ירדן “ג’ורדי” פלג הוא בין המפיקים המוזיקליים המצליחים בארץ.
פלג מתמחה בהפקה ומיקסוס של אמני היפ הופ ו EDM. בשנים האחרונות הוא עבד עם השמות הגדולים בתעשיית ההיפ הופ בפרט והמוסיקה הישראלית בכלל בינהם: סטטיק ובן אל תבורי, ארז “איזי” שרון, KYD, ליאור נרקיס, אליעד נחום, אלון דה לוקו ועוד. לכבוד סדנת האמן במכללת BPM, קבלו 6 טיפים שיעזרו לקחת את הפרויקט שלכם לשלב הבא.
צפו בסדנת האמן של ג’ורדי פלג במכללת BPM
חולמים להפיק את האמנים שאתם אוהבים? הצטרפו ללימודי הסאונד וההפקה מוסיקלית במכללת BPM
הפיקה מוסיקלית – חשיבה מינימלית
אנחנו תמיד מחפשים פרוייקט נקי, כזה ששומעים בו את כל התפקידים בצורה ברורה ומובנת. תחשבו “מה המעט ביותר שאני צריך לעשות בשביל לקחת את הפרוייקט צעד קדימה”, ולא מתוך עצלנות. יש גבול למה שהאוזן והמוח שלנו מסוגלים לקלוט: מצאו את הגבול הזה ולימדו לעבוד בתוכו.
מקוריות בתהליך ההפקה המוזיקלית
תנסו למצוא סאונדים ייחודיים לכם – כאלו שלא שמעתם אף פעם. לפעמים הכי קל וכיף להגיע לזה משילוב של כמה סאונדים ביחד שעושים את אותו התפקיד. נסו למצוא ניגונים יחודיים, מקצבים ומשקלים ייחודיים. כל אלמנט ייחודי כזה שתכניסו למוסיקה שלכם יעשה אותה מיוחדת, שונה ומסקרנת יותר.
תתמקדו בסאונד איכותי
מה שלא נשמע טוב עכשיו, כנראה לא ישמע טוב אף פעם. קיק רע לא ישמע טוב בהמשך. ווקאל רע לא תוכלו להפוך לטוב, אלא רק ל-פחות רע. בקיצור, לסורס טוב אין תחליף, ויש גבול מאד ברור למה שאפקטים יכולים לעשות לסאונד. קחו את הזמן בבחירת הסאונדים שלכם, נסו למצוא את הסאונד שפשוט מתאים כמו שהוא להפקה שלכם, כזה שלא תצטרכו לשנות יותר מדי עם EQ או אפקטים אחרים. זה אפילו יותר פשוט אם אתם יוצרים לעצמכם את הסאונד עם סינטים או סמפלרים.
חשיבה של מפיק מוסיקלי – לא להשאיר דברים לשלב המיקס
או: “אל תשאירו דברים למיקס”. מיקס הוא אומנם תהליך חשוב בהפקה וגימור של שיר, אבל לא הכי חשוב. הכי חשוב זה שהפרוייקט שלכם, כחבילה אחת, ישמע טוב כבר מהרגע הראשון, ושתהיה לו את האנרגיה הנכונה לכל אורך התהליך. זהו תפקידכן/ם כמפיקים/ות! המיקס שלכם בסוף צריך להיות תהליך מאד פשוט של ליטוש והדגשה, ולא תהליך של שינוי.
טיפול איכותי ונכון בווקאלז’ ושירה
בווקאלים איכותיים אין הרבה סודות, כמו כל תפקיד אחר בשיר גם הווקאלס צריכים להשמע טוב כבר מהרגע הראשון.
קחו את הזמן בהקלטות. השקיעו בטייקים איכותיים ללא פשרות, ללא זיופים וללא בריחות מהקצב. תמיד תעדיפו להקליט מחדש מאשר לערוך. תשקיעו גם בהכפלות שלכם, דאגו שהן ישבו בצורה הכי מדוייקת שאפשר עם הLead ווקאל שלכם. אחרי הכול, האולפן הוא שלכם – אז אל תמהרו. וגם אם אין לכם חדר מטופל אקוסטית וקונדנסר באלפי שקלים, חפשו את הנקודה בחדר שנשמעת הכי פחות רע בהקלטה, נסו לתלות שמיכות צמר מסביבכם ועשו כל מה שביכולתכם כדי לשפר את איכות הסאונד כבר בהקלטה עצמה ולא אחרי! ואגב, בחדרים לא מטופלים, מיקרופון דינמי איכותי כמו Sure SM7b יעשה עבודה יותר טובה מכל קונדנסר אחר באלפי שקלים.
עקבו אחרי הטיפים האלו, ואני בטוח שההפקות שלכם כבר ישמעו אחרת. חולמים להפיק את האמנים שאתם אוהבים? הצטרפו ללימודי הסאונד וההפקה מוסיקלית במכללת BPM