בשעה טובה ומוצלחת, אייבלטון הכריזה על גרסה 10 של אבלטון לייב (Ableton Live 10), ואנחנו כאן כדי לתת לכם סקירה ראשונה של כל הפיצ’רים החשובים בעברית!
רוצים ללמוד יצירה והפקה עם תוכנת אייבלטון לייב? לפרטים על קורס אבלטון במכללת BPM
מה חדש באייבלטון לייב 10?
בגרסה 10 של אבלטון, החברה לא חסכה מאיתנו מחידושים של כלי נגינה חדשים, אל מול פיצ’רים חדשים שקהל המשתמשים מבקש כבר המון זמן. ובשורה לא רעה למי שחיכה להזדמנות לקנות את התוכנה – כל מי שקנה את אייבלטון לייב בגרסה 9 החל מה-5.10.17, ייזכה לשדרוג ללייב 10 בחינם!
Ableton Live 10, כלים יצירתיים ואפקטים חדשים
אייבלטון מתגאים בלא פחות מ-4 כלים יצירתיים חדשים שמוצגים לראשונה בגרסה 10.
Wavetable, סינת’יסייזר הווייבטייבל החדש של לייב 10
סינת’יסייזר חדש אשר עובד על בסיס סוג הסינתזה מאותו שם (Wavetable Synthesis). הווייבטייבל מציע יכולת יצירתית מתקדמת במיוחד, עם שימוש בלוחות גל דגומים מיסנת’יסייזרים אנלוגיים, 2 אוסילטורים דינאמיים במיוחד עם אפשרות ל-Morph (+אוסילטור Sub), שני פילטרים דגומי-אנלוג עם מגוון סוגים וצורות, אפשרות למודולציות פנימיות של פרמטרים דרך המטריצה למודולציות (Modulation Matrix) ואפשרויות מתקדמות ליוניסון (Unison).
Echo, דיליי אנלוגי חדש באבלטון לייב 10
אפקט ה-Echo החדש מציע דימוי של מכשירי הדיליי האנלוגיים הקלאסיים כפי שכל עולם ההפקה והסאונד למד להכיר ולאהוב, בדומה לפדאלים מפורסמים כמו ה-Space Echo של Roland. האפקט כולל בתוכו סוגים שונים של דיליי וריוורב, יחד עם פילטרים ודיסטורשנים ואפקטים שונים המדמים תוצרים של סאונד אנלוגי, כדי להכניס את הנוסטלגיה והחלל בכל סאונד שרק תבחרו.
Drum Buss, אפקט לטיפול בתופים באייבלטון 10
תחנת העבודה החדשה שלכם לטיפול ועיצוב סאונד לתופים שלכם. בכלי החדש הזה תמצאו דיסטורשנים ושאר העשרות הרמוניות, קומפרסורים ועיצוב טרנזיינטס (Transient Designer), ושליטה מתקדמת בטווח התדרים הנמוך (Low End). כל זאת בממשק אחד קטן ופשוט לשליטה!
Pedal, אפקט דיסטורשן חדש בלייב 10
האפקט החדש הזה נותן לכם את מה שבדרך כלל ניתן לקבל מפדאלי אפקטים לגיטרות מוגברות. עם 3 אלגוריתמים שונים ל-3 סוגים שונים של דיסטורשן, ונותן לכם אפשרויות מגוונות להעשרת הסאונד שלכם מהרמה העדינה ביותר ועד המוגזמת ביותר, בצורה גמישה אשר תתאים לכל מה שתשימו מולו.
שיפורים ל-Workflow באבלטון לייב 10
בגרסה 10 אייבלטון החליטה להיענות להמון בקשות של קהל המשתמשים שרצה לשפר את רצף העבודה וזריזות השימוש בתוכנה, ומציגה מספר פיצ’רים שבטוחים לשדרג לכם את ה-Workflow.
Capture, הקלטה רטרואקטיבית ב-Live 10
גרופים בתוך גרופים
אחד מהפיצ’רים המבוקשים ביותר ע”י קהל המשתמשים, סוף סוף קיבל מענה! מעכשיו תוכלו לפתוח גרופים על גרופים וערוצים קיימים, מה שלא התאפשר עד גרסה 10.
עריכה של מספר קליפים של MIDI במקביל
מעכשיו תוכלו לעבוד על מספר ערוצי MIDI במקביל, מה שיעזור לכם לעבוד במקביל על תפקידים מוזיקליים ועיבוד ללא התנגשויות.
שיפור ממשק המיקס של לייב 10
מיקס ומאסטרינג באייבלטון הפך לפשוט יותר. עם Utility משופר אשר כולל פונקציות חדשות כמו סיכום טווח התדרים הנמוך בלבד למונו (עם שליטה בתדר),
שידרוגים למצב אריינג’מנט (Arrangement View)
מצב האריינג’מנט בלייב עבר אופטימיזציה לעריכה יצירתית זריזה יותר ועבודה יעילה יותר. מתיחה והזזה של קטעי אודיו, יצירת פייד-אין ופייד-אאוט אינטואיטיבי יותר, שיפוק ממשק האוטומציות ע”י שעבוד לערכים מדויקים בגריד ואינטראקציה טובה יותר עם נקודות השבירה בעקומות האוטומציה.
אוספים בדפדפן הקבצים (Broswer Collections) של אבלטון 10
ה-Broswer של לייב 10 מציע את האפשרות ליצור רשימות מותאמות אישית של פלאגינים וסאמפלים שאתם רוצים שיהיו מוכנים בשבילכם בזריזות.
רדיפת תווים ב-Ableton Live 10
מכירים את זה שאתם לוחצים פליי מאמצע הקליפ וכל תווי ה-MIDI שהתחלתם באמצע שלהם לא ניגנו? מעכשיו בלייב תוכלו להחליט אם תווי MIDI ינוגנו גם מהאמצע שלהם בכדי לזרז את הוורקפלואו אפילו עוד.
שינוי שמות ה-Input/Output
עוד בקשה פופולארית מקהל המשתמשים היא היכולת לשנות את שמות האינפוטים והאאוטפוטים לחיווט במיקסר של לייב. מעכשיו תוכלו להגדיר את השמות מראש ובכך לדעת בדיוק איזה אינפוט/אאוטפוט שייך לאיזה תפקיד/ערוץ.
שיפור הממשק הוויזואלי של אייבלטון לייב
מעבר לכל השיפורים הפונקציונליים, לייב עברה מתיחת פנים עיצובית לא קטנה בכלל. עם שיפור קצב הפריימים ל-60fps, שינוי תבניות וערכות צבעים, אתם ישר תרגישו שהגעתם לתוכנה חדשה, אך עדיין תרגישו בבית.
שיפורים ל-Ableton Push
כיאה לעדכוני הגרסה של אייבלטון לייב, גם קונטרולר ה-Push מקבל אפשרויות להתממשקות מתקדמת יותר עם התוכנה, ונותן פיצ’רים חדשים שמורידים את התלות שלכם במחשב אפילו יותר.
סיקוונסר חדש באייבלטון פוש
הסיקוונסר (Sequencer) החדש של פוש מחלק לכם את לוח הפאדים לשני חלקים, חצי תחתון המשמש לנגינת התווים הרצויים, וחצי עליון שמשמש אתכם לבניית התפקיד המנוגן כפי שתרצו לתזמן אותו ברצף שלכם.
הכלים החדשים והישנים של לייב 10 בתוך הפוש
היכנסו לפרטי הפרטים של Wavetable, הסינת’יסייזר החדש של לייב 10, או Echo, מדמה הדיליי\ריוורב האנלוגי החדש, דרך ממשקים וויזואליים מתקדמים אשר נותנים לכם לערוך את כל הפרמטרים שתרצו, כפי שהייתם עורכים אותם במחשב.
גם הכלים הידועים קיבלו שידרוג וויזואלי בפוש, כמו האיקוולייזר המפורסם, EQ Eight, אשר ניתן לראות את האנלייזר ואפשרויות מיד/סייד ישירות מהפוש, או הקומפרסור ששיפר את יכולות הסיידצ’יין והתצוגה שלו בקונטרולר.
עריכת תווים מתקדמת בפוש
מעכשיו תוכלו ללחוץ לחיצה ארוכה על כל תו MIDI בסיקוונס שאתם עורכים דרך הפוש, ותוכלו לערוך אותו פרטנית מבחינת מיקום על הגריד, אורך התו ועוצמה (Velocity).
ספריית סאמפלים וסאונדים חדשה באייבלטון לייב 10
נראה שהחבר’ה באייבלטון לקחו את הקונספט של יצירה ללא תלות בגורמים חיצוניים בתוכנה עד הסוף, ומציעים מאגר הכולל 6 ספריות סאמפלים אשר נוצרו בכדי לתת לכם מגוון חדש ומטורף של טעמים להפקות שלכם, בצורה שמוכנה למיקס, אך מצד שני גם למניפולציות ומשחק.
Build and Drop
סאמפלים אשר יעזרו לכם לבנות וליצור מתח לקראת ובתוך הדרופ שלכם.
Glitch and Wash
חבילת סאמפלים עם טקסטורות וגוונים מיוחדים, ריתמ’יים ואריתמיים כאחד, בכדי להוסיף אופי להפקות שלכם.
Drive and Glow
בחבילה הזאת תמצאו את כל מה שקשור לתחום האינדיטרוניקה, עם גיטרות, תופים וסינת’יסייזרים מלאי גרוב ועושר.
Punch and Tilt
לאלה מכם שאוהבים להעיף רחבות ריקודים ומועדונים באוויר – החבילה הזאת בשבילכם.
Skitter and Step
החבילה המלאה לאוהבי הברייקביט והדאב. באסים צווחים, פרקשנים מיוחדים ומקוטעים, ומלודיות אטמוספריות במיוחד.
Chop and Swing
ברוח ההיפ-הופ והסימפולים המתקדמים שהרעידו את עולם המוזיקה, צרו קטעים חדשים לגמרי מאפס עם ביטים בניחוח וינטג’.
כלי הנגינה החדשים של אייבלטון לייב 10
מעבר לכלים והאפקטים היצירתיים החדשים, לייב 10 מציעה גם מגוון לא קטן של כלי נגינה וסאמפלרים\רומפלרים חדשים, אשר עברו אצל מיטב המפקים ומעצבי הסאונד בכדי לספק לכם את החבילה ההפקתית המלאה. עם דגימות של מכונות תופים מפורסמות ואייקוניות, פסנתרים חשמליים אגדיים, סינת’יסייזרים נוסלגיים ומערכות תופים אקוסטיות בטוב טעם.
Max for Live מוטמע באבלטון לייב 10
השמועות נכונות, ורכישתה של אייבלטון את החברה היצרנית של ממשק המקס פור לייב, הלא הם Cycling 74, הובילה להטמעה חזקה יותר של ממשק ה-Max בתוכנת אייבלטון. והתוצאה? יצירת פלאג-אינים מותאמים אישית באופן אינטואיטיבי, שיפור משמעותי בביצועים בתוך התוכנה, והכל ללא פיצול מהמתרחש בתוכנה, כדי שתרגישו הכי בבית. העדכון כולל גם לשדרוג לכמה מהכלים הקיימים של מקס פור לייב, אשר מאפשרים לכם שליטה מתקדמת יותר וביצועים משופרים.
בנוסף, השדרוג למקס מוסיף התממשקות עם שפת SysEx, המאפשרת למקס להתחבר למגוון כלים חיצוניים כמו סינת’יסייזרים אנלוגיים, יחד עם מכשירי הארדוור (Hardware) אשר תוכלו לשלב טוב יותר אל מול הכלים של מקס.
סאונד במספר ערוצים (Multi Channel Audio) ב-Live 10
גם לעובדי הפוסט-פרודקשן ותעשיית הסרטים יש חדשות לא קטנות: ממשק חדש במקס מאפשר לכם לבצע עריכה ביותר מ-2 ערוצים, לאלה מכם שעובדים על סאונד למערכות אודיו מתקדמות ומרובות ערוצים.
אייבלטון לייב 10, סיכום
לסיכום הסקירה שלנו, נראה כי גרסה 10 מציעה מגוון די מטורף של שדרוגים ושיפורים לתוכנה, ולהזכירכם, מדובר רק בפיצ’רים המרכזיים מתוך רשימה ענקית של פיצ’רים קטנים אשר צפויים לשפר את חווית המשתמש באופן משמעותי.