מפורסמים אחרים כדי ליצור קטע קול שנשמע כאילו אותה דמות אומרת אותה.

במקרה הזה, השמיים הם הגבול! ביכולתכם לבקש מברק אובמה, נשיא ארה”ב לשעבר, להקריא את מילות השיר שלכם בקטע מעבר ביצירה, או לבקש מסר דיוויד אטנברו לקריין את הפואמה שכתבתם כפתיחה לאלבום שלכם.

לכניסה לאתר UberDuck

 

AI שיוצר לכם רעיונות מוזיקליים, Magenta

AI שיוצר לכם רעיונות מוזיקליים, Magenta

לעיתים התנעת תהליך יצירתי מאפס יכולה להיות משימה מורכבת, שכן מצב הרוח שמתוכו נוכל ליצור משהו שיתן לנו את הזיק וירגיש חדש לנו לא תמיד יהיה שם. לשם כך, כלי ה-AI נרתמו כדי להיות החברים שעוזרים לתת לנו סטארטרים שאולי לעולם לא היינו חושבים עליהם לבד.

כוכב אמיתי במגרש הזה הוא מג’נטה, הכלי במימון גוגל, שמציע מגוון רחב של כלים שיכולים לעזור לכם בקבלת רעיון ראשוני בצורה של רעיון מלודי, מקצב תופים, שילובי סאונדים מיוחדים ועוד רבים. מג’נטה מגיע גם בצורה של פלאגינים אשר יכולים להתממשק ישירות עם תוכנת ה-DAW שלכם ובעצם להפוך לחבר טבעי מארגז הכלים היצירתי שלכם בתוכנה!

לכניסה לאתר Magenta

 

AI לארגון פרויקטים, Cyanite

AI לארגון פרויקטים, Cyanite

אם יש משהו שיוצרים טובים בו, הוא יצירת בלאגן מוחלט בסידור הפרויקטים המוזיקליים במחשב. באופן טבעי לכך שיצירה יכולה להיות תהליך מפוזר ומזורז שיקרה בסוגים שונים של מצבי רוח ואנרגיות, ניתן להגיע בקלות לתיקיית פרויקטים שעמוסה ברעיונות, כאשר לא בטוח שיהיה לנו קל לזכור את המיקום של כל רעיון ספציפי בתוכו.

לשם כך נולד סייאנייט, כלי AI חכם שמאפשר לכם לזרוק לתוכו את תיקיית הפרויקטים שלכם, ובאמצעות חוכמתו המלאכותית יעזור לכם ליצור סדר: לפי קצב, לפי סגנון, לפי סולם מוזיקלי ועוד מגוון רחב של פרמטרים שיעזרו לכם להשתלט על מאסות גדולות של תיקיות וליצור סדר בבלאגן.

לכניסה לאתר Cyanite

 

כלי בינה מלאכותית ב-BPM

כחלק מהחיבור המתמיד של מכללת BPM לתעשיית המוזיקה, בימים אלו מתווסף השימוש בכלי בינה מלאכותית חדשים ליצירה והעשרת תהליך היצירה וההפקה המוזיקלית לתוכניות הלימוד המובילות שלנו, מתוך ראייה כי על המפיק/ה המוזיקלי/ת המודרני/ת לשמור על יישור קו אל מול השינויים והעדכונים בתעשיית המוזיקה והטכנולוגיה ככלל.