לכל תחום יש את ה”מיינסטרים” שלו. אמנים רבים יוצרים אל תוך התבנית הזאת בין אם מתוך נוחות או על מנת לרצות את הקהל, תחנות הרדיו או הלייבלים. אבל פה ושם מגיעים יוצרים שמנסים לשבור את התבנית.
אחד מהם הוא אביאל אפריאט (או בשם הבמה שלו Afriat), בוגר מסלול ה EMP ליצירת והפקת מוזיקה אלקטרונית ומסלול המיקס והמאסטרינג של BPM בהנחייתו של רמי שפירא (Chakra).
על אף האתגרים הוא כבר הספיק להוציא מספר EP’s בלייבלים בינ”ל מוערכים וסולל לעצמו את הדרך למעלה. מי ששם לב לכוכב העולה הם האנשים בלייבל הנחשב 1605 (של Umek) ובלייבל Definitive שהחתימו אותו לאחרונה.
מה אתה יכול לספר על הפרויקט המוזיקלי שלך?
“מדובר בפרויקט מאוד צבעוני שמושפע מהרבה מאוד סגנונות; מה שהתחיל מפרוגרסיב האוס מוחלט הפך בהדרגה לפרויקט טק האוס – טכנו מבעבע עם אלמנטים של פאנק ודיסקו וגם אותו פרוגרסיב האוס שהתחלתי איתו בתחילת הדרך, הרבה אלמנטים שמשתלבים אחד בתוך השני והמטרה בסופו של דבר ליצור טראקים שיתנו אווירה טובה עם המון דרייב, כאלה שאין מצב שהקהל נישאר אדיש אליהם”.
מה הנחה אותך בתהליך היצירה?
“בראש ובראשונה שמתי לעצמי נקודה חשובה מאוד והיא יצירתיות ולנסות לחשוב מחוץ לקופסא.. כי נמאס כבר ומבאס לשמוע את אותה מוזיקה, אותם אלמנטים, אותם כלים וירטואלים (VST), כמעט בכל הטראקים של היוצרים הכי גדולים, הכל כבר נהיה ממוחזר ומשעמם מדי וחידושים הם מרכיב עיקרי שמלווה אותי לכל אורך היצירה.
כמובן שגם פה יש קצת בעייתיות בגלל חברות התקליטים שמחפשות צבע אחיד בכל הטראקים שיוצאים תחתם. נוצר מצב מרגיז שבו היצירתיות מוגבלת לתחום מסוים – אם אתה רוצה שהקטע שלך יגיע לחברה גדולה ונחשבת אתה חייב ליצור אותו לפי הסאונד שאותה חברה הולכת על פיה ולא להיות 100 אחוז אתה.
גם בתחום של הסאונד וההפקה אני מאוד קפדן ואוהב שהכל נשמע כמו שצריך ויושב פיקס בטונים הנכונים גם של התופים של הקיק ושאר המרכיבים”.
ממי אתה מושפע?
“אפשר לציין שני אומנים שמאוד השפיעו עלי – Phunk Investigation ו- PHNTM שגם אצלם ניתן לראות הרבה מאוד מהיצירתיות והחשיבה מחוץ לקופסא שדיברתי עליה”.
מאחורי Afriat כבר כמות לא מבוטלת של רליסים ועשייה: EP שלו בשם “LET DA FUNK” שכלל 2 קטעי טק האוס, הגיע למקום 64 בטופ 100 רליסים לאותו שבוע ו-EP נוסף בשם Roller Coaster שכלל 3 קטעים של טק האוס וקליפ רשמי – יצאו שניהם בינואר תחת הלייבל השוויצרי המוערך Turning wheel Records. בנוסף הוא חתום על רליסים עתידיים בלייבלים כמו Renesanz Records ו- Miniaturec (שבין האמנים שלהם ניתן למצוא את Phunk Investigation)
וכאמור כעת הוא יכול להוסיף לרזומה גם חתימה בלייבל 1605 ובלייבל Definitive, שהדרך אליו, לדבריו לא הייתה קלה: “הבעלים של הלייבל הוא John acquaviva, דיג’י ויוצר מאוד מפורסם בעל שם עולמי. היו לי בעבר הרבה ניסיונות כושלים להחתים אצלו. הוא מאוד מאוד קפדן ובקושי הצלחתי לעשות את זה אבל בסוף זה קרה וקטע שעשיתי בשיתוף פעולה עם עוד מפיק מרוסיה ובעזרת כמה קשרים שהיה לו עם אחד מהאנשים של הלייבל הוחתם.
האזינו למוזיקה של Afriat, בעמוד הsoundcloud שלו
לעמוד הפייסבוק של Afriat, לחצו כאן
בואו להשתלב בעולם הפקת המוזיקה האלקטרונית. לחצו כאן לפרטים על מסלול EMP במכללת BPM.